כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  עם הפנים לים – בית פרטי משנות ה-70 ששופץ

עם הפנים לים – בית פרטי משנות ה-70 ששופץ

מפלסי הבית נפתחו לנוף הים, הפתחים הורחבו, ובמקום מרפסות הבטון החסומות תוכננו מרפסות עץ תלויות הפונות לים. הבית מעוצב בקו נקי וחמים בסקאלת גוונים בהירים.

מאת: צילום:


בית פרטי משנות ה70- ששופץ מחדש. התכנון המחודש נעשה על ידי המעצב גיא בנבנישתי, שפתח את מפלסי הבית לנוף הים, הרחיב את הפתחים, שינה את החזיתות ויצר מרפסות סיפון קלות.הבית הפונה אל חוף הים, בשכונה של בתים פרטיים במרכז הארץ, נבנה בשנות ה70-. המעצב גיא בנבנישתי תיכנן בו שיפוץ נרחב: הוא שינה את חלוקת הפנים, את החזיתות ואת הגינה. בנבנישתי הוא בוגר המכון הטכנולוגי בחולון באדריכלות פנים ועיצוב המוצר ובעל משרד ביפו. דיירי הבית הם בני זוג ותינוקת.המידות: שטח המגרש כ440- מ"ר. השטח הבנוי – כ370- מ"ר. גובהו של חלל המגורים 2.50 מטרים.החוץ: המעצב תיכנן  מחדש את שתי החזיתות של הבית.  בחזית הפונה לרחוב נבנתה פרגולה, הפתוחה בקורות עץ ארוכים ומסוככת על פינת ישיבה היוצאת ממפלס המגורים.  במקום מרפסות הבטון החסומות תוכננו מרפסות עץ תלויות הפונות לים. "רצינו להרגיש כמו על יאכטה", אומרים בעלי הבית, "ולקבל את התחושה של חוף הים בשימוש בחומרים כמו עץ ונירוסטה". המעצב פתח את המרפסות שבכל מפלס בדלתות זכוכית שקופות. את המעקות הקלים עיצב בשילוב עמודי נירוסטה ופסי מהגוני. הקירות החיצוניים כוסו בטיח פיגמנטי בגוון של חול ים. הפתחים הורחבו ומוסגרו בפרופיל בלגי ובתריסי עץ כהים. את הגינה האחורית הגביה המעצב למפלס הסלון והוסיף סיפון עץ רחב. גשרון עץ, עם גרם מדרגות צדדי היורד למרתף, מקשר בין החצרות ומוביל לדלת הכניסה. הגדר הפונה לרחוב תוכננה כקיר פיסולי ובו  גומחות עומק המשובצות בסורגי ברזל ושערי עץ. הפנים: קומת הכניסה מחולקת לשני מפלסים מדורגים (110 מ"ר). מהמפלס התחתון, שבו המטבח ופינת האוכל, עולים בארבע מדרגות אל מפלס המבואה והסלון, הפונים בפתחים רחבים לחוף הים. גרם מדרגות קשתי עולה ממרכז החלל לקומת חדרי השינה וממנה לעליית הגג אשר לה מרפסת רחבה."המטרה העיקרית של השיפוץ היתה לפתוח את הבית לים ככל האפשר ולהכניס את הנוף לחלל הפנימי, במבט שחוצה את הבית מהחצר הקדמית דרך חלל המגורים ועד לים", מסביר בנבנישתי. זאת השיג בתכנון פתחים רחבים ושקופים בשתי החזיתות של הבית, המקנים לחלל הנמוך תחושת מרחב וגובה.   המטבח ופינת האוכל מוקמו בשטח המפלס התחתון (63 מ"ר) ומפריד ביניהם חלקית אי עבודה רחב ובו ארונות אחסון (מטבחי דירן). שולחן ארוך במיוחד (3X1.10, ניסו) ניצב בפינת האוכל ומסביבו כיסאות עץ בעלי מושבי עור חומים. בקיר הסמוך תיכנן המעצב גומחה רחבה הממסגרת את הפינה האינטימית ויוצרת משני צדיה מדפי אחסון שקועים. חומרים וגוונים: הבית מעוצב בקו נקי וחמים בסקאלת גוונים בהירים, כחול הים בשילוב עץ מהגוני ואיפאה (עץ אפריקאי כהה). מפלסי המגורים מרוצפים בשטיחי אריחים מלוטשים מסוג חלילה (60X60) הממוסגרים בפסי אבן צרים. "שטיחי האבן מקנים לחומר הפשוט הקשר יוקרתי ומעודן", אומר המעצב. קומת חדרי השינה חופתה בפרקט מהגוני. הקירות נצבעו בגון חול בהיר, הפתחים מוסגרו בברזל מושחר ומצלים עליהם וילונות בד בגוני שמנת בהירים.גרם המדרגות: "את התחכום המנוגד לעיצוב הנקי והשמרני מעט של הבית ניסיתי להשיג באמצעות גרם המדרגות הקשתי שבמרכז חלל המגורים", אומר בנבנישתי. הגרם, כציר מרכזי וייחודי, מקשר בין המפלסים הפתוחים ויוצר ביניהם תנועה ועניין.  מדרכי המדרגות חופו במהגוני והמעקות עוצבו, בדומה למרפסות, מעמודי נירוסטה צרים שביניהם קלועים פסי מהגוני דקים, המעוגלים בהתאמה לפיתול הגרם (לנגרות אחראי גרי אלכסנדר). לצד המדרגות, בין שני מפלסי המגורים, תוכנן פאטיו קטן שעולה עד לקומת הגג ומסתיים בחלונות סקיי לייט ריבועיים.חדר השינה: חדר ההורים המרווח (35 מ"ר) פונה בדלתות זכוכית שקופות אל מרפסת עץ רחבה הצופה אל הים. את הרהיטים שבחדר עיצב בנבנישתי בעץ בגוון כהה שיוצר ניגוד אלגנטי עם הקירות הבהירים. מול המיטה תוכנן ארון בגדים בנוי בגובה 1.40 מטר, המסתיים במשטח מהגוני. הארון הנמוך שומר על הקו הפתוח של החלל הגדול ויוצר הפרדה קלה  בין אזור השינה לארונות הבגדים. עליית הגג: זו שימשה בעבר מחסן סגור ועתה נפתחה בדלתות זכוכית אל מרפסת עץ הצופה לים. החדר המואר רוצף בפרקט שחור והוא משמש את בני המשפחה כחדר מוסיקה וכושר. חלון סקיי לייט, המחולק לריבועים, מחדיר אור טבעי מתקרת החלל הגבוה ומאיר את גרם המדרגות ואת הפאטיו שבקומת הכניסה. בקירות עליית הגג פתח המעצב שורת חלונות עגולים, כשל אונייה, המצטרפים לטור חלונות זהה המלווה את הקיר הגבוה שלצד המדרגות. 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה