כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  פיוז’ן של תרבויות – בית בכפר סירקין

פיוז’ן של תרבויות – בית בכפר סירקין

הסגנון שואב מאדריכלות מודרנית ומתפיסת החלל היפאנית. הבית משלב מבנה מלבני, יחידה ריבועית וחלל מגורים המעוצב כטרפז, הקירות השקופים מחדירים את הנוף הירוק, והגוונים בבית הם אפור, חאקי ולבן שבור. האדריכלית רונית טל.

מאת: צילום:


בית בכפר סירקין. הבית המיוחד שתכננה מעצבת הפנים רונית טל משלב מבנה מלבני, יחידה ריבועית, וחלל מגורים המעוצב כטרפז. הקירות השקופים מחדירים לבית את הנוף הירוק שמסביב. הדיירים: מעצבת הפנים רונית טל, בעלה גלעד ובנם בן השש ליאם. טל עובדת ממשרדה הסמוך לבית על תכנון פרויקטים שונים, ביניהם עיצוב בתי עסק, משרדים ודירות מגורים.הבית: השטח הבנוי, כ- 150 מ"ר, נבנה על מגרש של 2.5 דונם, במושב כפר סירקין. על המגרש, בשכנות לבית הוריה של טל, עמד בעבר בית ישן (70 מ"ר) שהיה שייך לסבה. המעצבת השאירה את יסודותיו, את הרצפה ואת התקרה, ובנתה קירות חדשים עם צמדי חלונות צרים וארוכים, הסדורים בסימטרייה מכל צדדיו.המבנה המחודש מכיל כיום את אגף השינה שאליו צורף מבנה חדש, במפלס גבוה יותר, הכולל מבואה מרכזית המגשרת בין שני חלקי הבית וחלל מגורים הבנוי כטרפז. על ביצוע תוכניות הבית עבדה טל בשיתוף עם אסף זהרין, סטודנט לאדריכלות. על הבנייה פיקח אחיה, גיא שובל, קבלן ומנהל פרויקטים. "הודות לו", מציינת טל , "הצלחנו לבצע את התוכניות המורכבות וגם לחסוך בעלויות הבנייה". סגנון: את סגנון הבית מגדירה המעצבת כ"פיוז’ן של תרבויות". היא שאבה השראה מאדריכלות מערבית מודרנית ומתפיסת החלל היפאנית, לפיה החלל חובק את הטבע בתוכו ומביא את החוץ אל הפנים. "המוטו שלי בתכנון הבית הוא להיכנס החוצה", אומרת טל. הקירות השקופים והחלונות הגבוהים מעל לשיפועי התקרה, מחדירים את קרני השמש, השמים והנוף הירוק שמסביב, בכל שעה ולכל מקום בחלל המגורים.  חלל מגורים: "רציתי לשבור את הקווים הישרים ולצאת מהקופסה הסטנדרטית של הבית", אומרת טל, שיצרה את מבנה חלל המגורים (70 מ"ר) כטרפז הפוך, שצלעותיו נכנסות פנימה. החזית הפונה לגינה  עשויה כולה ממלבני זכוכית אופקיים, הנתונים במסגרות ברזל אפורות. התקרה הגבוהה יורדת משלושת הקודקודים של הטרפז לפינה  הנמוכה ביותר בחלל. "התקרה המשופעת (4.5 – 5.5 מטרים) יוצרת אשליה של חלל גדול יותר", אומרת טל,  "ותחושה של חופש ופתיחות". כדי להשיג חיבור מעניין בין שני המבנים השונים של הבית, הפרידה המעצבת את הגגות זה מזה, ויצרה ביניהם חלל מבואה מרכזי עם תקרה נמוכה ומרחפת, שמעליה שורת חלונות שקופים העולים עד לתקרת חלל המגורים. קיר אלכסוני עובר לרוחב חלל המגורים ומסמן את גבולותיו של הטרפז. הקיר האפור שמתחיל מהסלון ממשיך בקו דמיוני לצד המבואה, דרך הדלפק הבנוי וקיר ארונות המטבח. פינת ההסבה הוצבה בפינתו השקופה של הטרפז. מתחת לחלונות הרחבים ניתלו זוג מדפי עץ מרחפים לרוחב הקיר הנמוך. קמין העצים שוקע לתוך פס אופקי צר, הנמתח לאורך הקיר האפור. במרכז הסלון שיבצה טל  שטיח פרקט אלון בין אריחי האבן המרצפים את החלל. גופי תאורה ריבועיים ושקועים (קמחי) סדורים בצמדים סימטריים לאורך התקרה, ושוטפים באור רך את אזור המגורים. מגובה התקרה נתלו אהילי זכוכית שקופים (פיליפ סטארק, "MOOON LIGHT", S.T אור) המאירים את פינת האוכל והדלפק.המטבח: בהמשך לסגנון הבית מעוצב גם המטבח במינימליזם נקי וחמים. דלפק המטבח הבנוי משלים את הקו האלכסוני של הקיר התוחם את חלל המגורים. על דלפק העץ, המשמש כשולחן אוכל וכאי עבודה רחב, שוקע כיור נירוסטה ובחלקו הפנימי הותקנו המדיח  ותנור האפייה.  בהמשך לקו האלכסוני תוכנן קיר ארונות גבוה, המאחסן בצדו הפנימי מזווה וארונות אחסון לאביזרי המטבח. מולו, מתחת לחלון האופקי, תכננה טל ארון רחב הנושא משטח נירוסטה עם כיור מלבני וברז תעשייתי (נ.י.ג.א). הארון, שעוצב כקובייה מלבנית מעץ אגוז כהה, נבנה לתוך מסגרת נירוסטה העומדת על רגליים צרות. לצדו תוכננו שני ארונות גבוהים מעץ כהה עם מדפים פתוחים לאחסון כלי ההגשה. המבואה: דלת הכניסה תוכננה במפתח רחב של 2.5 מטרים המגיע עד לתקרה. הדלת, שבמרכזה  עיגול כתום (סמל לשלמות בתרבות המזרח), מחולקת  למלבני  זכוכית חלבית הממוסגרים בפרופיל ברזל. מול הכניסה תוכנן קיר נמוך שמסתיר את ארונות המטבח, ולפניו ניצב ארון סיני עתיק. "כשתכננתי את הבית", מספרת טל," ידעתי שאני בונה את קיר המבואה עבור הארון הזה, שרכשתי לפני שנים, ויוצרת את העיגול הכתום שבדלת כתשובה לפרזול העגול שבמרכזו". לצד הקיר הנמוך, מול דלת הכניסה, נפתח חלון צר וארוך, המגיע עד לתקרה. דרך החלון השקוף נראה  שביל חלוקי הנחל האפורים שבחוץ כגן יפאני מוצל, המפריד בין שני אגפי הבית.   האגף הפרטי: מהמבואה יורדים למפלס חדרי השינה במדרגה רחבה מאדן אלון עתיק ("אפרי בר"). את חדר הילדים צבעה טל בירוק תפוח רענן, ועיצבה בו רהיטים שנבנו מלביד בירץ’ ונצבעו בגווני שמנת חמים.חדר השינה של ההורים עוצב בגוונים בהירים המשולבים עם רהיטי עץ כהים. צמד מנורות הלילה מעל המיטה  (FLOS) מוסיפות לחדר את מגע הצבע הכתום הפזור, בנגיעות קלות,  בכל רחבי הבית. חדר הרחצה: מעוצב בקו מינימליסטי וחמים. על הקיר הגובל עם שירותי האורחים נבנה ארון מעץ אגוז אמריקני, הממשיך את הקו  האלכסוני. מעל לארון מכסה  משטח אבן (חלילה) מעובה עם כיור שקוע, העשויים כיחידה אחת. מראה רחבה שוקעה לרוחבו של הקיר. בחלקה התחתון הותקן ברז נירוסטה עדין (VOLA, ויה ארקדיה) ובצדה שובצו שלוש נורות זכוכית הנראות כפרחים שקופים (אקסלוסיב). הקירות מחופים, בחלקם, באריחים של אבן ירדנית בגוונים משתנים של אפור (10X10). טיח פיגמנטי בגוון חול עולה מקו האריחים עד לתקרה ומתמזג עם גווני האבן הבהירה. בשירותי האורחים נבנו שתי גומחות מלבניות. באחת, המעוצבת כפס צר, סודרו גלילי הנייר. בשנייה הודבקו אריחי  אבן בהירים (ליים סטון 10X10) שבמרכזם שוקע כיור אבן קטן  ומעליו הותקנה מראה ארוכה. חומרים וגוונים: "בחרתי בגווני אפור, חאקי ולבן שבור, המשרים תחושה נעימה ואווירה רוגעת ושלווה",  אומרת טל, " ולהם הוספתי מעט כתמי צבע כתומים וחמים". קירות הבית נצבעו בלבן שבור וקיר הקמין נצבע בטיח אפור-בטון (נדיר תעשיות) בדומה לקירות החיצוניים. החלונות עשויים כולם מפרופילי ברזל אפורים, המעוצבים כמלבנים אופקיים ומשובצים בזכוכית חלבית או שקופה. דלתות הפנים עשויות מברזל צבוע בגוון חאקי-ירקרק, שבמרכזן נפתח חלון מלבנים עם זכוכית חלבית. את חלל המגורים מרצפים  אריחי אבן חלילה 90X90 (אבני שנהב) ואת  חדרי השינה מחפה פרקט אלון משומן (TARKETT).גינה: שביל של חלוקי אבן ואבני חצץ אפורות סובב את המבנה המלבני וחודר עד לצדי המבואה. מסביב, לצד משטחי הדשא, גדלים עצי נוי ופרי שנשארו מגינת הבית הישן. קיר חלל המגורים השקוף נפתח לסיפון עץ (איפאה) צר, הפונה לגינה האחורית ולבריכה (קבין) המלבנית שבמרכזה.    

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה