כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  קוביה ליחיד או לזוג – דירה קטנטנה (30מ"ר) במרכז תל-אביב

קוביה ליחיד או לזוג – דירה קטנטנה (30מ"ר) במרכז תל-אביב

בסיס השינוי בשיפוץ היה שבירת קירות החדרים, כדי לאפשר חלל פתוח ומואר, כשהצבעים הבהירים והקירות הלבנים משרתים את אותה מטרה. איש העסקים שרכש אותה, השקיע בה כאילו היתה דירת פאר.

מאת: צילום:


 30 מ"ר, זהו שטחה המלא של דירה במרכז תל-אביב ליחיד או לזוג, שעיצבו מחדש קרן אלון ואורנה ברוש. איש העסקים שרכש אותה לשימוש חלקי, והשקיע בה כאילו היתה זו דירת-פאר.כשפנה בעל הדירה אל קרן אלון ואורנה ברוש, היה זה בענין חדר האמבטיה המיניאטורי שהפריע לו.הוא ביקש משתי מעצבות הפנים שידאגו לו למעט יותר מרחב מחיה בחדר הזה, הממוקם בדירה במרכז תל-אביב, שכל גודלה אינו עולה על 30 מ"ר, אבל היו בה – למרבה הפלא, שלושה חדרים.בקשה זו היתה יריית הפתיחה. בעל הדירה, איש עסקים המגיע לת"א פעמיים שלוש בשבוע, הוסיף לבקשה הראשונה בקשה נוספת, שהיתה אמורה להיות אחרונה: חיפוי הרצפה והקיר, בריבועי אבן בגודל 1010X ס"מ.אורנה וקרן נרתמו למשימה והגישו תוכנית, אבל העיזו לחשוב יותר בגדול. הן חשבו כי דירה כמו זו, שמלבד שלושת החדרים שבה היא כוללת מטבחון וחדר אמבטיה קטן, יכולה לעבור מהפך ולשרת את בעליה בצורה טובה הרבה יותר.הגישה שלהן היתה, שכל הפונקציות הקיימות צריכות להישאר, אבל בחלוקה שונה. לאחר  שנתקבלה תוכנית העבודה ניתנה למעצבות הפנים יד חופשית לחלוטין, עד לאבזור הפריטים הקטנים שבבית כמו מגבות, מצעים, כלי אוכל וסכו"ם.  בעל הבית רצה להיות שותף רק במה שנוגע לעיצוב הסופי של הדירה – צבעים, חומרים וכד’, כדי לאשר את התקציב. המעצבות הגישו בכל שלב הצעה שכללה גם מחיר, ובעל הדירה אישר את המשך הדרך. נבחר קבלן, והשתיים יצאו לדרך, שארכה כחודשיים.ראשית שברו את קירות החדרים הצפופים, כדי לאפשר חלל פתוח שיחדיר אור רב יותר ויצור מרחב מחיה מרווח יותר. "רצינו שכל הזמן ומכל כיוון, יראו את קירות המעטפת של הדירה, כדי ליצור מקום שמעניק תחושה נינוחה, ואשליה של גודל למרות השטח הקטן. גם השימוש בצבעים הוא בהיר ומונוכרומי, מאותה סיבה, והקירות נשארו לבנים", מסבירות אורנה וקרן. הבחירה בצבע צהוב בהיר לארונות המטבח גם היא נבעה מהצורך לפתוח את החלל. תחושת החלללאיזור שיועד לפינת-אוכל, ומשרת את בעל הדירה גם כפינת משרד, נרכש משטח עבודה מזכוכית שקופה שמונחת מעל שתי "רגלי חמורים". גם כאן באה לידי ביטוי תחושת החלל. קירות הכניסה ודלת חדר האמבטיה עשויים ממסגרות של פרופיל בלגי וזכוכית מותזת, וגם כאן הכוונה היתה להכניס כמה שיותר אור, ויחד עם זאת לא לחשוף את מי שנמצא בתוך חדר האמבטיה.חדר האמבטיה רוצף באבן ריבועית, 10 ס"מ, שנרכשה ב"קאונטרי פלורס", וגם הקירות חופו באבן זו. שאר הדירה צופה במשטח פרקט מעץ אלון משומן )ביצוע: חברת "ד.ש."(. כל עבודות הנגרות בוצעו על-ידי נגריית "קלאס" ביפו: החל ביחידות המטבח, ארון הבגדים שמפריד בין איזור השינה למטבח, ועד למיטה ולמדפים, בין השאר אלה המפרידים בין חדר השינה ופינת הישיבה בסלון.על מדפי-הפרדה אלה הוצב מכשיר הטלוויזיה שאפשר לצפות בו הן מהכורסאות והן מהמיטה, על-ידי סיבוב המדף שעליו הוא ניצב לעבר פינת השינה. הרהיטים נרכשו ב"הביטאט", וגופי התאורה ב- FLO S בכיכר המדינה.למרות שבעל הדירה משתמש בה רק כמה ימים בשבוע, היה לו מאוד חשוב לשמור על תחושה של ביתיות נעימה, כאילו זו דירת המגורים היחידה, שאפשר לשהות בה בשניים.

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה