כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  קוביות מרחפות – דירה המשקיפה אל מפרץ חיפה

קוביות מרחפות – דירה המשקיפה אל מפרץ חיפה

קומת הגג שנוספה לדירה הישנה, יושבת על שתי קוביות מרחפות הנתמכות בקורות פלדה. לעיצוב הפנים נבחרו גוונים בהירים ושקטים, ואוסף אמנות ישראלי מעטר את הקירות.

מאת: צילום:


את הדירה הישנה תכננה מחדש האדריכלית טליה מרגלית, תוך שמירה על מרחב פתוח אל הנוף המרהיב של מפרץ חיפה. קומת הגג שנוספה – בהתאמה למגבלת הגובה – יושבת על שתי קוביות מרחפות הנתמכות בקורות פלדה.הבית: שביל מתעקל יורד מהרחוב אל מפלס הבית היושב על צלע ההר, באחד מרחובותיו הוותיקים והיפים של הכרמל. חלונות הדירה, בקומה השנייה, משקיפים על הנוף היפהפה של בתי העיר, מפרץ חיפה וההרים שמצפון. כשאר הבתים הסמוכים, נבנה בית מגורים זה בשנות החמישים. קירותיו החיצוניים מצופים באבן ומעליהם גג רעפים משופע.העבודה על תכנון הבית ארכה כשלוש שנים. חלק נרחב מהזמן הוקדש לתכנון הקונסטרוקציה ולשיפורה. לקירות האבן הישנים נדרשו חיזוקים נוספים ויציקת עמודי בטון לתמיכה בעליית הגג.הדיירים: זוג צעיר עם שני ילדים בני שלוש וחמש. בני הזוג גרו בדירה כשש שנים בדמי שכירות. כשזו הוצעה למכירה, הם החליטו לרוכשה ולשפצה בהתאם לצורכיהם ולטעמם.האדריכלית: טליה מרגלית, בוגרת הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון. בניו יורק עבדה מרגלית, במשך מספר שנים, על פרויקטים שונים בשימור מבנים. מאז חזרתה לארץ, היא מתכננת ומעצבת בתים פרטיים, דירות ומבני ציבור. בנוסף, כותבת מרגלית מאמרים בנושאי אדריכלות לעיתון "הארץ" ולומדת לדוקטורט בבינוי ערים.מידות: שטח הדירה 107 מ’ר. שטח קומת הגג 23 מ"ר. גובה תקרה בסלון 2.80 מ’. גובה התקרה באגף השינה: 2.60מ’.חלוקה פנימית: לבית ששה חדרים, המחולקים לשני אגפים. אגף המגורים תוכנן בחזית הפונה לנוף והוא כולל סלון, פינת אוכל ומטבח. דרך המבואה, המקשרת בין האגפים, נחשפים בהדרגה לחלל המגורים הפתוח אל נוף המפרץ ואל נוף גן הבהאים.אגף השינה, ובו שלושה חדרים וחדר רחצה משותף, תוכנן בצדה השני של הדירה, הפונה לגינה הירוקה שבכניסה לבנין. במרכז אגף המגורים מוליך גרם המדרגות לקומת הגג. בקומת הגג מרפסת פתוחה המשקיפה למפרץ ולמקדש הבהאים, וכן חדר עבודה, חדר שינה וחדר רחצה צמוד.הדירה הישנה נבנתה בעבר כדירת-רכבת ארוכה וחשוכה, הכוללת שלושה חדרים ומרפסת. היא היתה מקורה בתקרת רביץ ובגג רעפים. האדריכלית שינתה לחלוטין את החלוקה המקורית והוסיפה את קומת הגג. הקומה משתלבת עם גג הרעפים שהוגבה במטרים ספורים, בהתאם להיתרי העירייה.לדברי טליה מרגלית, עיקר התכנון – שכלל את מיקום המדרגות וארגון החללים בהתאם למגבלת הגובה – היה משחק בתלת מימד. כדי להשיג את הגובה הרצוי בקומת הגג, יורדת רצפת הקומה אל חלל המגורים שמתחתיה. כך נוצרו שתי קוביות מרחפות, הנתמכות בשלוש קורות פלדה. מסביב להן עולה שיפוע התקרה בהתאמה לצורתו של גג הרעפים.גרם המדרגות: במרכז חלל המגורים, מקום בו התקרה הגבוהה מאפשרת שיפוע מתון, ממוקם גרם המדרגות המוליך לעליית הגג. המטבח, פינת האוכל והסלון מאורגנים סביבו. בגלל מיקומו המרכזי, תוכנן החלל שמתחת למדרגות כמקום אחסון יעיל. מצד המבואה הותקנה ספרייה היושבת על מדפים מעץ מייפל. מצד המטבח, הוכנס ארון-מזווה לגומחה מתאימה, והמקרר הוסתר בקיר שנבנה בהמשך לגרם. בחלק הפונה לסלון ממוקמים הטלוויזיה, מערכת הסטריאו וספריית הדיסקים בתוך גומחה מדורגת עם מדפי עץ.המדרגות מחופות בפרקט מייפל. מעקה הברזל נצבע בגוון אלומיניום טבעי ובתוכו מלבני זכוכית שקופה. מעקה זהה סובב את חלונות החזית, דרכו נראה הנוף ללא הפרעה.המטבח: המטבח פתוח אל הנוף ואל שולחן האוכל הריבועי, הממוקם בפינה הצפונית מזרחית של חלונות החזית. מרגלית תכננה מטבח פונקציונלי במראה נקי וקליל. הארונות עשויים מעץ לביד מצופה פורניר מייפל, וביניהם מפריד קנט העשוי משכבות לביד )נגרות: יונתן אגין(. החלק העליון מורכב ממדפים פתוחים ומקופסאות הסגורות בזכוכית חלבית. על הקיר סדורים אריחי קרמיקה לבנים )10×10(, ובמרכזו שורת אריחים תכלכלים, עם עיטורים בדוגמת ציורי מערות קדמוניים )בית האבן(. משטח העבודה עשוי מאבן קיסר בגוון אפור-תכלת. בהמשך לקיר המטבח נבנה ארון בתוך גומחה מתאימה בקיר, אליו הוכנסו המייבש ומכונת הכביסה הסגורים בדלתות מעץ מייפל.עליית הגג: גרם המדרגות העולה לקומת הגג נפתח אל מרפסת שיזוף הצופה לנוף המזרחי של הכרמל, שמתוכו מבצבצת הכיפה המוזהבת של המקדש הבהאי. מצדו האחד של הגרם עולות שתי מדרגות נוספות אל חדר העבודה, שממנו נפתח חלון משולש למרפסת. בצד השני מוקמו חדר השינה וחדר הרחצה הצמוד. התקרה המשופעת של גג הרעפים הכתיבה את צורתם של ארונות הקיר והחלונות המשולשים. בחדר הרחצה הסמוך נבנה ארון מפורמייקה כחולה, שלתוכו הושקע הכיור. הארון צר בצדדיו ומתרחב במרכזו, כדי לא להעמיס על החלל הקטן.חומרים וגוונים: לעיצוב הפנים נבחרו גוונים בהירים ושקטים, כדי לתת לכחול של הים ולצבעי הנוף המגוונים להתבלט ולמלא את התפקיד הראשי בבית.חלונות החזית השקופים מוסגרו באלומיניום טבעי. הקירות נצבעו בצבע לבן-מוקה בהיר מאוד. בקיר הכניסה האפור, המשותף לחדר הרחצה, שובצו רביעיות של לבני זכוכית חלבית, שמחדירים את האור מחלל המגורים לחדר הפנימי. קורות הפלדה התומכות נצבעו בגוון קקאו. הרצפה חופתה באריחי מצפה רמון בגוון אפור בהיר ובגימור מט )א.מ. רומא(. חדרי השינה כוסו בפרקט אלון. בחדר הרחצה נבחרו אריחי קרמיקה צבעוניים בגוונים של צהוב, כחול, אפור ואדום )זהבי עצמון(.הרהיטים משתלבים גם הם בסקאלת הצבעים השקטים והקרירים. ספת הישיבה הפינתית, בעלת משענות המתכת, מרופדת בבד בגוון אפור בז’ )נישה(, הכיסאות בפינת האוכל עשויים ממתכת בגוון טבעי. את כתמי הצבע מוסיפים השטיחים הפזורים בבית, שחלקם יובא מירדן ומטורקיה.אוסף האמנות הישראלי של בעלת הבית מעטר את הקירות. ביניהם, הדפסים וציורים של יחזקאל שטרייכמן, משה קופרמן, משה גרשוני, לארי אברמסון ואחרים.תאורה: המנורות כולן, משלבות מתכת בגוון טבעי עם זכוכית )סוהו(. במטבח ובחדרים נבחרו מנורות שטוחות וצמודות לתקרה עם כיסויי זכוכית חלבית. מעל פינת האוכל, במקביל לקורת התמיכה, יורדת שלישיית מנורות זהות מזכוכית לבנה. פסי צבירה של נורות הלוגן מקיפים את קוביות קומת הגג ומאירים את התקרה המשופעת שמסביב.

object(WP_Post)#18265 (24) { ["ID"]=> int(455388) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:50" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:50" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(12) "067171a4_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(14) "067171a4_big-2" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:50" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-09-08 15:32:50" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(455387) ["guid"]=> string(64) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/09/067171a4_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה