כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  קלאסיקה מודרנית

קלאסיקה מודרנית

שילוב בין בנייה מתקדמת לפשטות תכנונית מקנה לבית במושב בת-חן מראה כפרי בעל תבנית פשוטה

מאת: צילום:


האדריכלית שרון אקר מיכאל והאדריכל יואב מיכאל שילבו בין טכנולוגיית בנייה מתקדמת לבין תכנון פשוט אך דרמטי. מבט מדוקדק בפרטים הקטנים ובחומרי הבנייה מעיד על הצלחת האדריכלים להקנות לבית מראה עכשווי. את שיטת הבנייה הייחודית ייבא יוסי שמיר, מחברת אוסטק-שמיר, לפני 12 שנים מאוסטרליה. מאז נבנו בישראל יותר מ-300 בתים בשיטה זו, בסגנונות אדריכליים ובגימורים שונים. לדברי דרור שמיר, מנכ"ל בפועל של החברה, "עיקרה של הטכנולוגיה – שלד הבנוי מאלמנטים של פלדה ממוחזרת ומגלוונת הנבנה על יסוד פלטה שמצופה טיח רב שכבתי המקנה לבית אפקטים של בידוד תרמי ואקוסטי. אופן הבנייה ידידותי לסביבה בשל ההקפדה על שימוש בחומרים 'ירוקים' ובשל החיסכון באנרגיה. פסולת בנייה כמעט שאינה קיימת, שכן הפלדה מגיעה לאתר חתוכה ומוכנה לפי מידה".מלבד הבנייה המסיבית ויצירת בתים חזקים ועמידים במיוחד, לשלד הפלדה עוד יתרונות. לדברי האדריכלים שרון אקר מיכאל ויואב מיכאל, "שלד הפלדה מאפשר גמישות תכנונית ויצירת מפתחים גדולים. ניצולו של השלד איפשר לנו להדגיש את שיטת הבנייה כדי לקבל שילוב של טכנולוגיה ומראה מתועש עדין. הבחירה בחשיפת חלקים מהשלד באה לשים דגש על פרטי המבנה אך משמשת גם אלמנט עיצובי בתוך ומחוץ לבית". לבית צורת ריבוע הנחלק לשניים בשיטה ברורה ופשוטה: אזור יום ואזור לילה. אזור היום הוא חלל פתוח ללא כל מחיצות, שגובה תקרתו שמונה מטרים. החלל הציבורי נפרש במלואו עם הכניסה לבית, באמצעות מבואה שיוצר קיר לבנים נמוך. מדלת הכניסה – רחבה וכבדה במיוחד, עשויה עץ אלון גושני – מתגלה החלל במלואו בפרספקטיבה ארוכה, מה שהופך את חוויית הכניסה לדרמטית במיוחד. בחלל זה מצויים המטבח (DADA יבואן: טולמנס), פינת האוכל והסלון. חומרי גמר מגוונים מופיעים יחד בחלל הציבורי בצורתם העירומה, החושפת את יופיים המקורי ויוצרת תמונה טבעית והרמונית. חיפוי התקרה המשופעת מורכב פלטות עץ דחוס (O.S.B) עשוי שבבי עץ ארז שנגרסו והודבקו מחדש. אל פלטות העץ מתחברים בטבעיות קורות הפלדה המסיביות של השלד, רצפת האבן הבהירה, תעלת מיזוג האוויר העשויה נירוסטה מבהיקה ומשקופי העץ של הפתחים והחלונות.  שני גופי תאורה גדולים עשויים צינורות נחושת מתפתלים, מעשה ידיו של האמן התעשייתי שלמה הרוש, נועדו למלא את החלל הפתוח. אור טבעי, שמקורו בחלונות הגדולים ובקיר הזכוכית, שוטף את החלל במשך רוב שעות היום. השקיפות והחיבור עם הטבע והחוץ מקבלים ביטוי גם בהמשכו של משטח האבן בסלון במשטח דק, עשוי קורות עץ, המקיף את הסלון מכל הכיוונים במפלס זהה המושך את העין לעבר הגינה.באזור הלילה, שלושה חדרי שינה בקומת הכניסה ויחידה נפרדת בקומת הגלריה שמשקיפה לכיוון הסלון מלמעלה. יחידה זו, המצויה בחלל הגג, מוכנה לבנייה ותמומש עם ההרחבה העתידית של הבית, בלי צורך בעבודה "מלוכלכת".חדר השינה של ההורים, הנפרד מאזור היום בדלת ברזל וזכוכית חלבית (צחי ועוד), מתוכנן כיחידה נפרדת ועצמאית על פי בקשתם של בעלי הבית. ההפרדה בין חדר ההורים לחדרי הילדים מודגשת בקיר לבנים שרופות המשמש חיץ ומכיל בתוכו את חדרי האמבטיה והשירותים.הבית לכאורה כפרי אבל מודרני עם ייחוד. אף על פי שאינו בולט במיוחד ואף צנוע יחסית מבחוץ, הכניסה אליו ייחודית ומרשימה. רמיזות קלות בצורת קונסטרוקציית הפלדה החשופה בחלקו החיצוני מעידות על ההפתעות המצויות בפנים. אל הכניסה הראשית, הממוקמת דווקא בחזית הצד, מגיעים דרך שביל עשוי פלטות בטון חשוף המרחפות ומפלסות את הדרך מסביב לחזית הראשית, שממנה נכנסים לחצר הפורחת. e

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה