כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  שבלול – בית ישן שחלקו עבר שיפוץ וריענון

שבלול – בית ישן שחלקו עבר שיפוץ וריענון

הבית מעוצב כשבלול. לב השבלול הוא החלל המרכזי של הבית, וממנו יוצאים לשאר האגפים. תקרת העץ המשופעת, רצפת הפרקט מעץ אלון וקירות הכורכר הפראיים, משווים לבית מראה חם וטבעי.

מאת: צילום:


אגפי הבית שלפנינו מאורגנים סביב חלל מרכזי, כשמעליו סוככת תקרת עץ גבוהה, המאחדת את צורתו השבלולית של המבנה. על בסיס זה ערכה מעצבת הפנים לאה זילברג שינויים אחדים שהפרידו את אגפיו השונים של הבית, ויחד עם זאת שמרו על האיזון ועל הקשר ביניהם. הבית: לפני כאחת עשרה שנה  הוקם הבית ביישוב במרכז הארץ, ושופץ לפני כארבע שנים בתכנונה של מעצבת הפנים לאה זילברג. לבית שני מפלסים: קומת קרקע המחולקת לשלושה אגפים – מטבח וסלון הפונה אל הגינה, ובצד השני אגף השינה  הכולל ארבעה חדרי שינה, חדר עבודה וחדרי רחצה. פינת האוכל ממוקמת בחלל המרכזי אשר ממנו, בסמוך לקיר, יורד גרם מדרגות המוביל לקומת המרתף, ובו חדר שירות וחדר טלוויזיה משפחתי. {imgFromGallery}מידות: שטח המגרש כדונם ורבע. שטח בנוי: כ034-  מ’ר. גובה החלל המרכזי: 5.4 מטר.הדיירים: משפחה בת חמש נפשות, שרכשה את הבית לפני מספר שנים ורצתה להתאימו לצרכיה.  העבודה על הבית התחילה בשיפוץ המטבח. הדיירים ביקשו מטבח גדול ונוח יותר, המופרד משאר חלקי הבית. מכאן התגבשה ונמשכה עבודת השיפוץ גם לאגפיו האחרים של הבית.המעצבת: לאה זילברג, ילידת אוסטרליה, למדה עיצוב פנים בזמן שהותה בשליחות בפאריז. היא עיצבה בתים פרטיים, דירות, משרדים, את רשת חנויות נעלי "מרי" ועוד. כיום עובדת זילברג  בשיתוף עם בן זוגה, דודו כדיר, מעצב רהיטי עץ.{imgFromGallery}סגנון: "היה לנו בסיס נהדר להתחיל איתו", אומרת המעצבת, "והחלטנו ללכת עם זה ולהדגיש בכך את יופיו ואיכותו של הבית". הבית מעוצב כשבלול. לב השבלול – החלל המרכזי של הבית – מתגלה מיד בכניסה. שם נמצאת פינת האוכל, שמסביבה יוצאים לשאר האגפים: המטבח, הסלון וחדרי השינה. תקרת העץ – העשויה מיחידות  אופקיות הסדורות בפלחים – מתחילה בחלון זכוכית גדול, בגובה 5.4 מטר מעל פינת האוכל. התקרה ממשיכה ויורדת בהדרגה לכל חלקי הבית, ונפרשת כמעין מטרייה עד לקירות המעטפת.  לאה זילברג המשיכה את הקו המיוחד של הבית בעיצוב הפנים המחודש. המטרה היתה  להפריד את המטבח ואת אגף השינה מהחלל המרכזי, כפי שרצתה המשפחה, ועם זאת, לחבר אותם לסגנון הבית ולאלמנטים המיוחדים שבו.קירות המבנה מוצבים בזוויות משתנות, ללא חוקיות מוגדרת, ולפיכך נדרשה תוכניתו המקורית של הבית. התוכנית שנמצאה נראתה כציור "עם הרבה אופי ונשמה", לדברי לאה, אבל מידות ונתונים מדויקים היה קשה  להוציא  ממנו. כדי לתכנן ולבנות את ארונות הקיר בהתאם "עמדנו על סולמות ופיגומים, ובעזרת חוט ומשקולת מדדנו את גובה הקירות והזוויות". על אף המאמץ הרב שהושקע בתכנון קיר הארונות, הממוקם משני צדיו של הבית, הם נראים כחלק אינטגרלי מסגנונו של הבית.{imgFromGallery}האלמנטים הייחודים בבית, כמו עבודת העץ המוקפדת של התקרה, צורתו האורגנית והמיוחדת של המבנה וקירות אבני הכורכר הטבעי, קישרו את לאה לסגנון האדריכלי של פרנק לויד רייט, שהיווה מקור השראה לעיצוב הפנים המחודש. הפאנל הדקורטיבי שעוצב בתחתית קיר הארונות עשוי משלבי עץ מאורכים –  אלמנט המזכיר  את הרהיטים )ובמיוחד את כיסאות העץ( שעיצב רייט. מטבח:  חלל המטבח המקורי חולק  לשניים: מטבח קטן )3 X 3 מ’( הפתוח לפינת האוכל המרכזית  בקיר מעוגל מלבני זכוכית בגובה 06.1 ס"מ. בצמוד אליו, במפלס נמוך יותר,  הותקן מטבח שירות.זילברג איחדה את שני החללים למטבח אחד מרווח )מפלס מטבח השירות הורם לגובה מפלס הבית(, והפרידה אותו משאר האגפים באמצעות קיר ארונות דו צדדי שנבנה מעץ בוק  בגובה 06.2 מ’  )נגרות: אבי נוף ודודו כדיר(.  מעל  לארונות ממשיכה תקרת העץ המשופעת, ונכנסת לתוך המטבח. ארונות מטבח זהים נבנו על קיר נוסף, ובהם ממוקמים התנור והמקרר. במרכז  תוכנן אי עבודה גדול, הכולל את  הכיריים והכיור. בקיר  הפונה לגינה האחורית נפתחו שני חלונות גדולים ומאורכים, ודלת היוצאת לפינת הישיבה שבחוץ. {imgFromGallery} שולחן אוכל גדול, שידה פתוחה מעץ ונגה עם סלסלות קש )דודו דיר( וספת  רטאן, מוקמו  בחלל המטבח, ויחד הם יוצרים פינה הסבה אינטימית. לדברי בעלת הבית, הפך המטבח למקום ההתכנסות של כל בני המשפחה. רצפת המטבח חופתה באריחי אבן מצפה רמון שבהם שולבו  אריחי זכוכית ירוקה )5 X5(. ספרייה: כדי להפריד את אגף חדרי השינה מהחלל המרכזי, נבנה קיר ארונות דו צדדי, בדומה לזה של המטבח. אלא שכאן, תוכנן הארון עם מדפים פתוחים לאחסון הספרים. בצדו השני הפתוח כלפי חדרי השינה תוכננה פינת ספרייה אינטימית עם ספת קריאה. {imgFromGallery}סלון: "את הגינה הרחבה המקיפה את הבית" , אומרת לאה, "ניתן היה לראות רק דרך חלון הזכוכית הגדול שבפינת האוכל". במקום החלונות הקטנים שבסלון נפתח  חלון זכוכית אופקי וגדול, שהונח על קיר לבני כורכר נמוך בגדלים משתנים – כמעין חזרה על מוטיב קירות הכורכר המקוריים של הבית. ספות עור בצבע ירוק עמוק, כיסאות בעיצובו של ג’יאקומטי ומנורות המעוצבות כגביעי הנייר של המעצב האמריקני ממוצא יפאני, איסמו נוגוצ’י, משלימים את סגנונו הייחודי של הבית.{imgFromGallery}חומרים וגוונים: תקרת העץ המשופעת וקירות הכורכר הפראיים משווים לבית מראה חם וטבעי. רצפת הבית המקורית עשויה מפרקט קלאסי מעץ אלון, בחתיכות קטנות במיוחד המשולבות זו בזו. גווני החום המשתנים של העץ ואבני הכורכר, משתלבים עם הגוונים הירוקים המופיעים בפרטי הריהוט ובחפצים. "הגוון הירוק הקר", מוסיפה זילברג, "מאזן  את הגוונים החמים של העץ והאבן שהיו בבית".קירות הארונות הדו צדדים, במטבח ובכניסה לאגף השינה, נבנו מעץ בוק ונצבעו בלכה מגוונת הדומה לצבע התקרה. פרטים מיוחדים: העיצוב הפנימי מורכב מאוסף פרטי ריהוט וחפצים מעוצבים שרכשה בעלת הבית במשך השנים. מסביב לשולחן האוכל הארוך )מולטני( שבחלל המרכזי,  סדורים כיסאות בעלי משענת גב גבוהה העשויה משלבי עץ עדינים )מוביל ג’ירג’י(. לצד השולחן גוף ארוך המעוצב בזכוכית חלבית ומחוספסת )פירלונה(.  

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה