כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  תשעה חודשים ובית – בית ליד רחובות

תשעה חודשים ובית – בית ליד רחובות

זהו בית מסודר, נקי קווים, בלי אף חפץ מיותר, שבעליו – אביגדור ואפרת מלכין – עיצבו חלק גדול ממנו בעצמם, בעזרת האדריכל ארנון שרגא ומעצב הפנים ז’יל ז’ורנו.

מאת: צילום:


זהו בית מסודר, נקי קווים, בלי אף חפץ מיותר, שבעליו – אביגדור ואפרת מלכין – עיצבו חלק גדול ממנו בעצמם, בעזרת האדריכל ארנון שרגא ומעצב הפנים ז’יל ז’ורנו. שבע שנים של מגורים בבית שכור לימדו את המלכינים מה בדיוק הם רוצים.שבע שנים גרו אביגדור ואפרת מלכין, עם שלושת ילדיהם, בבית קטן בן שבעים מ"ר, ממתינים להזדמנות לרכוש מגרש ולבנות עליו את ביתם. "תמיד רצינו בית פרטי, והחלטנו שנתנסה בסגנון החיים הזה בבית שכור, לפני שנבנה את ביתנו", מוסיפים אפרת ואביגדור, שהם הבעלים של חנות היוקרה "היי טאצ’" למטבחים ורהיטים.לפתע נודע שהופשרו מגרשים לבניה במושב כפר הנגיד, ליד רחובות. כך נוצרה הזדמנות לרכוש מגרש ולהקים את בית החלומות. "הוצעו למכירה חמישה מגרשים", מספר אביגדור, "ובחרנו את המגרש הפתוח ביותר, שפונה לנוף (בינתיים הפך הנוף לנוף של בתים נוספים). במשך שנה וחצי תכננתי את הבית.  בכל יום הקדשתי לכך כמה שעות. נתתי דעתי על כל פרט, וחשבתי על כל פתרון שיתאים לצרכים שלנו". בשלב הגיבוש הסופי נכנס לתמונה האדריכל שרגא ארנון. "האדריכל", אומר אביגדור, "תרם את הנסיון שלו, ויחד אתו המשכנו לתכנן וליצור, עד שקיבלנו בדיוק את הבית שרצינו".היה חשוב למשפחת מלכין שהסלון יפנה לנוף הפתוח, שהמטבח יהיה קרוב לחניה – כדי שיהיה נוח להכניס את סלי הקניות מיד למטבח, וכן קרוב למתקני האשפה. "חלמנו על בית בסגנון ים תיכוני, עם משטח דשא גדול בחזית. רצינו שחדרי הילדים יהיו מופרדים מחדר ההורים, שהמטבח יהיה חלל סגור, אך קרוב מספיק לחדר המשפחה. לשמחתנו, כל המטרות הושגו.הבית מוגבה מעט מעל פני הכביש, והסלון הפתוח פונה לנוף של כביש ובתים שכנים, מרוחקים דיים כדי שלא יפריעו. השטח הבנוי הוא בן 230 מ"ר, שאליו נוסף מרתף של 70 מ"ר. למרות שהוא לא ענק, שוררת כאן תחושה של בית גדול ומרווח. הסלון גדול, ודלת זכוכית ענקית מפרידה אותו מהחצר הקדמית. לצד הסלון פינת אוכל גדולה, קרובה למטבח.המטבח מופרד משאר הבית בדלת שאפשר לסגור אותה. המשפחה אוכלת במטבח, ומארחת ושומעת מוסיקה בסלון. שאר חיי המשפחה מתנהלים בפינת הטלוויזיה. פינה זו תוכננה במפלס שמעל המטבח, קרוב מאוד לחדרי הילדים, כשחמש מדרגות מפרידות בין שני החללים. האור חודר לפינה זו באמצעות לבני זכוכית כחולות, הקבועות בתקרה. הסוויטה של ההורים נמצאת במפלס אחד מעל מפלס חדרי הילדים. על טהרת העץחדר ההורים מרווח במיוחד, פונה למרפסת גג ענקית, שבה הוצב ארון ענק. מכאן יש גישה ישירה לחדר אמבטיה, שבו אמבט עיסוי ומראה גדולה במיוחד. בית השימוש מופרד מעט מהאמבטיה באמצעות קיר. המרתף משמש כחדר ביטחון, אבל גם כחדר אירוח או אולי חדר-הורים בבוא העת, ובינתיים אפשר לארגן בו גם מסיבות לילדים.על החומרים והעיצוב בבית פיקח אביגדור. "הייתי סטודנט למתמטיקה", הוא מספר. "הלימודים לא בדיוק התחברו אלי, ולפרנסתי עבדתי ב"סקנדיה", חנות רהיטים לשעבר. שם דבק בי חיידק העיצוב, ומאוחר יותר, לפני עשר שנים, פתחתי את "היי טאצ’".לדברי אביגדור, הולך ומתפתח בארץ סגנון ישראלי, המתבסס על שימוש בחומרים טבעיים ומקומיים – עץ, אבן, ברזל. הקווים בדרך כלל נקיים, פשוטים, עם צביעה מיוחדת, שתתאים, לדעתו, לסגנונות שיתפתחו בשנים הבאות. כך גם מרוהט ומעוצב ביתם של אביגדור ואפרת. הרהיטים יוצרו במפעל של אביגדור, בעיצוב עצמי, כולם מחומרים טבעיים, תוך יעוץ של מעצב הפנים ז’יל ז’ורנו."השתדלתי", אומר אביגדור, "לשמור על סגנון קלאסי, על חומרים וצבעים שיחיו אתנו לאורך שנים, ולא יימאסו". הריצוף הוא מאבן חברון אינג’סא, עם פוגות רחבות בין האבנים. הרהיטים והמטבח הם על טהרת העץ לסוגיו השונים: הסלון מעץ דובדבן, המטבח ממייפל, חדרי הילדים מאורן, ומיטת הזוג מלכין ממהגוני. הספה מרופדת בכחול צי, צבע שיחזיק מעמד שנים רבות – אומר אביגדור. וילונות המיקדו המצלים על החלונות גם הם מחומר טבעי. בעתיד יתנו צל נוסף תריסי עץ, שאביגדור טורח עליהם בימים אלה.זהו בית נקי, מסודר, אין בו חפצים מיותרים, כל דבר מונח במקומו. "לעיתים", אומר אביגדור, "אני מתקנא באנשים שיכולים לחיות אחרת. הבית הקודם שלנו היה כל כך קטן ומבולגן – ממש ההיפך מהבית הנוכחי". לכן הזדרז אביגדור, והצליח לבנות את ביתו במשך תשעה חודשים בלבד, כולל הריהוט. "הנסיון האישי סייע לי מאוד כאיש עסקים, להבין טוב יותר, ולעומק, את הצרכים של הלקוחות". 

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה