כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

134  //  לגעת בגובה

לגעת בגובה

חברת Hightouch, שמהווה סמן ימני למטבחי עילית, העתיקה את אולם התצוגה שלה לקומה התשיעית בבניין משרדים הצופה אל נוף הים והגגות של הרצלייה פיתוח. המהלך המהפכני של טיפוס לגובה השתלב בקונספט עיצובי חדש, שחותר להרמוניה ולרוגע

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: אורי ניסן


לגעת בגובה

חברת Hightouch, שמהווה סמן ימני למטבחי עילית, העתיקה את אולם התצוגה שלה לקומה התשיעית בבניין משרדים הצופה אל נוף הים והגגות של הרצלייה פיתוח. המהלך המהפכני של טיפוס לגובה השתלב בקונספט עיצובי חדש, שחותר להרמוניה ולרוגע

מאת | טלי בן אבי
צילום | אורי ניסן

אולם התצוגה המרשים של מטבחי חברת Hightouch היוקרתיים נחנך באזור התעשייה של הרצלייה פיתוח בשנת 1999, כשהמתחם היה עדיין מעוזן הבלתי מעורער של חברות תוכנה. זה היה מהלך חלוצי, שבעקבותיו החלו לצוץ במקום, בזה אחר זה, חנויות ואולמות תצוגה של חברות רהיטים ועיצוב. התנפצות בועת ההייטק בראשית שנות ה-2000 והחלל הפנוי שהותירו אחריהן חברות שנסגרו רק האיצו את התהליך.
השכנים החדשים לא העיבו על ייחודיותו של אולם התצוגה הוותיק, ששכן ברחוב גלגלי הפלדה והתפרש על שתי קומות. מקומת הכניסה, שיישרה קו עם מפלס הרחוב, ירדו המבקרים לקומת מרתף שהייתה חלל התצוגה העיקרי. האווירה הדרמטית ששררה במקום, עם תאורה תיאטרלית שיצרה ניגודיות קיצונית בין שטחים מוארים לחשוכים, העצימה את התחושה שהמטבחים הם תפאורה והמבקרים הם שחקנים.
בשנה האחרונה התברר כי האולם צר מלהכיל את התצוגה. הגידול המואץ בפעילותה העסקית של Hightouch, בעקבות קבלת זיכיונות חדשים של מותגי מטבחי יוקרה מחו"ל, יצר בחלל הקיים צפיפות יתר, דבר שהפך את המחשבה על מעבר למקום חדש למהלך בלתי נמנע. אביגדור מלכין, הבעלים של החברה, החליט לנצל את המעבר לשינוי קונספט התצוגה מן היסוד.
"אחרי 12 שנה במקום חשתי שהדרמטיות והתיאטרליות מיצו את עצמן", אומר מלכין. "ביקשתי להשיג בחלל התצוגה אווירה אחרת, רגועה יותר, הרמונית יותר, ובד בבד לפתוח אותו לנוף ולתאורה טבעית".
החיפוש אחר בית הולם נמשך חודשים ארוכים והגיע אפילו לאזורים הצפוניים של תל אביב. ככל שהתקדם מסע האיתור הלכה והתגבשה התפיסה כי החלל העתידי אינו חייב להיות צמוד קרקע.
מסע החיפושים הסתיים ממש מעבר לכביש, ברחוב מדינת היהודים 89, בבניין ביזנס פארק שהיה אז עדיין בשלב השלד. "ברגע שנפתחו דלתות המעלית בקומה התשיעית ונגלה הנוף המדהים של הים וגגות הבתים ממערב, ידעתי שזה המקום שעליו חלמתי", מספר מלכין.
עם המעצבת דנה קשת ניגש מלכין לתכנון הבית החדש. התוצאה מרשימה ביופייה. הכניסה לאולם התצוגה מדמה סלון רחב ידיים. בצד אחד של המבואה, על קיר שלם, פרוש ארון מטבח מפורניר עץ אפריקאי משוח בשמן, שנראה כמו מזנון סלוני מפואר. מולו ניצב ארון מטבח במראה שונה לחלוטין, הייטקי מובהק, על טהרת האלומיניום הסרוק, ובין שני חלקיו מפריד חלון ענק הצופה אל הים. ביניהם, במרכז, מוצב פסל עץ מרשים מעץ לבוד של ישראל הדני.
החלק העיקרי של האולם הוא דו שיח מרתק בין מטבחי התצוגה לקיר הזכוכית הענק, המכניס את נוף הים וגגות הבתים פנימה. על הקירות הפנויים, במינון מדויק ומאוורר, תלויות יצירות אמנות מקוריות של אמנים ישראלים עכשוויים, המהוות חלק מהאוסף הענק של פעילות המשנה של Hightouch – ייעוץ ותכנון לשילוב יצירות אמנות במרחב הפרטי והציבורי. התנועה של המבקר בחלל זורמת ללא הפרעות, ומכל נקודה אפשר להשקיף על הנוף. קשה להתעלם מנוכחותו המודגשת של אור היום, שמקנה למקום אופי טבעי ומשרה על המבקר נינוחות של בית.
"החלל הנתון שקיבלנו היה בעייתי מאוד, עם זוויות בכיוונים שונים, קירות מעוגלים, תקרה בגבהים שונים ועמודים", מספר מלכין. "זה אילץ אותנו למצוא פתרונות יצירתיים לכל פינה ופינה בנפרד". אין ספק, שהמטרה בעיצוב אולם התצוגה החדש, יצירת אווירה רגועה והרמונית, הושגה. זו עוד הוכחה, הפעם על הגובה, שחשיבה מחוץ לקופסה היא המפתח ליצירת חוויה מרגשת בכל תחום של עיצוב, מאופנה ועד אדריכלות.
 

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(298082) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(25) "לגעת בגובה_1_224" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(61) "%d7%9c%d7%92%d7%a2%d7%aa-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%91%d7%94_1_224" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(298081) ["guid"]=> string(79) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/לגעת%20בגובה_1_224.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18287 (24) { ["ID"]=> int(298083) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(21) "לגעת בגובה_1" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(57) "%d7%9c%d7%92%d7%a2%d7%aa-%d7%91%d7%92%d7%95%d7%91%d7%94_1" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:05:44" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(298081) ["guid"]=> string(75) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/לגעת%20בגובה_1.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

134

ממוגרות מאתרגות


סמוך למסילת הרכבת של בני ברק, במרכזו של אזור מסחרי שוקק, ניצבה במשך שנים ארוכות ממגורה שנועדה להריסה. באחד מחלליה הנשימה חברת מטבחי רגבה חזון עסקי נועז

134

מוזיאון האבן


מופע דרמטי של עצים מאובנים בני מיליון שנים, המשמשים כרקע ליצירות של פיסול עדין באבן, מתקיים דרך קבע בגלריה, בקומה השלישית, של משרדי חברת מילסטון באשדוד

134

מדובר בפרחים


מודעות לטבע, כוונות טובות וחדוות יצירה השתלבו בציפייה לתחילתה מחדש של מסורת תערוכת הפרחים, שנהוגה בערים רבות בעולם והתקיימה בעבר גם בישראל

134

לגעת בגובה


חברת Hightouch, שמהווה סמן ימני למטבחי עילית, העתיקה את אולם התצוגה שלה לקומה התשיעית בבניין משרדים הצופה אל נוף הים והגגות של הרצלייה פיתוח. המהלך המהפכני של טיפוס לגובה השתלב בקונספט עיצובי חדש, שחותר להרמוניה ולרוגע

תגובות

כתיבת תגובה