כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

145  //  עיצוב קליל למעט שני חדרים – עלה לאוויר בגרסה אחרת

עיצוב קליל למעט שני חדרים – עלה לאוויר בגרסה אחרת

בדירתם הקודמת שלט הסגנון הקלאסי שכלל בין היתר רהיטי עץ כבדים. כאשר עברו לדירתם הנוכחית, הם בחרו בעיצוב מודרני. המעצבת חיברה בין השניים

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: אמיר דיב


מרחב הסלון הוגדל באופן משמעותי. שינוי שמצד אחד מאפשר לאכלס מספר גדול יותר של אורחים, ומצד שני אינו פוגם באינטימיות הנדרשת בנוכחות המשפחה בלבד

גם ביחידת המגורים של ההורים נשמר הסגנון הרומנטי, אף על פי שאליה הוכנסו רהיטים חדשים, אשר הותאמו למבנה החדר

במסדרון המפריד בין עיצוב המרחב החברתי לבין העיצובים המתקיימים בחדרי השינה, מוקמו ספרייה ומקומות אחסון נוספים

מיד עם הכניסה לבית מתגלה פינת האוכל. האזור שהותאם למטרה זו הוא למעשה הרחבה של קצה המסדרון המוביל לחדרי השינה. עקב תכנון זה, מרחב הסלון הוגדל באופן משמעותי. שינוי שמצד אחד מאפשר לאכלס בסלון מספר גדול יותר של אורחים, ומצד שני אינו פוגם באינטימיות הנדרשת בנוכחות המשפחה בלבד. גם המרפסת הגדולה אשר ממשיכה את הסלון, משרתת את סגנון החיים של דיירי הבית המרבים לארח. ספסל ישיבה מרחף, עשוי עץ אגוז, מחבר בין פינת האוכל לסלון. בפינת האוכל הספסל משמש לישיבה, ובסלון הוא משמש כבסיס לשידת טלוויזיה.
המטבח הפתוח לסלון משלים את האזור החברתי. במרכזו אי גדול המשמש לארוחות זריזות, ומשטח עבודה רחב ידיים המאפשר לערוך עליו מזנון הגשה בעת הצורך. מכשירי החשמל חבויים בתוך ארונות שבהיותם סגורים מתקבל קיר חלק המוסיף תחושה של מרחב במטבח. את חלל המטבח הנקי והרגוע, שבו שולט הגוון הלבן, שובר בקריצה שובבה פנל עץ אגוז, אשר בו מוטמע לוח מגנטי להחזקת הודעות, צילומים ותזכורות המכניסים למטבח צבעוניות ותחושת ביתיות. וילון לבן ואוורירי, אשר נמתח לאורך הקיר המחבר בין הסלון ובין המטבח, יוצר אחידות עם הסלון ומוסיף רכות למטבח.
בדירתם הקודמת של דיירי הפנטהאוז שלט הסגנון הקלאסי, שכלל, בין היתר, רהיטי עץ כבדים. כאשר עברו לדירתם הנוכחית הם בחרו במראה קליל יותר, וזו הייתה הנחייתם למעצבת. בשני חדרים בלבד נשמר הסגנון הקודם. אל חדר העבודה של ראש המשפחה, אליו אפשר להשקיף מקצהו המרוחק של המסדרון, הובאו רהיטים מן הבית  הקודם, אשר מהם התקשה בעל הבית להיפרד. גם ביחידת המגורים של ההורים נשמר הסגנון הרומנטי, אף על פי שאליה הוכנסו רהיטים חדשים, אשר הותאמו למבנה החדר.
במסדרון המורחב, שממשיך את פינת האוכל ומוביל לחדרים, נבנו ספרייה וארון לאחסון כלים ומיני פרטים אחרים. המסדרון, הוא המפריד בין עיצוב המרחב החברתי ובין העיצובים המתקיימים בחדרי השינה.
בשני החדרים של ההורים, חדר העבודה וחדר השינה, ממשיך להתקיים הסגנון אשר אפיין את הבית הקודם. בחדרי הילדים ניכר החיבור למגמת העיצוב העכשווי. החדרים עוצבו בקלילות, בקווים נקיים ובשילוב פתרונות פונקציונליים מעניינים.
כך, למעשה, הצליחה המעצבת לתת מענה אישי לכל אחד מבני המשפחה, ויחד עם זאת לא פגעה במראה ההומוגני של הבית.
 

עוד בנושא

145

בלי מסדרונות בכלל: הצצה לבית מפתיע במיוחד


דיירי הבית רצו לחזור לגור בשכונת הילדות שלהם אבל ליצור בה מקום מודרני ומעוצב כמו שהם אוהבים. כך הם שילבו בין ישן לחדש

145

עיצוב קליל למעט שני חדרים - עלה לאוויר בגרסה אחרת2


בדירתם הקודמת שלט הסגנון הקלאסי שכלל בין היתר רהיטי עץ כבדים. כאשר עברו לדירתם הנוכחית, הם בחרו בעיצוב מודרני. המעצבת חיברה בין השניים

145

מתחברים אל הישן - אין תמונות


שלושה דברים שבלטו בבית. שילוב בין חדש לישן, פתרונות לנתונים מוכתבים ושימוש נכון בחומרים וצבעים

145

מתחברים אל הישן - אין תמונות


שלושה דברים שבלטו בבית. שילוב בין חדש לישן, פתרונות לנתונים מוכתבים ושימוש נכון בחומרים וצבעים

תגובות

כתיבת תגובה