כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

148  //  רכשו לעצמם בית קטן מדי – לא לפרסם באתר

רכשו לעצמם בית קטן מדי – לא לפרסם באתר

מראה הבית ששימש כמשרד פרסום קסם לקונים הפוטנציאליים והם רכשו אותו מבלי שבדקו אם הוא עונה לצרכים שלהם, רק אחרי שפונה הבית הסתבר שחסרה להם קומה שלמה

מאת: ספיר סתיו צילום: עמית גרון


במסגרת החיפושים הגיעה המשפחה  לבית שתוכנן על ידי האדריכל עודד חלף, בית ששימש כמשרד פרסום. מראה הבית כבש אותם מיד, ויותר מזה לא היה להם חשוב

לקומת הכניסה הועד כל האזור החברתי, והקומה השנייה תוכננה ליחידת ההורים. לילדים המתבגרים לא נשאר מקום בבית. הדרך היחידה שנמצאה כאפשרית להגדלת הבית הייתה הרעיון של תוספת מרתף

שנים של שהייה בניו זילנד חיברו את הדיירים למראות נוף נרחבים, מראות שהאדריכלית לא יכלה להעניק לדיירים בבית זה, אך במקום מרחבים אין סופיים, הציעה האדריכלית לדיירים לקרב את הטבע אליהם

"את תחושת הפתיחות העצמתי על ידי צביעת התקרה בצהוב," אומרת האדריכלית בלטמן, החלטה יוצאת דופן שהוסיפה נופך לתפיסת החלל, שבזכותו הבית מרגיש פחות מעונב ויותר פתוח, מאוד אופייני לגרים בו

המקרים שבהם בית פרטי הופך למשרד מוכרים, ויש רבים כמותם, מקרה הפוך, שבו מבנה שתוכנן למשרד הופך לווילה פרטית, נדיר ביותר. זה מה שקרה למשפחה של ישראלים ששהו שנים רבות בניו זילנד. עם החלטתם לחזור לארץ הם יצאו למסע חיפושים אחרי הבית האידיאלי עבורם. במסגרת החיפושים הם הגיעו לבית שתוכנן על ידי האדריכל עודד חלף, בית ששימש כמשרד פרסום. מראה הבית כבש אותם מיד, ויותר מזה לא היה להם חשוב. לאחר הרכישה כשמשרד הפרסום פינה את הבית מכל הרהיטים ואוצרות האמנות שהיו פזורים בין החדרים, הסתבר לדיירים החדשים שהבית קטן מלהכיל את המשפחה, ובעצם הוא לא התאים כל כך לצורכיהם.
כאו נכנסה לתמונה האדריכלית ורד בלטמן כהן, היה ברור לכולם שחייבים להוסיף חדרים לבית, ואם נדייק יש להוסיף קומה שלמה. בלטמן שאהבה מאוד את גובהו של החלל הכפול החליטה להשאירו כפי שהוא. בהתאם לכך החלה חלוקת החללים ליעדים שלהם. לקומת הכניסה הועד כל האזור החברתי, והקומה השנייה תוכננה ליחידת ההורים. לילדים המתבגרים לא נשאר מקום בבית. הדרך היחידה שנמצאה כאפשרית להגדלת הבית הייתה הרעיון של תוספת מרתף. בתחילה זה נשמע רעיון הזוי, שאינו ניתן לביצוע, אולם בדיעבד הסתבר שאמנם המשימה לא הייתה פשוטה לביצוע, אך אפשרית בכל זאת. בפאתי הסלון נוסף גרם מדרגות היורד למרתף, אשר תוכנן כיחידה נפרדת לילדים המתבגרים. בקומה שני חדרי שינה, פינת טלוויזיה, מטבחון קטן וחצר אנגלית רחבה ומוארת לבילוי חיצוני. לאחר שבעיית המקום בבית נפתרה, פנתה בלטמן לתוספות אחרות שאותן הציעה לדיירים כאלמנטים העשויים להתאים לסביבה ולסגנון החיים שלהם.
שנים של שהייה בניו זילנד חיברו את הדיירים למראות נוף נרחבים, מראות שהאדריכלית לא יכלה להעניק לדיירים בבית זה, אך במקום מרחבים אין סופיים, הציעה האדריכלית לדיירים לקרב את הטבע אליהם, באמצעות נוף ירוק, ניחוח פריחה וצליל פכפוך מים. היא תכננה את הגינה כחלק בלתי נפרד מהבית, במיוחד לאור העובדה שברוב שעות הפנאי הבילוי נעשה בחוץ. נוספה גם בריכת שחייה הכוללת מפל מים, שצליל זרימת המים המרגיע הבוקע ממנו יוצר מיסוך לרעש רחוב. מאחורי הבית תוכננה פינת ישיבה אינטימית, כזו המנותקת מהסביבה, ובמרכזה אלמנט מים ומפל קטן נוסף. כל הבית משדר פתיחות, חוסר רשמיות ושמחת חיים, המתבטאים במראהו הכללי של הבית ובעיקר באזור החברתי.
"את תחושת הפתיחות העצמתי על ידי צביעת התקרה בצהוב," אומרת האדריכלית בלטמן, "החלטה יוצאת דופן שהוסיפה נופך לתפיסת החלל, שבזכותו הבית מרגיש פחות מעונב ויותר פתוח, מאוד אופייני לגרים בו. מוסיף לזה גם אוסף פריטים ורהיטים שהדיירים צברו במשך שנים, החל ביצירת אומנות מעשה ידי המאורים, ילידי ניו זילנד, כיסאות מרוקאיים, שולחן אוכל עשוי עצים ממוחזרים שנצבעו בלבן, כורסאות קלאסיות של צמד המעצבים צ'ארלס וריי אימס וכלה בספסל סיני, כל אלה משתלבים בצורה הרמונית ודי מפתיעה יחד."
 

עוד בנושא

148

רכשו לעצמם בית קטן מדי - לא לפרסם באתר


מראה הבית ששימש כמשרד פרסום קסם לקונים הפוטנציאליים והם רכשו אותו מבלי שבדקו אם הוא עונה לצרכים שלהם, רק אחרי שפונה הבית הסתבר שחסרה להם קומה שלמה

148


מראה הבית ששימש כמשרד פרסום קסם לקונים הפוטנציאליים והם רכשו אותו מבלי שבדקו אם הוא עונה לצרכים שלהם, רק אחרי שפונה הבית הסתבר שחסרה להם קומה שלמה

148


מראה הבית ששימש כמשרד פרסום קסם לקונים הפוטנציאליים והם רכשו אותו מבלי שבדקו אם הוא עונה לצרכים שלהם, רק אחרי שפונה הבית הסתבר שחסרה להם קומה שלמה

148


מראה הבית ששימש כמשרד פרסום קסם לקונים הפוטנציאליים והם רכשו אותו מבלי שבדקו אם הוא עונה לצרכים שלהם, רק אחרי שפונה הבית הסתבר שחסרה להם קומה שלמה

תגובות

כתיבת תגובה