היי.
אודה לך אם תוכלי לייעץ לי בנוגע לחיפוי קיר וקולט אדים למטבח חדש בדירה חדשה.
הגענו לשלב החיפוי. מצ"ב קובץ עם הדמיית המטבח.
קירות המטבח בצורה של 'ח' [ס"מ]: 390 (צד כיור) / 320 (צד הכיריים והמקרר) / 330 (קיר ללא ארונות מטבח ועם חלון במרכזו – לא נראה בהמחשה).
מטבח פורמייקה בצבע לבן/שמנת מבריק (2141 פורמקס), קלפה 150 ס"מ, זכוכית נילסן עם דוגמא כמו בציור (עיגולים בצבע אפור בהיר, כתום, ירקרק והרקע לבן/שמנת), סוקל צבע כסוף, משטח אבן קיסר 2 ס"מ עובי דגם 4600, כיור אקווהטופ אפור (צבע LUCIDA), ידיות מטבח מאורכות צבע כסוף מבריק. מכשרי חשמל יירכשו בהמשך – לא חשבנו על כך עדיין…
דרך אגב, ריצוף הדירה בצבע בז' מט – במעמד רכישת הדירה הריצוף כבר היה קיים…
הרבה נתונים :)) , ולשאלות:
1. באיזה גובה כדאי לחפות את קיר המטבח? והאם זה 'בסדר' מבריק (המטבח מבריק)?
בחרנו לחפות בקרמיקה בגלל מחיר ומבחר אינסופי. חשבנו לחפות בגובה 40 ס"מ ובאיזור הכיריים כ- 70-80 ס"מ באריחים די גדולים 50X20 לערך. צבע לבן מבריק ואולי עם נגיעות ממש עדינות של אפור. פסלנו חיפוי שיש בגלל מחיר ובגלל תחושה של 'שיעמום' ומראה 'אטום' מידי.
2. קולט אדים – האם זה נחוץ בכלל? ואם כן באיזה גובה?
הסתבר לי שעבור קולט אדים רצוי שיהיה פתח בקיר לניקוז אדים. אבל בדירה אין פתח וגם לא ראיתי זאת בדירות האחרות בבניין. אם הבנתי נכון – המשמעות היא קולט עם פילטר שהוא פחות יעיל. אולי בכלל אפשר לוותר על קולט בכלל? להזכיר – בקיר שממול לכיור יש חלון גדול.
אם בכל זאת את ממליצה על קולט, אז באיזה גובה כדאי? אנחנו בגובה ממוצע של 165-175 ס"מ…
תודה מראש על כל התייחסות,
נסים