כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

פורומים

פורום כיור מטבח

#469228

Yair Lahav
מנהל בפורום

עניני הכיור מתחלקים לכיור עצמו – חומר גודל וחלוקה, ולאופן החבור למשטח. רוחב כיור מומלץ הוא 60 ס"מ, כאשר מתחתיו כדאי לתכנן ארון של לא פחות מ – 70 ס"מ (יש פרזולים שלא מתאימים לפחות מ – 70, ובגלל אופי המקום, ומגבלות ספון הברז, רוחב כזה מאפשר ניצול מירבי). כיור מחולק מקטין את התכולה, ומעבר לחוסר הפונקציונליות, הרי שגם מבחינה אסטטית נוצר חסרון במיוחד כאשר הכיור ניבט משולחן האוכל בזמן ארוחה חגיגית. ישנם כיורים מחומרים שונים, חרס, נירוסטה ואקריליים. כאן נכנס השיקול של אופן החבור למשטח. התקנה שטוחה היא מצב בו הכיור נמצא ברצף אחד עם המשטח, נוח ביותר לנקוי. כיור בהתקנה תחתונה יוצר שני מישורים, מבחינת ניקוי פחות נוח, אך החסרון טמון בחבור הנוטה להשחיר ויש לחדש את הסילקון בתכיפות גדולה יותר. כיור בהתקנה עליונה לא מומלץ למטבח כלל.

יש לכם עוד שאלות?

פורומים בנושא עיצוב

בחסות: בניין ודיור

בחסות: בהנהלת בלורן

בחסות: בניין ודיור

בחסות: בניין ודיור

בחסות: בהנהלת בלורן