פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

התחלה חדשה: אחרי 16 שנה זכה הבית לנעורים מחודשים

המטבח שודרג עם דלפק, השידה קיבלה תוספת של ספריה דו צדדית, ארון אחסון נוסף בכניסה והבת התחדשה ביחידת מדפים בגב המיטה: בית שלא שופץ במשך 16 שנה משנה את פניו

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

22/11/2017


הדיירים:
זוג + 2 ילדים מתבגרים + ג'ק ראסל 
השטח: 157 מ"ר + מרתף 38 מ"ר 
מיקום: כפר האורנים
עיצוב פנים: שרון אשר

 
בית דו משפחתי ביישוב קהילתי שופץ עבור משפחה שגרה בו משנת 2001. הדיירים ביקשו לשדרג את הבית והגדירו פרוגרמה ברורה ומפורטת: הבית צריך להיות מעוצב בקפידה אבל נעים ומזמין, וחשוב היה להם שיהיה משופע במקומות אחסון שיאפשרו שמירה על סדר וארגון, ועם זאת מרווח ונח לאירוח תדיר. 
 
תהליך התכנון הראשוני התמקד במציאת פתרונות יצירתיים לתכנון המקורי שהיווה מכשול בניצול אופטימלי של חלל הבית. על מנת לתת מענה לדרישות הברורות, נבחר קו עיצובי מודרני ונקי, משולב חומרים טבעיים כגון עץ, ברזל ובטון, המכניסים חיים וחום לחללי הבית. פרט לאתגרים המבניים ניתנה תשומת לב מרובה לתכנון פרטי הנגרות והריהוט כך שישולבו בצורה הרמונית בחללי הבית ויתנו מענה מיטבי לצרכי הדיירים. 
 
בזכות הרחבת חלל הכניסה נוצרה מבואה מרווחת ופונקציונלית הכוללת אזורי אחסון נדיבים ומראה מרענן. שרותי האורחים זכו לחלל גבוה ומרווח, מדרגות הירידה למרתף הועתקו מחלל המגורים ושולבו בדיסקרטיות בחלל הכניסה ובכך פינו שטח יקר ערך בחלל המגורים, שתוכנן מחדש כפינת אוכל מרווחת ונוחה לאירוח. גרם המדרגות המאסיבי הממוקם במרכז הבית ויצר הפרדה פיזית וויזואלית בין החללים השונים, תוכנן מחדש והפך לאלמנט עיצובי משמעותי בחלל הקומה. 
 
 
 
 
 
שידת הטלוויזיה שחוצצת בין חלל המטבח וחדר המגורים תוכננה בעומק משתנה, בכדי לאפשר אחסון מרווח למערכת הסאונד ולהשתלב בחדר המגורים ללא הפרעה לתנועה. מעל השידה תוכננה ספרייה דו צדדית המשמשת לאחסון ספרי בישול, ספרי קריאה ופרטי נוי. על מנת לשמור על תחושת המרחב ולאפשר קשר עין בין החללים, עוצבה הספרייה ממדפי ברזל דקיקים המשולבים בקוביות נגרות פתוחות בגימור גווני זית ופורניר אלון.
 
 
חלל המטבח הוגדל ושודרג בדלפק עץ מפנק שצופה לגינה הפורחת.
 
 
 
 
 
 
דלת הכניסה לבית שממוקמת בחלל החנייה, זכתה לחווית כניסה נעימה ומזמינה בזכות הפרדה חומרית ברורה בין שביל הגישה לבין חניית הרכב. השביל רוצף בבריקים אפורים, והחניה באבני אקרשטיין שחורות. מבואת דלת הכניסה הוגבהה ורוצפה בבריקים אפורים כהמשך ברור לשביל. להשלמת החוויה, עוצבה דלת כניסה ייחודית המשלבת פרופיל ברזל עם חיתוכי לייזר עדינים וזכוכית חלבית המאפשרת לאור טבעי לחדור אל המבואה הפנימית.
 
 
בכניסה לבית תוכנן ארון גדול הנותן מענה לכל צרכי האחסון של קומת הקרקע. הארון שנצבע בגוון הקיר, נטמע בנישה שתוכננה עבורו תחת גרם המדרגות. מגרעות שתוכננו כפס ניתוק סביב המגירות במרכז הארון, משמשות הן כידיות והן כפרט עיצובי המייחד את הארון. 
 
 
 
 
בקומת החדרים שודרגו חדרי הרחצה ושלושת חדרי השינה עוצבו מחדש: חדר השינה של ההורים, שהיה מינימלי במידותיו, זכה לשדרוג משמעותי בזכות החלפת הקיר החוצץ עם חדר הרחצה במחיצת זכוכית דקה. פרט ליתרון העיצובי של מחיצת הזכוכית היא שיפרה את תחושת המרחב, ואפשרה לאור טבעי לחדור ולהציף את שני החללים. 
 
 
 
בחדר הבת המתבגרת, המיטה הועברה למרכז החדר ויחידת גבס עם מדפים משמשת לה כגב. שולחן מרווח המשלב משטח עץ עם יחידת מגירות מוקם לאורך הקיר. במגירות תוכננו ידיות מגרעת בגדלים וכיוונים שונים, היוצרים אלמנט גאומטרי מעניין. מנגד תוכנן ארון גדול שעוצב בקו נקי ומינימליסטי על מנת שלא להעמיס על חלל החדר.
 
 
בחדר הבן נבחרה פלטת צבעים דומיננטית, הכוללת שולחן אפור ומדפי ברזל בשחור תעשייתי משולבים חוצצי עץ במראה אורבני.
 
 
בחדר הרחצה של הילדים הייתה דרישה לפונקציות רבות כגון אמבטיה ומקלחון, ארון כיור מרווח ונדיב באחסון וארון שרות, שיכיל את מכונת הכביסה והמייבש. העומס הפונקציונלי הצריך פתרון עיצובי שישמור על תחושת המרחב מבלי לוותר על שום פונקציה - והפתרון כלל שימוש באריחים דמויי עץ מולבן משולב חיפוי לבן מט ויחידות נגרות בגוון ירקרק שהשתלבו עם המראה הטבעי של הריצוף.
 
 
 
 
בשרותי האורחים בחרה המעצבת במדפי עץ אגוז אמריקאי המשתלבים עם אריחי הבטון המצויר ומעניקים לחלל ייחודיות רכה.
 
 
 

ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע

  • 17.
    כשיושבים שם חוסמים את הגישה למגירות משני הצדדים.
  • 16.
    שטיח של הסלון
    חנה | (12/03/2017)    
    אפשר לדעת איפה נקנה השטיח שבסלון? תודה
  • 15.
    מאיפה השטיח היפה שבסלון?(ללא טקסט)
    חנה | (12/03/2017)    
  • 14.
    שרון המוכשרת
    דנה | (12/02/2017)    
    מקסים, מוקפד,לא מעוצב מדיי. בית שנעים לחיות בו. צבעים נכונים. בדיוק הטעם שלי. שאפו!
  • 13.
    חבל שאין תמונות לפני... מואר ונעים(ללא טקסט)
    מוניקה | (12/01/2017)    
  • 12.
    רענון מודרני לבית דו משפחתי
    שירלי טוראל | (12/01/2017)    
    עיצוב מדהים כל פרט אליפות..
  • 11.
    בית יפה ומוקפד.
    מוזה | (11/30/2017)    
    חסר לי וילון בחלון המסכן בחדר הורים, פינת האוכל השחור ונגה מיושנת ולא מתאימה. כל היתר - אהבתי ונעים לי בעין. תתחדשו משפחת אשכנזי
  • 10.
    שאפו למעצבת
    מירב | (11/30/2017)    
    עבודה יפה מאוד
  • 9.
    מעמיקה על הפרטים הקטנים. עיצוב ברמה גבוהה ויחד עם זה לא צועק שופוני. מזמן לא היה במדור בית ברמה הזאת. תתחדשו ותהנו.
  • 8.
    בית ממש נחמד
    שרה | (11/29/2017)    
    חבל שאין תכניות
  • 7.
    בית מקסים חמים ויפהפה
    שיר | (11/29/2017)    
    מי הצלם ? מיהם הספקים ?
  • 6.
    בית בכפר אורנים
    ליבי | (11/29/2017)    
    יפה יפה יפה! הדבר היחיד שמפריע זה המזגן העילי בסלון. מזגן מיני מרכזי הרבה!!! יותר אסטתי
  • 5.
    נורא ואיום! איזה עיצוב ואיזה בטיח
    גרוע עד לעצבן | (11/29/2017)    
    מטבח סוכנות סגפני, אפור בטון בכל חור, וכתמים של שחור מפוזרים בכל פינה. מישהו היה בהכרה כשעשו את זה??? ריהוט נוראי בחדרים, נראה יד 3 במצב עייף, חדרי אמבטיה משמימים. חבל.
  • 4.
    מרגיש מנוכר ויקר מדי. בית שכיף לגור בו. כל הכבוד למעצב! שומר לי את הלינק הזה להמשך הדרך :) תהנו בבית המחודש שלכם!
  • 3.
    מדהייםם!!(ללא טקסט)
    יסכה | (11/29/2017)    
  • 2.
    בית יפהפה
    טלי | (11/29/2017)    
    עיצוב מוצלח מאד, לא עמוס. תענוג לעין.
  • 1.
    הכתבה ממש לא שלמה ללא תוכניות . גם לא רשמו מחיר או זמן הפרוייקט.... חבל. כל התכנון נראה ממש טוב וגם בחירת החומרים והצבעים. אוהבת פה ה-כ-ל. תוצאה מאוד טובה. ביקורת- המעקה נראה מסוכן לילדים קטנים , קיר זכוכית בחדר הורים (לפחות חלבית), איפה המקלט/חדר פאניקה? יש התייחסות להכל חוץ מלזה ולאור אזור המגורים זה הדבר הראשון שחשבתי עליו.