פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

בלי פשרות: שיפוץ בגדרה עם נוף להרים

בית מיושן עבר חלוקה מחדש, כולל קביעת הכניסה בקומה הראשונה דווקא. תהליך העיצוב התחיל בייעוץ לצבע והמשיך לעיצוב פנים מלא. התוצאה: בית מודרני ואסתטי עם נוף פתוח להרי ירושלים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

14/10/2017
צילום: סוזי לוינסון

מספר נפשות בבית: זוג + 2

מיקום: גדרה

השטח: 270 מ"ר

התקציב: 1.5 מיליון שקלים, כולל בניית פנים, חוץ וסטיילינג

עיצוב פנים, חוץ והום סטיילינג: לייה סלה

 

עיצוב שמכבד את הנוף. קו רצוף מן החצר אל האופק

 

בית מוזנח וישן בן שלוש קומות נרכש על ידי זוג עם שני ילדים גדולים עם כוונה לשפצו לפני הכניסה למגורים. תכנון הפנים הקודם שלו כלל הרבה מאוד חדרים קטנים, שחלקם ללא חלונות, מה שחייב להוריד את כל הקירות הפנימיים ולתכנן אותו מחדש. אילוצים אלה הקשו על עבודת העיצוב והשפיעו עליו מאוד.

 

עוד בתים משופצים:

לפני ואחרי: בית בשיפוץ מהיר בפחות מ-100 אלף שקלים

שומשום היפתח: שיפוץ בית כפרי ברעות

מי בכלל צריך קירות: שיפוץ בית פרטי עם מקסימום מרחב

 

בשלב הראשון עבדו הדיירים מול מהנדס וקבלן, שברו את קירות הפנים וחילקו את הבית מחדש למרתף, שנועד לשמש כקליניקת קוסמטיקה וכיחידת דיור לבן החייל; קומה ראשונה, בה סלון, מטבח ופינת אוכל וכן חדר רחצה וחדרו של אחד הבנים שלומד בחו"ל. מקומה זו קיימת יציאה לחצר אחורית; וקומה שנייה, בה יחידת הורים, שכוללת חדר שינה, חדר ארונות ואמבטיה וכן חלל משרדי לבעל הבית ומרפסת. הוחלט שהכניסה לבית תהיה מהקומה הראשונה, כדי למנוע כניסה מהקליניקה.

 

המעצבת הגיעה לפרויקט למטרה ראשונית של ייעוץ בנוגע לצבעי הבית והחלונות, לפני הנחת הטיח, אך בעקבות חיבור מצוין בינה לבין בעלת הבית החליטו בעלי הבית לבקש ממנה לטפל גם בנושא עיצוב הפנים, בחירת הריהוט, החלונות הפנימיים ואף עיצוב החוץ.

 

מראה כהה בכניסה לבית

 

המטרה הראשונית של המעצבת היתה להקשיב לכל אחד מבעלי הבית ולייצר עבורו את החלל שהוא צריך ורוצה. המטרה הנוספת שניצבה לנגד עיניה הייתה להפוך את הבית ממיושן במראהו הכללי לבית מודרני ואסתטי ככל האפשר. מאחר ששביל הכניסה לקומת המגורים היה ישן והרוס, הדיירים ביקשו מהמעצבת לעצב שביל כניסה חדש. עקב הכמות הרבה של המדרגות הוחלט לבנות מדרגות עגולות עם כיכר, ובהמשך להרחיב אותן כשמשני צדדיהן עציצים ומעקות בטיחות, כדי להעניק עיצוב יצירתי ומעניין יותר.

 

מדרגות הכניסה לבית מעוגלות ורחבות לכניסה נוחה ומרשימה

 

מה שיוצר את הייחודיות בעיצוב הבית זו השפה החדשה של שבירת חוקי העיצוב והרכבתם מחדש. פריטים שכביכול לא מתאימים הופכים יחד להרמוניים ומשתלבים.  הרהיטים של איקאה קיבלו חיים חדשים לצד נגרות פרטית, אקססוריז ופריטי עיצוב מיוחדים.

 

אין כאן עיצוב אחיד לכל הבית. אפילו הריצוף שונה בכל קומה... מה שהניע את המעצבת היה צרכיו וטעמו האישי של כל דייר. 

 

בסלון עמדו בפני המעצבת שני אילוצים - האחד הוא קיר בעל שני עומקים, שבו יצרה מזנון ארוך שהשתלב עם הקיר. השני הוא עמוד קיים במבנה, שחילק את הסלון לשני חלקים, מה שיצר מעין חלל ריק. לאחר חשיבה מעמיקה בעניין, הוחלט להציב שזלונג גדול מהסטנדרט, שנעים לרבוץ עליו, לעבוד עליו עם הלפטופ וכד׳, מה שהפך לפריט מאוד מפנק בחלל ואהוב על בני הבית ואורחיהם.

 


הסלון האינטימי עם הספה הסגולה בפינת המשפחה האהובה עם שזלונג ענק בצהוב מעושן ופסל קרמיקה מאת אורית לוי

 

בהיעדר אופציה לחלון הזזה, נאלצה המעצבת להתמודד עם אילוץ של חלון הנפתח אל קצה הספה. הבחירה היתה ללא ספק חלון צרפתי ומעודן

 

תמונה אהובה של אנטוניו מורה מצאה מקום מכובד בפינת הישיבה של המטבח

 

אחרי שהמטבח תוכנן, החליטה המעצבת לפתוח חלון פינתי לכל אורך השיש במטרה ליהנות מהנוף המרהיב והפתוח, שנשקף מהחלון עד הרי ירושלים. לחלקו האחד של עיצוב המטבח נבחרו חומרים פשוטים יחסית כדי לשמור על המסגרת התקציבית. כדי שהעץ לא ייראה פשוט מדי, הוספו פריטים ייחודיים כדוגמת חריצים לארונות, שנוצרו במפעל בהנחיית המעצבת. הצד השני של המטבח, שקרוב לפינת האוכל, עוצב עם תוספת סרגלים מסביב וידיות מעור, שהוכנו בהזמנה מיוחדת אצל סנדלר. 

 פינת האוכל בהמשך האי ארון פ. האוכל עם ידיות העור וציור המעצבת שצוייר בסגול צהוב כדי להתחבר לצבעי הספות בסלון

 

גוף התאורה שנבחר כדי להרגיע את בעלת הבית שדאגה מהשחור של צינור ארובת האח

 

בקומה השנייה עוצבו החללים על פי צרכיהם ורצונם של בעלי הבית. כך המשרד בעל קווים גבריים וכהים, בעוד שחדר השינה הרבה יותר עדין ורומנטי. גם בחדר השינה הורחב החלון ונפתח עם דלתות יציאה למרפסת. הדלתות שנבחרו הן דלתות צרפתיות שעוצבו על ידי המעצבת ונצבעו בצבע שעורבב על ידה מכמה צבעים שונים. כדי להוסיף ממד רומנטי לחדר השינה נוספו אח, נרות ופריטי נוי רומנטיים מגוונים, ועבור החלון השני בחדר השינה נתפר וילון מבד של שמלות כלה.

 

 אח נרות, גוף תאורה שהוזמן במיוחד מחו"ל, וכמובן הדלת שמשלימה את התמונה

 

חדר השינה של ההורים, רומנטי אך לא יותר מידי ובו  דלת צרפתית שעשתה את כל השינוי

 

בקומה השניה בסמוך לחדר השינה הרומנטי ממוקם החלל הגברי של בעל הבית המשמש כמשרדו הביתי

 

מבט נוסף על המשרד עם החלון שהמעצבת פתחה כדי שהנוף המרשים הנשקף ממנו ישמש כתמונה חיה

 

חלומה של בעלת הבית היה אמבטיה פרי סטנדינג, ולאחר שנבחרה האמבטיה המתאימה, הוחלט על צבעי שחור ולבן בחלל. לארון האמבטיה נוספו ידיות זהב, שנרכשו בהזמנה מיוחדת מארה"ב, ומראה מוזהבת כדי להוסיף טאץ' רומנטי, שיחבר את חדר הרחצה לקו הכללי של יחידת ההורים.

 

 אריחי ענק לבנים קיר מיוחד רצפה שחורה והחלום שהיה לבעלת הבית, אמבטיה פריסטנדינג

 

מקלחת הורים, ארון בעיצוב המעצבת ידיות שהוזמנו במיוחד מארה"ב

 

כדי לאפשר לבן החייל פרטיות כשהוא מגיע הביתה מהצבא, וכדי לא לעבור דרך הקליניקה, נפתחה עבורו דלת נפרדת מהמרתף. לבקשתו, הוכנסו מוטיבים ייחודיים כמו רצפה מיוחדת, קיר בריקים ושולחן ארוך שיוצר בהתאם לצורך שלו להשתמש בשלושה מחשבים בו זמנית.

 היחידה של הבן החייל, ביקש קצת מוטיביים מיוחדים וקיבל

 

מבט נוסף ליחידה של הבן החייל

 

לגינה הוסף עץ תות אחד במרכז מתוך מחשבה להוסיף צל, אך העץ שנבחר שטוח כדי לא להסתיר את הנוף מלמעלה או מלמטה. כך מי שיושב בחצר האחורית או הקדמית יכול להשקיף על הנוף עד הרי ירושלים.

 

רשימת ספקים חלקית: 

קבלן: ירון תנעמי

קרמיקות וכלים סניטריים: חלמיש

ריהוט: אייטמס גלרי

ריהוט משלים: שוורץ הום קולקשן

ספת המתנה: עופר הרפד יפו

מטבח: מטבחי דקור 

תאורה: קרני תכלת 

מנורות חדר שינה ומטבח: לייה סלה

פסל גדול בסלון: אורית לוי, רמת השרון

שטיחים: צמר שטיחים יפים

אביזרים: sage, סיאם, שוורץ הום קולקשן, אייטמס גלרי ועוד...

ריצוף חוץ: אופוריה

ציורים: לייה סלה

 

לאתר הרשמי של המעצבת לייה סלה


עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

חומרי בניין: לכל העסקים ובעלי המקצוע 

 


  • 28.
    מכוער ברמות(ללא טקסט)
    נורא | (11/23/2017)    
  • 27.
    אחד הגרועים !
    אדריטל | (11/12/2017)    
    רואים שהושקעה המון מחשבה בתאורה, ובבחירת הטקסטיל - כאילו שזה מה ש'עושה' את הבית. כי אלו הכלים של המעצבת. לעומת זאת התכנון זוועתי! סלון משפחתי שהוא בעצם פינה קטנה, עם ספה קטנה, וחלון קטן לנוף - כמו דירת שיכון. והכי יפה, כנף החלון נפתחת על גבי ברכי היושב בספה! לעומת זאת הבית מלא מרחבים חסרי שימוש כמו 'פינת ישיבה מול המטבח' שהיא המעבר הראשי בבית, WTF ??? או חדר הורים ענק עם "אח" מזוייפת מלאה נרות (נראה כמו חדר של מתבגרת). במשרדת המצעבת 'פתחה' חלון אל נוף נפלא, אבל שכחה לעשות אותו נמוך כך שהנוף אכן ייראה מגובה הישיבה בכיסא. בעיקר שיש מלא גופי תאורה דנדשים וטרנדיים....
  • 26.
    זה פשוט מזעזעז
    שמעון | (11/08/2017)    
    מכל הבחינות
  • 25.
    בית חמים ומקסים
    שוש | (11/05/2017)    
    יש בו כמה דברים מיוחדים ולא עמוס מידי... עבודה טובה... ונראה מאוד נוח ופרקטי.... שיהיה בברכה והצלחה.
  • 24.
    Looking good (apart from the living room)(ללא טקסט)
    Yoel | (11/04/2017)    
  • 23.
    מקסים
    א | (10/25/2017)    
    מקסים
  • 22.
    מאוד נחמד
    ליטל | (10/24/2017)    
    הכי התחברתי למשרד
  • 21.
    השולחנות העגולים הקטנים מטרידים - מה שתשים עליהם יפול. לטלויזיה אין מקום הגיוני אז תקעו באלכסון, אבל אין איפה לשבת אלא רק לשכב על המיטה הצהובה (הרחוקה מדי). בקיצור, עזבו אתכם מתגובות מתלהבות מוגזמות ורדו לפרטים. גרם מדגרות תלול לחדרי השינה "אילוץ". נו, זה תפקיד האדריכלית לפתור, לא? וגם מעקה דקורטיבי בלתי תקני ומסוכן לילדים בעליל. אמבטיה פריסטנד על רצפה שחורה? בהצלחה עם האבנית. משטחי שלייפלאק לבנים עצומים - בהצלחה עם האבק. האלמנטים השחורים גדולים מדי ובולטים מדי. אוסף טרנדי לא קשור. יתכן שעם צילומים איכותיים ולא פנורמיים יסתבר שלפחות הפרופורציות שפויות יותר, אבל כרגע זה מתחת למינוס.
  • 20.
    יצירתי ומקורי
    מור | (10/22/2017)    
    בחירת הריהוט, העמדה ושילוב הצבעים מקורי ומיוחד! רואים מחשבה עמוקה ולא שיגרתית של המעצבת. אהבתי מאוד
  • 19.
    איזה עיצוב מהמם!
    אביבית | (10/22/2017)    
    כל הכבוד!
  • 18.
    בית בגדרה
    יעל | (10/22/2017)    
    בית מדהים הרבה SPACE ואוירה נעימה. המעצבת מאוד מקורית.
  • 17.
    חדשני ומקורי
    איב | (10/22/2017)    
    ניכר שהושקעה מחשבה בכל פרט
  • 16.
    לא ברור..
    ליאת | (10/22/2017)    
    נראה מאד חובבני. העיקר שבעלת הבית מבסוטה...
  • 15.
    יפה מאד!!!
    שי | (10/22/2017)    
    הריצוף בחדר של הבן: וואו! אהבתי מאד! אודה מאד אם תוכלי לשתף איזה גוון צבוע הקיר שרואים בבמדרגות לקומה השניה.
  • 14.
    מסכימה לגמרי עם 3 7
    ביל | (10/22/2017)    
    חובבני לא הרמוני ממש לא עיצובי פספוס ענק
  • 13.
    יחודי
    קרן | (10/22/2017)    
    אהבתי את העיצוב הרך למרות שילוב עם צבעים כהים.
  • 12.
    הציורים שהמעצבת ציירה בעצמה, מפתיע ושונה. אוירה יוקרתית אבל מזמינה - שזה משהו שהוא מאוד לא מובן מאליו. מאוד אהבתי את הריצוף ביחידה של הבן! בקיצור משהו פה יצירתי ושונה מהעיצובים הרגילים שרואים. ביג לייק
  • 11.
    ניכרת השקעה בכל פרט ופרט
  • 10.
    מקורי ומיוחד
    הילה | (10/22/2017)    
    התכנון והעיצוב לא סטנדרטיים ושגרתיים. אין כאן את השטנץ הרגיל אלא ניכר כי הושקעה הרבה מחשבה. בחירת הריהוט והאקססוריז מאוד לטעמי
  • 9.
    השזלונג באמת נראה כמו מיטה בסלון, ברגע הראשון חשבתי שזה החדר הורים :)
  • 8.
    עיצוב ייחודי
    הילה | (10/22/2017)    
    ניכר כי הושקעה הרבה מחשבה בתכנון הבית ובבחירת הרהיטים. מאוד אהבתי את המקוריות והיצירתיות. לא סטנדרטי, מיוחד ומעניין
  • 7.
    לא..
    מעצבת | (10/22/2017)    
    ניגודי צבע דומיננטיים מדי. משהו לא עובד פה. יותר מדי טרנדים. יכול להיות שבניגוד למה שהיה קודם זה מהפך אבל עם תקציב כזה יש ציפיה שהתוצאה תהיה מוצלחת יותר
  • 6.
    הבית נראה חמים מקסים ומיוחד - לא הכל מתאים לכל אחד - השזלונג הוא ממש מיטה זוגית בעיני... לפחות מכאן. חדר שינה נעים וסקסי, אוהבת את השימוש בשחור. ואת ציור המיים של הפרפר על הפרח. תתחדשו ותהנו. חייבת הסבר לשפריצים של המיים באמבטיה הלא פרקטית הזו...
  • 5.
    כבר שנים לא היה אצלכם בית כל כך יפה!!!(ללא טקסט)
    יעל | (10/22/2017)    
  • 4.
    הארובה
    tkv | (10/22/2017)    
    הארובה השחורה לא מוסיפה נוי לדירה, סתם בומבה ענקית שחורה שתצבור אבק ויהיה קשה לנקות אותה. השזלונג נראה כמו מיטה שנתקעה בסלון. הצבע יפה, הגודל מיותר.
  • 3.
    חובבני
    רון | (10/22/2017)    
    התוצאה אינה הרמונית. תקציב עצום ולא ברור על מה. חסרות תוכניות ותמונות המבנה מבחוץ כדי להבין האם היתה הצדקה לתקציב כזה. נראה שהקונספט לא היה מגובש, כל חלל נראה אחרת ואין חיבור
  • 2.
    אני רוצה לראות תיק עבודות, מאוד אהבתי ואני בתהליך של תכנון ובניה
  • 1.
    אהבתי מאוד לייק גדול(ללא טקסט)
    H&L שיפוצים | (10/18/2017)