פורום אדריכלות בהנהלת האדריכלית רקפת קידר
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום צביעת הבית בהנהלת בנג'מין מור
פורום דלתות בהנהלת דלתות פנדור

תוצרת איטליה: בית שכולו קלאסיקה אירופאית

עם קירות מחופיי לבנים, תקרה מקורות עץ אגוז וריהוט עתיק ומפואר – הבית הראשל"צי הזה מביא לנו את טוסקנה במיטבה

11/07/2019
צילום: הגר דופלט

הדיירים רצו בית חדש אך סביבה מוכרת

 
הדיירים: זוג שילדיו עזבו את הבית
המקום: ראשון לציון
השטח: מגרש של 400 מ"ר, מתוכו 340 מ"ר של שטח בנוי
אדריכלות: רחל וטל שיינפלד
עיצוב פנים: שרון ארני
 
עוד בתים פרטיים מעוצבים:
 
לדירה הזאת נכנס זוג בוגר שילדיו כבר עזבו את הקן. "רצונם היה לגור בסביבה מוכרת – כלומר לבנות בית חדש אך לשלב בו ריהוט, תאורה וחפצים מביתם הקודם, כולל פריטי אספנות אהובים שצברו במשך שנים", מספרת האדריכלית רחל שיינפלד. לצד פרטי האספנות, בני הזוג גם רצו להציג בביתם פרטי עיצוב ומזכרות שרכשו במסגרת טיוליהם הרבים בעולם.
 
הכניסה לבית היא דרך שער צדדי
 
עיצוב הבית מתחיל כבר מבחוץ. הכניסה למגרש נעשית דרך שער הנמצא בצידו, דבר המייצר מעין 'טיול' בחצר הקדמית מלאת הצמחייה שבמרכזה עץ זית מרשים. המסלול הופך למעניין אף יותר כאשר פותים את דלת הבית ובמקום לפגוש מיד בחלל המגורים, נתקלים במבואה מקורה שמזכירה מבנים אירופאיים ישנים. 
 
הכניסה לבית היא דרך מבואה מקורה שמזכירה פטיו אירופאי
 
בדומה למבנה גם הסגנון מדבר את אירופה הקלאסית. "קירות המבואה המקורה מחופים בריקים ומוקפים בצמחיה, ולצדם יש חלון ברזל שנפרש על פני שתי קומות", מתארת שיינפלד. "גם יתר הבית מעוצב בסגנון טוסקני, ומלווה בחומריות של לבנים, טיח, פרגולות מעץ מלא וחלונות מברזל בלגי". 
 
חוץ הבית והפנים מאופיינים בחומריות טוסקנית של לבנים ועץ
 
ציר הכניסה הכפול מחלק את קומת הקרקע לשני אגפים. האגף הראשון הוא אזור האכילה, ובו ממוקמים המטבח הגדול וחדר האוכל המאובזר בריהוט עתיק. "מכאן יש יציאה לפרגולה חיצונית העטופה וילונות, ומייצרת תחושה של מעין חדר אירוח חיצוני המשכי", מוסיפה האדריכלית.
 
מבט על אזור האכילה
 
המטבח מרווח ומעוצב בקו עתיק
 
האגף השני הוא חדר המגורים. "כאן בחרנו ליצור חלל בגובה כפול על מנת להקנות תחושת מרחב משמעותית, שתוכל להכיל את הריהוט הכבד והעתיק האהוב על דיירי הבית", אומרת שיינפלד. "התקרה בחדר המגורים מחופה קורות עץ אגוז, ומשלימה את האווירה הטוסקנית של הבית".
 
אזור המגורים: החלל הכפול מכניס קלילות לריהוט הכבד
 
בכל הבית נעשה שימוש בחלונות ברזל המאופיינים בחלוקות פנימיות, ובחדר המגורים אף נוספה לחלונות אלה קשת שמחזקת את המראה הכפרי. דגש חשוב הושם על גם על תכנון המדרגות.  "המדרגות מפוסלות באבן ומהוות אלמנט דומיננטי בחלל", אומרת אדריכלית הפרויקט. "הן מתעגלות במרכזו של הבית וצופות אל חדר המגורים, והרקע שלהן הוא קיר מחופה בריקים העולה מקומת המרתף עד לגג". 
 
המדרגות: אלמנט מפוסל ובעל משמעות
 
סוויטת ההורים נמצאת בקומה העליונה ונפרדת משאר חלקי הקומה באמצעות גשר המוביל אליה. "בגשר נעשה שימוש בפרקט פישבון כהה שהותאם למיטה העתיקה שהביא עימו הזוג", מתארת שיינפלד. "החדר עצמו תוכנן כסוויטה מפנקת ומרשימה, והוא כולל חלל ארונות פתוח, חדר רחצה ומרפסת שצופה אל הגינה האחורית של הבית והבריכה".
 
הגשר שמוביל אל יחידת ההורים המבודדת
 
סוויטת ההורים: מפנקת, מפוארת ומרשימה
 
הכניסה אל חדר הרחצה של ההורים היא דרך דלת מזוגגת. עיצובו של החדר מרווח ואלגנטי הודות לריצוף השיש ולנגיעות הזהב שהוכנסו באמצעות הכלים הסניטריים. ליוקרה הזאת מוסיפים גם אמבט ה'פרי סטנדינג' שמוצב במרכזו, ושני הכיורים התואמים של בני הזוג. 
 
חדר הרחצה של ההורים: אלגנטיות של שיש וזהב
 
קומת המרתף זכתה לתשומת לב לא פחותה. "החלל הראשי של המרתף מתפקד כחדר קולנוע הכולל בר יין, ומולו יש חדר כושר הסגור בקירות זכוכית", מפרטת שיינפלד. "החומרים הקיימים בשאר קומות הבית – ריצוף האבן, פרקט הפישבון והבריקים – חוזרים גם במרתף ומסייעים להגדרת החללים השונים".
 
המרתף נוצל לטובת קולנוע וחדר כושר פרטיים
 
לדברי האדריכלית, עיצוב הבית התאפשר הודות לפתיחות ולתעוזה שגילו הבעלים. "ברחבי הבית נעשה שימוש בצבעוניות בלתי שגרתית", מספרת שיינפלד. "כך למשל, שירותי האורחים וחדר הרחצה של ההורים נצבעו בטכניקה מיוחדת – האחד בגוון ירוק והשני בחום, וחלק גדול מארונות המטבח צבועים בגוון ירקרק-אפור".
 
חדר הרחצה הירוק: הכול הודות לתעזות הדיירים
 

 


  • 2.
    המנורה העגולה בסלון
    נחמה | (07/11/2019)    
    מאיפה היא? זה משהו עתיק אמיתי?
  • 1.
    איזה פוטנציאל מבוזבז.ללא סטייל , ומאוד כבד ומשעמם.(ללא טקסט)
    הילי | (07/11/2019)