פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

ביחד ולחוד: בית ששומר על פרטיות מקסימלית בין הורים לילדים

בית משפחתי תוכנן במפלסים כדי לשמור על פרטיות מקסימלית בין ההורים לילדים, ובכל זאת לשמור על קשר עין בין החללים ותחושת חלל פתוח

מאת: מערכת אתר בניין ודיור

21/11/2017
צילום: גלעד רדט


הדיירים:
זוג הורים ושני ילדים
השטח: 350 מ"ר  - קומת מרתף, מפלס קומת קרקע ומפלס עליון
המקום: אבן יהודה
אדריכלות ועיצוב: נעמי יחזקאל 
סטיילינג צילום: לינוי לנדאו     


משפחה צעירה, ביקשה לתכנן לעצמה בית במפלסים, בו מצד אחד החלל הציבורי יהיה פתוח ומזמין ומצד שני שהאזורים יהיו מוגדרים,  חמים וייצרו חללים אינטימיים אך שאינם סגורים. בנוסף ביקשו ההורים כי בקומה העליונה תהיה הפרדה בין מפלס יחידת ההורים למפלס הילדים.

 
עוד בתים מעוצבים:
תכנון בית מגורים במפלסים, יכול להוות אתגר תכנוני מאחר וישנם מספר חסרונות שיש לתת עליהם את הדעת. לרוב התכנון דורש ריבוי במדרגות והבניה נבנית על שטח גדול יחסית מהמגרש, המיועד לחצר הגינה. בשלבי התכנון נשמרו עקרונות דרישות הדיירים, כאשר למעשה קומת הקרקע תוכננה במפלס אחד ואילו חדרי השינה בקומה העליונה תוכננו בחצאי מפלסים שיצרו את ההפרדה בין יחידת ההורים לילדים. תכנון הקומה העליונה במפלסים הוסב ליתרון על ידי משחק במפלסים שיצר תקרות גבוהות, בגובה 3.50 מ', בפונקציות העיקריות בקומת הקרקע: סלון, מטבח ופינת האוכל.
 
 
התכנון כלל הקפדה על צירי תנועה ברורים בבית, הכוללים כניסת אור טבעי ואוויר תוך שמירה על תחושת חלל פתוח ועם זאת יצירת אזורים אינטימיים. כך למשל הסלון והמטבח שניהם חלק מהחלל המרכזי הפתוח של הבית, עם ויטרינות רחבות המאפשרות יציאות לחצר הגינה האחורית, אך עם זאת מוגדרים כאזורים נפרדים. על מנת לשמור על חלל פתוח ורחב שולבו במקום עמודי הבטון עמודי מתכת שנצבעו בגוון שחור בצבע פרופיל החלונות של כוכב. כך מתקבל מראה אינטגרלי של העמוד בפתחים הרחבים והעמודים למעשה פחות מורגשים בחלל הבית.
 
 
במטבח המואר ובעל החלונות הרחבים מוקם אי גדול המאפשר אזור ישיבה בדלפק לארוחות הקלות, ובנוסף משמש אזורי אחסון נוספים ומשטח עבודה רחב.
 
 
 
 
בקומת הקרקע תוכננה פינת משפחה לשהייה ומנוחה של דיירי הבית והילדים. פינת המשפחה ממוקמת בחזית הבית ומוגבהת ממפלס הרחוב. החלון בפינת המשפחה הינו חלון פינתי המשקיף אל הגינה הקדמית והרחוב. אזור המשפחה סמוך למטבח הפתוח, אך מופרד על ידי קיר חוצץ ליצירת פרטיות ועם זאת שמירת מעברים וקשר עין לשאר אזורי החללים בקומה. הקיר החוצץ מאפשר אחסון משני צדדיו: לטובת המטבח נישה לאזור המקרר, ובפינת המשפחה נישה לאזור אחסון ומיקום הטלוויזיה.
 
 
דלת הכניסה ממוקמת במרכז החזית מול שער הכניסה למגרש. כאשר הדלת נפתחת מתקבלת זווית ראיה למרכז חלל קומת הקרקע, החוצה אותו עד מגרש החצר הגינה האחורית, ללא קו ראיה ישיר לפונקציות השונות הפזורות בקומת הקרקע. אזור שרותי האורחים וארון מעילים ואחסון רחב מוצנעים מאחורי קיר המפריד ממבואת הכניסה. ממנו תוכננו 4 מדרגות שיצרו חצי מפלס המאפשר גישה לכניסת צד מאזור חניית הבית, ואפשרות גישה מוצנעת למדרגות ליחידת המרתף.
 
 
מעל המדרגות העולות מהסלון קומת הקרקע למפלס יחידת ההורים מוקם חלון ארוך מוסתר בגג על מנת לאפשר כניסת אור טבעי בחלל המדרגות.
 
יחידת ההורים הרחבה מוארת בפתחי חלונות כאשר בין אזור השינה לאזור החלל הרטוב חוצץ קיר בטון חשוף שלא חופה בטיח וצבע. הבחירות של לצבוע את קיר גב המיטה בצבע, ריצוף החדר בפרקט ושימוש בטקסטיל בחלל, יצרו שילוב של ניגודיות מעניינת עם המראה הגס של קיר הבטון החוצץ בחלל החדר.
 
 
 
 
למפלס חדרי השינה של הילדים וחדר השרות יש צורך לעלות שש מדרגות, כאשר במפלס זה תוכננה גם גלריה לציור עבור בעלת הבית בשעות הפנאי. הגלריה תוכל בעתיד להפוך לחדר שינה נוסף בבית. המעבר לגלריה הינו דרך מסדרון במקביל לחלל המדרגות המרכזי, ומתוכננת נישה לטובת פינת עבודה מוארת על ידי חלון הגג ואזורי אחסון נוספים לבית.
 
 
 
רשימת ספקים: 
ניהול ופיקוח:     עידו רטהאוז
מהנדס בניין:      נחום ברר
תכנון נוף:          ג'ק בנריי
חלונות:             כוכב אלומיניום
מטבח:              My Kitchen
חשמל חכם:      KahaneABB
רהוט משלים:     האסם – בית עיצוב יוצר
כסאות בר:         טורקיז האוס
מצעים:             La Porte Blanche

 
עיצוב מטבחים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע

  • 14.
    פשוט מקסים! תהנו מהבית!(ללא טקסט)
    אור | (12/03/2017)    
  • 13.
    הבית באבן יהודה
    ליבי | (11/27/2017)    
    תכנון מצויין. אסטתי. מיוחד. נקי ומדוייק!!! אהבתי את מדרגות הכניסה ואת אמבטיית ההורים- מדליק!
  • 12.
    לאמיר מגיב 9
    שאלתיאל קוואק | (11/27/2017)    
    הכתבה כאן כדי שאבקר אחרת לא היו פותחים את ביתם. קורבנות אופנה יש גם בתחום עיצוב הפנים והאדריכלות, טרנדים הולכים ובאים, ילדים גדלים ועוזבים וחוזרים. ספה על חלון זכוכית עם הפנים לקיר הפנימי - זה לא תכנון. לחמם/לקרר בית מלא ויטרינות זה גם לא ממש יתרון - אבל נגדי שהכיס שלהם לא מעניין אותי, אני לא ממש מבינה למה התנור אפיה וספת הילדים באותו מקום...
  • 11.
    ל-9(אמיר)
    שרה | (11/27/2017)    
    לא נכון אין דלת לשירותים בחדר שינה, הזכוכית היא של האמבטיה בפנים.
  • 10.
    בית מקסים. להוסיף אמנות על הקירות והוא יהיה מושלם(ללא טקסט)
    יעל | (11/27/2017)    
  • 9.
    מענה לשאלתיאל (4)
    אמיר | (11/26/2017)    
    סתם לבקר לא לענין זאת לא דרך? יש דלת שרותים (מזכוכית), התנור חלק מהמטבח. הרבה זכוכית זה יתרון עיצובי ולא חסרון כפי שנשמע מדבריך. אין מגבלה עיצובית ופרקטית למקם את הסלון לכיוון קיר. גם אי לא מחוייב בתוכנית עיצובית. מעצב מתאים את הבית לצרכי הלקוח ולא לצרכי צופה מהצד.
  • 8.
    השטויות של הפרדה בין הורים לילדים לא קשורה לחצאי מפלסים (כאילו מה?). גם בבית עם קומות מושג אפקט ההפרדה . גם בבית שטוח בצורת שני אגפים ניתנת הפרדה. הסיבה לחצאי מפלסים לא הוסברה כראוי. היא יכולה להיות בזבזנית לשטח. אני גרה כרגע בבית ויקטוריאני של חצאי מפלסים והאמת... זה משגע אותי. 4 חצאים. תכנון היה מוסיף לכתבה. וגם הסבר יותר משכנע לגבי היתרונות.. הטקסט של הפרדה מקסימלית עבור משפחה צעירה (יש פנמיות מצויינות באנגליה אם בא להם) והעיצוב הלא משפחתי ממש יוצרים אנטגוניזם. לגבי העיצוב = חיובי שיש לי לאמר זה שהתקבל מראה מעוצב וישנו שימוש מעניין בחומרים טקסטורות וצבעים. שלילי- הגינה של פעם עם חצר צרה ועצים סביב הגדר במקום שבילים של צמחיה וזרימה ( טוב , זה בגלל שכנראה אכלו לעצמם את כל שטח הגינה). הסלון מתוכנן כך שיפנה כלפי פנים, פינת האוכל תוכננה צמוד מדי למעקה והמעקה מזמין ילדים לטפס וליפול לחצי הקומה שמתחת כנראה. בחדר ההורים שוב הטעות של אין דלת. המטבח לא נראה נוח לתפעול וחסר בו איחסון (שכנראה נמצא בחדרון בצד?)בנוסף רק 3 כיסאות. למה?
  • 7.
    הבית באור יהודה
    יעל | (11/26/2017)    
    יפה. אשמח לדעת מאיפה כסאות הבר במטבח. תודה
  • 6.
    הילדים אצל הסבתא... אחלה הפרדה(ללא טקסט)
    יאללה יאללה | (11/26/2017)    
  • 5.
    מה הקשר בין הכותרת לתמונות?
    אדריטל | (11/26/2017)    
    אם מה שמענין פה זה ההפרדה - אז תראו את זה בתמונות ובתכנית. במקום זה שמים כותרת מוזרה שאין לה שום ביטוי בכתבה.... חוצמזה בית חביב. ככל הנראה בגלל המטרז' ה'חיוני' למגורים לא נשאר הרבה מהגינה, ואולי בגלל זה יושבים בסלון עם הגב אל החלונות.
  • 4.
    כמה דברים לא ברורים לי...
    שאלתיאל | (11/26/2017)    
    1. אין דלת בשרותים של ההורים? (למרות שהבטון והכחול יפים...) 2. תנור המטבח יוצא בעצם בפינת הישיבה והנוחות מחוץ למטבח? (אחלה ריח ואוורור יהיה שם) 3. כל כך הרבה זכוכיות שלא נשאר מקום לספה אלא על חלון עם הפנים לקיר במקום לגינה ? 4. מתי תלמדו שגם חדי ילדים מעניינים אותנו? 5. אין תכנית? שרטוט? לפחות בבית הזה מתאים אי. כבר טוב.
  • 3.
    עוד דבר שרציתי להגיד
    שרל'ה | (11/26/2017)    
    הבנתי מה ריק לי, חסר לי ווילונות!!! וסוף סוף אתם מראים גם תמונות חוץ!! חבל שזה מטושטש ולא רואים הכל!! אבל תמשיכו! אתם קוראים לעצמכם אתר של אדריכלות ולא רק עיצוב פנים..
  • 2.
    איזה הפרדה בדיוק?
    שרל'ה | (11/26/2017)    
    לא ראיתי זכר לילדים.. לא חדר ילדים לא תעתוע לא כלום... אלי להוציא את הילדים מהבית גורם להפרדה מלאה? אני חייבת להגיד לאתר בניין ודיור, אתם מביאים כתבות יפות אבל ברובן אני לא מוצאת שום קשר בין השם לכתבה עצמה.. עדיף שתקראו לזה בית יפה באור יהודה. מאשר להמציא כותרת לא קשורה לחלוטין! דרך אגב התכנון יפה קצת ריק אבל עובד.
  • 1.
    350 מ"ר לארבעה אנשים זו כבר פרטיות(ללא טקסט)
    לא צפוף פה | (11/23/2017)