פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול קרן רוזנר
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

להתכופף או להישיר מבט: כך הפך התנור ללהיט רותח במטבח

התוצרים שלו מנחמים, הנראות שלו נעה בין כהות להייטקיסטיות עם חריגות מפתיעות, ואם פעם עשינו הכול להסתיר אותו מעין כול, עכשיו הוא מקור להתגאות בו בעיצוב המטבח

מאת: לימור קלר

25/02/2018

 

בילט-אין חשוף. עיצוב: יסמין רביד. צילום: גלעד רדט

 

חום, כידוע, עולה כלפי מעלה, אבל ככל שזה נוגע לתנורי האפייה הביתיים, הם עצמם מתפזרים בכל רחבי המטבח. סבינו וסבתותינו עמדו מול הכיריים והתנור המשולבים יחדיו, אבל הכיריים כבר מזמן עומדים בזכות עצמם על השיש, בכל מקום שרק נבחר להם, והתנור – הוא נע ונד במבחר ואריאציות, כשהוא מובנה בארונות המטבח או עומד על רגליו, רחב מתמיד, כפי שאוהבים אותו חובבי סגנונות כפריים ותעשייתיים. סיבוב בין דלתותיהם החמימות של התנור לא מותיר ספק – התנור הוא חלק חשוב מתכנון המטבח, במיוחד כשהוא מצוי בחלל שפונה לסלון ונראה לעין כול.

 

 

עוד מטבחים מעוצבים:

שבוע שיפוץ: המטבח

מטבחים משתנים

מטבח כהלכה: כך תתכננו מטבח השומר על כל כללי הכשרות

 

 

קו עיצובי אחיד של תנור "סימנס" עם שאר המוצרים במטבח למראה אחיד והרמוני. צילום: יח"צ חו"ל

 

"בעבר נועד עיצובם של תנורי הבילט-אין, הנתונים בתוך גומחה בארונות, למזער את נראותם בחלל המטבח ולאפשר השתלבות והסוואה ליצירת מראה נקי ממכשירי חשמל, מודרני ומינימליסטי", אומר רוני ברום, מנהל חנות הקונספט של המותג האירופאי "גורניה" בהרצליה פיתוח. "היום התפיסה העיצובית שמה את התנור במרכז, ומבינה את חשיבותו ליצירת טוטאל לוק דומיננטי, אמנותי, מובהק ומרשים של המטבח". מבחינה עיצובית מייצר תנור כזה נוכחות שקטה-אך דומיננטית. "צבעו הכהה ועיצובו המטאלי והנקי מוסיפים אמירה הייטקיסטית, וכך הוא משדר עדכניות גם כשהוא משולב במטבח בסגנון כפרי, רטרו ועוד", הוא מבהיר.

 

תנור של "גורניה" בעיצוב מעצב העל אורה-איטו (Ora-ito). צילום: יח"צ חו"ל

 


תנור של חברת טקה, teka wish iOven מסדרת Maestro, צילום: יח"צ

את תנורי הבילט-אין אפשר לשלב במבנים וצירופים משתנים, כשלצידם או מעליהם משובצים מוצרי חשמל נוספים במבנה של "מוצר על מוצר" או "מוצר לצד מוצר", כגון מיקרוגל, תנור נוסף או מגירת חימום כ"סט". מיקומם בגובה העיניים יוצר נגישות פיזית וגם אפשרות להציץ ולבדוק את התקדמות האפייה ומצב התבשיל, וכמובן מונע התכופפות מיותרת במיוחד למי שרגיש בגבו. "ההלימה העיצובית בין המכשירים השונים החולקים אב מותגי זהה, יוצרת מראה אחיד ושלם", מסכם ברום. 

 

גימור שחור מוחלט ונחושת לתנור מקולקציית ABSOLUTE BLACK של De Dietrich. צילום: יח"צ חו"ל

 

מתוך רצון להשאיר משטח עבודה נרחב ומפנק לעבודה, הוצנע גוש הארונות הגבוהים, הכולל תנור בילט-אין, בתוך קיר צדדי. מיקומו עדיין קרוב לכיור כדי להיות נוח ושימושי, והמראה המתקבל למטבח, המתוגבר בחלון סרט - קליל יותר.

 

אדריכלות: מיכל דרימר. צילום: אביעד בר נס


בילט-אין המוסתר על ידי האי. אדריכלות: לוי חמיצר אדריכלים. צילום: עמית גרון

 

 רגליים על הקרקע


לעומת ייצורי הבילט-אין הנטמעים, קיימת גישה הפוכה, המשאירה את התנור כיחידה נפרדת העומדת על הקרקע. מראם בולט ודומיננטי, הם מעוצבים יותר בכבדות וקורצים לעיצובים של פעם, בהם התנור שילב גם כיריים. לחלקם, כמו תנור של קונסטרוקטה, יש "רגליים איטלקיות", מה שמאפשר ניקוי ביתר קלות מתחת לתנור, ללא צורך בהזזתו. תנורים אלה רחבים יותר מהסטנדרט, כמו תנור ברוחב 90 ס"מ, שאליו התייחסה המעצבת גליה כהן כאל רהיט בפני עצמו, אלגנטי ומרשים. התכנון שלה למטבח כולל חזיתות מפורמייקה שחורה וידיות נירוסטה והותאם לתנור ולא להפך.

 

תנור "קונסטרוקטה" משולב כיריים גז עם "רגליים איטלקיות". צילום: יח"צ חו"ל

עיצוב: גליה כהן. צילום: גיל דור

 

 

גם בבית של יועץ קולינרי וחובבת בישול הוצב תנור גדול ברוחב 100 ס"מ, שהיווה מעין מימוש חלום של בעלת הבית. התנור של "לה קוצ'ינה" מאפשר לשני בני הזוג לבשל ולאפות בו זמנית. הסגנון הכפרי התאים לעיצוב הבית כולו, וצבעו נבחר בהתאמה בהתאם לריצוף, המכיל גווני טורקיז ותכלת.

 

תנור וקולט בתכלת שהותאמו לריצוף. עיצוב: שרי בר-נע גבעון. צילום: איל גבעון