כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב בתים פרטיים  //  בית בקיבוץ שריד: העמק הוא חלום

בית בקיבוץ שריד: העמק הוא חלום

שילוב של בעל מהעמק, אישה מהעיר, זיקה נוסטלגית וסטיילינג מדויק, הולידו בית מקורי וחמים בעיצוב אישי

מאת: נעמה ריבה צילום:


                     אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל! 

 

 

בשנים האחרונות נבנו בעשרות קיבוצים בארץ הרחבות המורכבות ממקבץ של מבנים הכמעט זהים זה לזה. מרבית המשפחות הבוחרות לגור כיום בהרחבות בקיבוצים נוהגות כך מטעמי תקציב. גם משפחתה של המעצבת מיכל אגם, שעברה להתגורר בקיבוץ שריד בחרה בדרך זו. אגם בחרה מתוך "קטלוג" קבלני את הדגם הביתי הפשוט שהיא מכנה "קוביה קטנה בתוך קוביה גדולה", כשהמאפיין שהנחה אותה בהחלטה זו, היה תקרת הבית הגבוהה המתנשאת לגובה של כמעט שלושה מטרים. 

לביקור בבתים נוספים ב"בניין ודיור":
בית אבן מעוצב בעין כרם
כמה עולה וילה מפנקת בגליל?
4 מפלסים של נקיון עיצובי

קונספט


אגם, מעצבת פנים ניסתה להפיח רוח אישית בבית. העקרונות התכנוניים שהובילו אותה היו שימוש בקווים נקיים ומודרניים, צבעוניות שקטה במעטפת ובריהוט והוספת פריטים נוסטלגיים, צבעוניים ורומנטיים עם נגיעות אישיות שלה ברחבי הבית, כשהטבע של עמק יזרעאל וריחותיו חודרים דרך כל פתח וחלון בבית.


נגיעות אישיות

כניסה

אחרי צעידה בשביל קצר ומעבר על פני שער נמוך מעץ, מגיעים למבואת הכניסה שהיא גומחה בין שני קירות. כשנכנסים פנימה כלל החלל הציבורי נחשף בפנינו, כדי לייצר האחדה ותחושת מרחב, כוסתה כלל הרצפה בבית באריחים קבועים בגודל 60 על 60 ובגוון אפור. מצדדי מבואת הכניסה, שתי נישות קטנטנות שתוכננו במיוחד עבור הפריטים הנוסטלגיים, כמכונת התפירה תוצרת "זינגר"  שמעליה תלויה תמונה צבעונית פרי ידיו של האמן עופר אליסון, אחיה של המעצבת ויצירותיו הנוספות פזורות ברחבי הבית.
 
המטבח

מהכניסה אנחנו מגיעים למטבח, כדי ליצור תחושת מרחב בחלל הוחלט שהמטבח יהיה מורכב משתי צלעות מקבילות שכן "פינות קשה לנצל" לדברי אגם. צלע אחת מורכבת מארונות נמוכים צבועים לבן, עליהן מונח משטח עבודה משיש בהיר ומעליו חלון מאורך במיוחד שצופה אל הנוף. הצלע השנייה מורכבת מארונות לכל אורך הקיר, שנצבעו בגוון מוקה כשהמקרר מקובע בתוך נישה בולטת לתוך חדר שירותי האורחים, אליה נגיע בהמשך. סוגרות את ההופעה המינימליסטית, ידיות אלומיניום בעלות הופעה 'מרחפת'.


הופעה מינימליסטית. המטבח 

מטבחים: לכל בעלי המקצוע


משטח עבודה שמעליו חלון מאורך הצופה אל הנוף.  

חלל האירוח

קשה להתעלם מהבחירה של גופי התאורה בבית, אגם מספרת שאת רובם ירשה מסבתא שלה ושל בעלה ואת חלקן רכשה לאחרונה, תוך שהיא מקפידה לבחור בנברשות בעלות מראה נוסטלגי. אנחנו עוברים בסמוך לפינת האוכל  ומגיעים לסלון שחלונו פונה לכיכר שכונתית ובאופק נצפה רכס הכרמל. לצורך יצירת מקומות מיוחדים בחלל יצרה המעצבת נישה, שנצבעה באפור וממוקמת מעל לספות, עליה תלויות יצירות של האמן שפגשנו בכניסה לבית. בצד השני של החדר נראית תמונה מאורכת המתארת שדה כלניות, אותה ציירה המעצבת לפני 15 שנה כששהתה בבנגקוק.


נברשות בעלות מראה נוסטלגי 

הום סטיילינג: לכל בעלי המקצוע

חפצים נוסטלגיים לצד ריהוט מודרני

בחלל הציבורי פזורים חפצים רבים שאותם אספה ושיפצה אגם כמו כיסא הנדנדה והתיבה שאותה מצאה ברחוב. הספות והשולחנות הם בגוונים של אפור ולבן ובעלי סגנון פשוט ו"על זמני". בכל הבית הווילונות לבנים ופשוטים, שקופים מעט ומאפשרים כניסת אור טבעי, הבדים נרכשו ב"איקאה" והם נתלו בעזרת קליפסים פשוטים בעלי הופעה נוסטלגית.


סגנון פשוט ו"על זמני" 

יצאנו החוצה

פרגולה קטנה מלווה אותנו לחצר שחופתה בדק עשוי מעץ אורן הצבוע בגוון חום. הבית בנוי על טופוגרפיה מתונה, מול אורוות סוסים כשנוף פתוח ומסלע מקומי מקיפים את הבית. תחושה כפרית מושגת גם על ידי כד החלב הגדול שנלקח מהרפת ומשמש כאגרטל עבור חרדלים שנקטפו בסביבה.


תחושה כפרית

שירותי אורחים

חזרנו פנימה ולפני שהגענו לאזור הפרטי, קפצנו לשירותי האורחים. הנישה שתוכננה כדי לשמש את המקרר מהצד השני של הקיר, הופכת למדף בתוך החלל. האריחים המחפים את הקירות זהים לאלה של הריצוף, רק שהפעם הם נחתכו לרצועות צרות. על מיכל ההדחה הסמוי מונחת קערה מכסף, מזכרת מהעיר וינה ומעל למראה העגולה תלוי גוף תאורה שנקנה לאחרונה בסגנון – "כמו של פעם".

 
כמו של פעם

חלל משותף בין החדרים

בדרך לחדרים עוברים ליד נישה אפורה נוספת, עליה נתלו שלוש תמונות שמן קטנות שציורו על ידי האמנית חיה גרץ רן ומתארות את עמק יזרעאל. במרכז החלל מנורה שתלויה בעזרת שרשרת מזהב, גם היא פריט נוסטלגי שהתקבל בירושה. מפאת חוסר המקום הוחלט כי המקלחת בבית תהיה משותפת להורים ולילדים לכן הוצב כיור גדול במיוחד שמונח על שידה ומתחת לחלונות הצרים נשמרה פינה קטנה במיוחד עבור ה'אקססוריז' הייחודיים.

חדרה של הבת הגדולה

גם בחדר זה נצפית אסופה של אלמנטים בעלי סיפור. הספסל הירקרק נאסף על ידי אחיה של המעצבת ועבר שיפוץ. השרפרפים שופצו על ידי המעצבת וניחשתם נכון גם הם ירושה מהסבתא. כל אלה משתלבים יחד עם ריהוט שנרכש לאחרונה, כשעל המיטה בובות יוצאות דופן שנתפרו על ידי קשישות ומעניקות מראה ייחודי לחדר הבובתי. 


סופה של אלמנטים בעלי סיפור. חדר הבת 


חדר בובתי

חדר ההורים

הקו העיצובי של הבית ניכר גם בחדר ההורים. מעל המיטה תוכננה נישה שמיועדת להצבת חפצי נוי, מצד אחד של המיטה שרפרף שנקנה בשוק הפשפשים בבנגקוק, "ראיתי את אחד הרוכלים יושב עליו והוא מצא חן בעיני" מספרת אגם שכאמור אוספת חפצים ייחודיים מרחבי העולם, כך גם הארונית שמוצבת בצד השני שנרכשה בעיר וינה. ההתאמה בין הפרזול של המנורה הנוסטלגית לצד ההדפס הרומנטי שעל ארון הבגדים בעל דלתות הזכוכית, הוא מקרי, את הארון רכשה מתצוגה והמנורה היא כמובן עתיקת יומין והשילוב העכשווי מוצלח.


חפצים ייחודיים ברחבי העולם 

הבית של משפחת אגם מספר סיפור על זוג צעיר שהוא שילוב של בעל מהעמק הכפרי ואישה עירונית ממרכז הארץ שרצו לבנות להם פינה פרטית עם תקציב מצומצם ויחד עם זאת להקנות למקום מראה ייחודי. אין ספק שעם הרבה סטיילינג וחיבה לאספנות לפריטים נוסטלגיים, יצרו בית חמים בלב עמק יזרעאל. 

לסיורי בתים נוספים בבניין ודיור:
בית אבן מעוצב בעין כרם
כמה עולה וילה מפנקת בגליל?
4 מפלסים של נקיון עיצובי

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב בתים פרטיים

אמנות הנעים: מרחב דינמי של תחושות וחוויות בבית פרטי


יצירה של חלל שנעים לחיות בו וורסטיליות שתענה על צורכי משפחתה בהווה ובעתיד הנחו את האדריכלית אלה סהר בתכנון הבית הפרטי החדש והמסקרן שלה

עיצוב בתים פרטיים

כמה ורוד? כמה שאפשר


שתיים מתוך שלוש הקומות של הבית הוקדשו לחתולים ולאוסף של בובות פופ. אם זה לא מספיק משונה, יש כאן גם הרבה מאד גוונים של ורוד

עיצוב בתים פרטיים

כמו כפפה ליד – בית שמתאים בדיוק לדייריו


הוא גם קלאסי וגם חמים, גם מהנה לילדים וגם מסודר, גם משפחתי וגם מתאים לאירוח. הצצה לבית שהצליח להגשים את כל החלומות של הדיירים

עיצוב בתים פרטיים

חגים ומועדים לאירוח


אירוח, שברובו מתמקד בשבתות ובחגים, הכתיב לאדריכלית ליאת דנקנר תפישה שונה בעיצוב המרחב החברתי, בניגוד למקובל היום, המטבח אומנם פתוח לפינת אוכל ולפינת ישיבה פרטית אך מורחק מהסלון ומפינת האוכל החגיגית. דבורה המלי, מעצבת הפנים של הפרויקט, השלימה את התפישה עם עיצוב מלאה רוך

תגובות

כתיבת תגובה