כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  באמצע שנקין: דירה קטנה במבנה לשימור

באמצע שנקין: דירה קטנה במבנה לשימור

לופט מחודש באמצע תל אביב מציג חוויית מגורים איכותית ומתקדמת שלא שוכחת את המיקום והבניין המשומר. שילוב מחושב של קדמה לצד ניצול נבון של החלל יצר יחידת מגורים ייחודית

מאת: בן רייצוק, מגזין בניין ודיור צילום: עמית גרון


 

המקום: מרכז תל אביב

השטח: 69 מ"ר במפלס התחתון, 21 מ"ר בגלריה

עיצוב: BLV עיצוב פנים ואדריכלות

אדריכל הבניין: גרשון סטמפלר

 

עכברי העיר, שכל יציאה אל מחוץ לעיר מלחיצה אותם וגורמת לסחרחורת, ישמחו לקפוץ לביקור בדירת הסטודיו המחודשת הזו שבבניין עתיק ששומר בתל אביב. המבנה ממוקם במרכז הווילאג' התל אביבי – רחוב שינקין – אליו נכנסים דרך פשפש כניסה קטן שנמצא בין דוכני מיץ פירות סחוטים ובוטיקים מדליקים. מימין לכניסה ממוקמת דלת ירקרקה שמובילה במסדרון עטור תמונות נוסטלגיות מעוררות געגועים לתל אביב הקטנה ומכאן לפתח הדירה עצמה. 

 
 
מראה הדירה מוביל ישר להשפעה ניו יורקית כבר בקומה התחתונה, בה ממוקם האזור החברתי. הקונספט לפיו הכול פתוח, מודגש כאן בתכנון הפרטים שמאפשרים לקיים את הרעיון הלכה למעשה. דוגמה לכך היא המטבח הפתוח, עיצוב עכשווי מובן מאליו, אולם כאן התכנון הותאם לא רק למיקום אלא גם לפעילות המתבצעת במטבח. לצורך מימושה רוכזו כל האלמנטים הנדרשים באי המחבר, כשצדו הפונה לסלון נועד לאחסון – כך מתאפשר לנמצא במטבח להיות חלק בלתי נפרד מהנוכחים בסלון. דוגמה נוספת היא פינת האוכל המהווה המשך לסלון, פינה שעוצבה ברוח העבר כמחווה לתקופה שבה נבנה הבניין. חוליה המחברת בין הסלון לפינת האוכל היא הספרייה, אלמנט עיצובי החוזר על עצמו בדירות ניו יורקיות.
 
 
 
  
 
מול הכניסה, לצד המטבח, בפינה מוגדרת על ידי משרביה אופקית, מוקמה פינת המחשב. החדר היחיד המופרד במקצת, הוא הממ"ד המחויב על פי חוק ומידותיו מוכתבות. בעתיד ישמש החדר להלנת ילד, משרד ביתי או חדר אירוח, הכול תלוי במצב המשפחתי ובצורכי הדיירים. 
 
גובה התקרה כאן היה המפתח להצלחת הפרויקט, כך מתברר, מכיוון שאתגר את המתכננים למצוא פתרון אופטימלי להגדלת שטח הדירה ולהעלאת ערכה, ועם כל זאת שלא תיפגע תחושת המרחב והפתיחות. כך קרה שקורת תמיכה מרכזית הנמצאת בנקודה הגבוהה ביותר בתקרה, היוותה את גורם ההתייחסות לבניית המפלס העליון ולחלוקת הגובה בין שני המפלסים, קומת הגלריה והאזור המונמך במפלס הכניסה. לשם כך גויס קונסטרוקטור, ובעזרתו נבנתה תשתית דקה וקשיחה של קורות ברזל שהגדירה את ההפרדה בין המפלסים לניצול מקסימאלי של הגובה הנתון. 
 
 
גרם המדרגות שמוביל למעלה קורץ כבר מהכניסה לדירה. האופציה שנבחרה למיקום המדרגות הייתה הפינה הפנימית ביותר של האזור החברתי, כשהגרם נבנה ללא אלמנטים ורטיקליים חוסמים, למעט עמוד תמיכה, והמקום שנוצר מתחת למדרגות נוצל למטרות אחסון. בקומת הגלרייה בא לידי ביטוי שוב אותו קונספט של תחושת פתיחות. דרך קיר הזכוכית הניתן לפתיחה, מתגלה המפלס התחתון וגם בחדר הרחצה הגדול, המראה שליד הכיור ניצבת מהצד, העמדה המאפשרת החלפת מבטים עם הנמצאים בכל מקום בבית, גם עם אלה הנמצאים בקומה התחתונה.
 
 
  
 
 
  
 
 
 
בחדר האמבטיה מוקמו דלתות הזזה לבנות שקובעו בקיר ובהסטה שלהן מתגלה חלל גדול שנוצר מתוך הכורח לשלב חדר ממ"ד בקומת הכניסה, חדר שבו הגובה מוכתב בחוקי בטיחות. בזכות הרווח בין גובה תקרת הממ"ד לבין גובה תקרת הדירה, נוצר חלל שאמנם אינו מאפשר עמידה אבל בהחלט מתאים לשמש מחסן, ובעזרת נגיעה יצירתית פורה אפשר להפוך אותו לפינה קסומה המיועדת ליצירת עולם משחקים לילדים.
 
כך, נוצרה כאן דירה שבה הצליחו המתכננים לשמור על איפוק תרבותי ומכובד, אך עם זאת שילבו בה נינוחות צעירה עם קריצה לעבר ועם הרבה מרחב לשינויים ולתכנונים עתידיים. 
 
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
מיטה בחדר השינה: ביתילי
דלתות פנים: פנדור
חיפוי אמבטיה: אלוני
זכוכית אמבטיה: המראה
פינת אוכל: IdDESIGN
ריצוף: ויה ארקדיה
מדרגות: קו נבון
משטחים: אבן קיסר
מוצרי חשמל במטבח: סימנס
ברז מטבח: גרואה

 

 

עוד בנושא

עיצוב דירות

המינגוויי מציץ בכניסה: בית עשיר בצבע ופאטרנים


נגיעות של אר-דקו וסגנון מיד סנצ'ורי, חומרים משוחזרים ושפע של צבע מאפיינים בית בברוקלין שעבר שיפוץ. אור טבעי חודר דרך החלונות ומאיר שלוש קומות עליזות ומלאות חיים

עיצוב דירות

מחושך לשיק: דירה מונוכרומטית בארבעה צבעים


שחור, אפור, עץ ולבן מעניקים לדירה ברעננה מראה על זמני ואלגנטי. מברווזון מכוער לפנינה פינטרסטית

עיצוב דירות

בשם האלגנטיות: דירה תל אביבית מימשה את מלוא הפוטנציאל


סגנון תעשייתי מודרני עם מתכות ועור לא מעובדים השתלב עם סגנון אירופאי קלאסי שבו רצפה דמוית שיש, גופי תאורה מוזהבים וקרניזים עדינים על הקירות. גם וגם מושלם

עיצוב דירות

מנגינה חדשה: תכנון מחודש לדירת תמ"א בצפון תל אביב


תוספות במסגרת פרויקט תמ"א חייבו היערכות מחודשת בדירתם של אב חובב מוזיקה ושלושת ילדיו. מרפסת מכניסה שפע ירוק מבחוץ, פינת עבודה אמנותית משתלבת בכניסה, ונגרות פותרת את בעיית סדר והאחסון

תגובות

כתיבת תגובה