כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  בית במושב מאור: רכות מרגיעה וטאצ' אישי

בית במושב מאור: רכות מרגיעה וטאצ' אישי

דיירי הבית רצו בית חמים שיתאים לאופיים ויענה על צרכיהם. שילובם הנכון של חומרי גלם שונים יצר בית מאוזן אך אקלקטי, בעל פלטת צבעים מרגיעה

מאת: נעם גלינקביץ צילום: רמי סלומון


                               אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!


מודרני בכפר: עבר והווה בבית אחד
החיים בקאנטרי קלאב
לגור במגדל תל אביבי – לא מה שחשבתם

בית הוא בסך הכול קופסא שגרים בה? דבורה אלחדס, אדריכלית ומעצבת פנים ותיקה שבכלל התחילה בעולם המחשבים חושבת שההיפך הוא הנכון. דבורה מתכננת בתים תוך כדי מחשבה על הבית שבו יהיה לדיירים הכי נוח, בית שיתמוך בהם ויגבה אותם.

 
מבט מבחוץ

הדיירים של הבית במושב מאור רצו להרחיב את הבית, הם רצו בית שיתן להם הרגשה חמימה וביתית ויהפוך למקום שיענה על כל הצרכים שלהם. תהליך השיפוץ כלל שבירת קירות, השמשת הקומה השנייה שהתשתית שלה כבר הייתה קיימת אבל באופן שלא מאפשר את השימוש בה, וכמובן עיצוב פנים. הבית, שהיה חשוך, נפתח באמצעות הוספת חלונות שהכניסו אליו נוף נהדר ואור טבעי. ריצוף מיוחד נבחר לכל הבית, כזה שנותן הרגשה רכה של ריחוף באוויר. 


חמים וביתי

בחלל הציבורי נוצר סלון של ממש הכולל חללים רבים לאכסון ולהצגת אוסף הוינטג' המיוחד של הדיירים. 


הוספת חלונות בחלל הציבורי של הבית גרם לחלל כולו להישטף אור טבעי.


מבט נוסף על הסלון

הדיירים, שאוהבים לבשל, קיבלו מטבח רחב ופונקציונאלי שבמרכזו אי. מעל האי יצרה המעצבת מקום מיוחד לתליית כלי מטבח, שהופך אותם נגישים ויוצר מיצג מרהיב וצבעוני במרכז הבית. 


במרכז המטבח, מעל האי, ישנו מקום לתליית כלי מטבח אשר מתפקד גם כפסל במרכז הבית


מקומות האכסון הרבים שנוצרו בבית מצליחים להעניק חן ומקום של כבוד גם לפריטים המגושמים ביותר

אלמנט עיצובי מיוחד, אולי המיוחד בבית כולו, הוא גרם המדרגות בצורת האות "S" העשוי שדרת מתכת ומשטחי מדרך מעץ. הבחירה במדרגות מרחפות אלה יצרה תחושה שמעצימה את המרחב ונתנה טאצ' אישי ושונה לחלל. 


הבחירה במדרגות בצורת S בעלות שדרת מתכת מעניקות תחושה של זרימה בחלל.

 
השוס של הבית. גרם המדרגות.

בקומה השנייה נבנתה ספרייה הפתוחה משני צדדיה ומאפשרת חדירת אור ואת המשכיות המבט.


במעלה הקומה השנייה, שהושמשה בשיפוץ זה, נוצרה בקיר ספרייה פתוחה המכניסה אור לחלל הקומה השנייה.


חדר הילדים



חדר השינה. הכי לבן שיש.


זהו את ההבדלים – לפני 

שילובם הנכון של חומרי גלם שונים בבית יצרו בית מאוזן אך אקלקטי, בעל פלטת צבעים נעימה ומרגיעה, עם נקודות צבע במקומות שונים. נגלה לכם סוד – עוד מעט תושלם בבית העבודה על מרתף יינות קטן, שהכניסה אליו היא דרך שתי דלתות זכוכית אשר ממוקמות על הרצפה. בלילה אפשר יהיה להדליק את האור בפנים, לדרוך על הזכוכית ולהתרשם מהתכנון המושקע. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות! 

עוד בנושא

עיצוב דירות

מסגרת של זהב: חלל המדרגות הוא קיר הכוח בבית בבאר שבע


חלל מדרגות של בית פרטי נעטף בפרט מסגרות בצבע פליז שמושך אליו את תשומת הלב בחלל הציבורי. הוא חוזק בפס לד בתקרה שמדגיש את הקווים האדריכליים בחלל המודרני המרווח

עיצוב דירות

המינגוויי מציץ בכניסה: בית עשיר בצבע ופאטרנים


נגיעות של אר-דקו וסגנון מיד סנצ'ורי, חומרים משוחזרים ושפע של צבע מאפיינים בית בברוקלין שעבר שיפוץ. אור טבעי חודר דרך החלונות ומאיר שלוש קומות עליזות ומלאות חיים

עיצוב דירות

מחושך לשיק: דירה מונוכרומטית בארבעה צבעים


שחור, אפור, עץ ולבן מעניקים לדירה ברעננה מראה על זמני ואלגנטי. מברווזון מכוער לפנינה פינטרסטית

עיצוב דירות

בשם האלגנטיות: דירה תל אביבית מימשה את מלוא הפוטנציאל


סגנון תעשייתי מודרני עם מתכות ועור לא מעובדים השתלב עם סגנון אירופאי קלאסי שבו רצפה דמוית שיש, גופי תאורה מוזהבים וקרניזים עדינים על הקירות. גם וגם מושלם

תגובות

כתיבת תגובה