כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  בית מהסרטים: שיפוץ ניו יורקי בתל אביב

בית מהסרטים: שיפוץ ניו יורקי בתל אביב

האהבה הגדולה של הדיירים לסרטים וההשפעה של ניו יורק היו הבסיס לשיפוץ של דירה בבניין תל אביבי ישן. בואו לביקור

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


הדיירים: זוג מבוגר

המקום: תל אביב

השטח: 160 מ"ר

אדריכלות: דורית גלס

תנועת החזרה לעיר תופסת תאוצה יותר ויותר והוויתור על בית גדול עם גינה באחת משכונות הלוויין העשירות כבר מזמן לא חלק מקבלת ההחלטות, ובטח ובטח בגיל השלישי. הקרבה למקומות תרבות ובידור ולמרכזי קניות, פחות שעות על הכבישים ובית קטן יותר שדורש מינימום אחזקה, כל הסיבות הללו ונוספות מפתים זוגות מבוגרים רבים, שילדיהם עזבו את הבית, לשנות סגנון חיים במידה רבה ולעבור לעיר.

גם דירת הגג הזו הותאמה לזוג מבוגר שבחר בשינוי, ואם כבר לעבור לעיר, אז העדיף את האזור הישן יותר של תל אביב, בבניין שנבנה בשנת 1936 בסגנון הבינלאומי (באוהאוס). הדירה שופצה מהיסוד, הוחלפו בה כל מערכות המים והחשמל ונוספה מעלית ישירה לדירה ולבקשת הדייר, שרצה לופט גדול, הוסרו רוב הקירות באזור החברתי ונפתח חלל גדול שמזכיר קצת את סגנון דירות הלופט העירוני בניו יורק. העמוד במרכז, שהיווה גורם מפריע, הפך לגורם עיצוב דומיננטי לאחר שצורתו הפכה לגליל מעוצב.

 


העמוד במרכז הדירה הפך למשהו ששווה להסתכל עליו

 


מבט כללי אל פינת האוכל והמטבח

 


מנורות תעשייתיות וריצוף שחור מחזקים את תחושת הלופט של הדירה 

המרפסות סביב הדירה נכללו בתוכנית העיצובית, כשהפתחים המחברים בין הפנים לחוץ הותאמו להרגלי החיים והאירוח של הדיירים, ואת הגינה שהייתה לדיירים בביתם הקודם החליפו כאן עציצים דקורטיביים שהותאמו לגון הריצוף בחוץ ובאדניות גדולות הצמודות למטבח מגדלים הדיירים צמחי תבלין לשימוש אישי וכך ממשיכים לחיות את אותה חוויה של גינה אליה היו רגילים במשך שנים. שלושה חדרי שינה פזורים בבית, שניים מוכנים לביקורם של הילדים ואורחים אחרים, וחדר השינה של ההורים שנבנה כיחידה מורחבת שפונה, כמובן, אל המרפסת ליצירת תחושת מרחב וחיבור עם החוץ והריצוף הצבעוני שנבחר למרפסת חודר פנימה לתוך יחידת ההורים.

 


מבט מהמטבח אל הסלון 

 


אלמנטים גרפיים אפילו כאן במטבח

 


נעים ורגוע. חדר השינה

 

רוצים גם?

ריצוף צבעוני: לכל העסקים ובעלי המקצוע

ויטרינות: לכל העסקים ובעלי המקצוע


דווקא כאן עוצב החלל בסגנון כפרי יותר

 


אמבטיית חדר השינה המרכזי

 


פינת העבודה גם היא בסגנון אורבני 

אהבתם הגדולה של הדיירים לסרטים ולתולדות הקולנוע עזרה בתכנון האופי המיוחד של הדירה וכך תורגם מוטיב הקולנוע לאלמנטים גרפיים. על גבי קיר מרכזי וגדול בחלל המגורים נוצרה קומפוזיציה של תמונות שלקוחות מסרטים ועליהם משפטים מסצנות בלתי נשכחות וגם על חלק מחזיתות המטבח נוספה גרפיקה שלקוחה מתוך התמונות, וממשיכה את סיפורי הסרטים וגם הסלון הותאם כחלל להקרנת סרטים.

זה אמנם לא לופט במובן המדויק של המילה, כלומר, מבנה מסחרי שהפך לדירה עם חלל אחד, אבל עדיין קשה לטעות באווירה הניו יורקית שישנה כאן. אוסף הפריטים שבדירה, תוספות הריהוט וגופי התאורה העשויים מברזל שחור שיובאו מניו יורק משתלבים יחד עם רצפה שחורה עם נגיעה מתכתית, אוסף אמנות מפוזר בבית ושילוב בין חומרים וגוונים שונים – כל אלה זורקים את מי שמבקר בדירה ישר אל הצד השני של הגלובוס. וחזרה.

 


אוספי אמנות פזורים בבית ומשתלבים באווירה הכללית

 


במצב אחד: סלון רגיל עם טלוויזיה רגילה

 


במצב שני: חלל הקרנת סרטים

 


ושוב, שילוב רהיטים ואלמנטים שיוצרים יחד תחושה אחרת 

 


חדר רחצה נוסף בדירה

 


המרפסת שכל תל אביבי חולם עליה

 


פינת אירוח מקסימה במרפסת המרווחת

 


היציאה השנייה אל המרפסת מחדר השינה

 


רשימת ספקים חלקית:

ריצוף: חזי בנק

דלתות פנים: שערי ברכה

שטיחים: ג'זפון

מטבח: פרנקל 33

משטחים במטבח: פרביטל

שולחן אוכל: יוניק דברים יפים

תנור מטבח: SMEG

פרגולה: בול עץ



אהבתם? עוד לופטים שווים ומעוצבים:

הלופט התל אביבי שידהים אתכם

חי בפלורנטין, חולם על ניו יורק סיטי

הדירה של ליאור סושרד בתל אביב

object(WP_Post)#18285 (24) { ["ID"]=> int(290036) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(6) "234-55" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(290035) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18286 (24) { ["ID"]=> int(290037) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "403-287" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 03:44:59" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(290035) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב דירות

להתלבש על הבית – הום סטיילינג בתקציב מוגדר


במקום לעבור דירה או להיקלע להוצאות שיפוץ כבדות, הדיירים החליטו לרענן את מראה הבית עם הום סטיילינג ממוקד

עיצוב דירות

מה שיותר כחול: דופלקס בצבעוניות נועזת


עיצוב חמים, צבעוניות נועזת בגוונים תכולים ונגרות בתכנון אישי, הפכו את דירת הדופלקס הזאת למרחב נעים שמותאם בדיוק לדייריו

עיצוב דירות

גבוה מעל כולם: עיצוב פנטהאוז דרמטי ועשיר באמנות


ביתו של אמן וצייר קיבל את מנת התיאטרליות שלו תוך איזון עם פריטי ריהוט מוקפדים מהארץ ומהעולם. עיצוב פנטהאוז בצבעים תיאטרליים עמוקים

עיצוב דירות

רואים כפול – הפתרון המפתיע ליצירת דירה מרווחת


לא תמיד צריך לשבור קירות בשביל להפוך דירה צפופה לדירה מרווחת. פרויקט הזה הצליחה המעצבת ליצור אשליית גודל באמצעות שימוש נבון במראות וזכוכיות

תגובות

כתיבת תגובה