כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  דירה בבבלי: לגור בתל אביב, לנשום ירוק

דירה בבבלי: לגור בתל אביב, לנשום ירוק

דירה צפון תל אביבית ישנה וחשוכה הפכה לדירה רחבת ידיים, מוצפת אור טבעי שצופה לריאה הירוקה של תל אביב ומצליחה להרשים גם את בעלי המקצוע הנחשבים ביותר

מאת: נעם גלינקביץ צילום: עוזי פורת, רמי סולומון, אביעד בר נס


                         מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

בצפון הישן של תל אביב, בלב הזירה האורבנית, שוכנת דירה ששטחה הבנוי הוא 190 מ"ר, אי ירוק של שקט בין כל ההמולה. זוהי דירת פנטהאוז בעלת שני מפלסים שגרה בה משפחה המונה 5 נפשות, זוג הורים ושלושת ילדיהם המתבגרים. הדירה נקנתה לפני כשנתיים על ידי הדיירים שביקשו לשפץ אותה, לפתוח את החלל וליצור סלון גדול ופתוח.

 

מעצבי פנים: כל בעלי המקצוע
סלון: כל בעלי המקצוע

כך החל שיתוף הפעולה בין הדיירים, שלא פחדו לשנות מן הקצה אל הקצה את מראה הגג התל אביבי המוזנח, לבין האדריכלית לי-חן אמיצי ממשרד "אמיצי אדריכלים". "בגלל הפוטנציאל העצום הטמון בשטח התייחסנו אל הדירה כאל מגרש וגינה, כאל בית הבנוי בראש בניין מגורים ולא כאל דירה רגילה", מספרת אמיצי. היא מתארת את הדירה המקורית כבעלת חלל סגור ולא זורם, דירה שהתכנון שלה לא מצליח להכניס את המשב הרענן של תל אביב אל תוכה. על התהליך היא מספרת, "ברגע שעלינו לקומה השנייה הבנו שאנחנו חייבים לאוורר את עיצוב הדירה ולהצליח לפתוח אותה אל המרחבים העצומים שבחוץ".


חומרי גלם וצבעים טבעיים. העיצוב החדש.

פלטת הצבעים הישנה הוחלפה בפלטה המוכתבת על ידי חומרי הגלם הטבעיים בדירה, גרם המדרגות המקורי שנבנה מבטון ומוקם בצד הדירה הוחלף במדרגות פיסוליות היוצאות ממרכזה, יחידת ההורים הועברה לקומה השנייה מה שאפשר לה מרחב נוסף, והקירות הלבנים הוחלפו בויטרינות גדולות שחושפות את היושבים בסלון לנעשה בחוץ. המרפסת שהייתה מרפסת תל אביבית שגרתית עם דודים חשופים ואנטנות, הפכה לגינת נוי ותבלין מרהיבה ביופייה. אה, ויש גם בריכה.


אי ירוק של שקט. מרפסת הבית.


איך שנכנסים
כניסה דרך דלת עץ כהה מגלה את המפלס הראשון שכולל מטבח, סלון, פינת אוכל, ספרייה, שירותי אורחים, חדר עבודה וכן את חדריהם של שלושת הילדים. החלל גדול ורחב, וקירות הזכוכית מאפשרים תאורה טבעית מושלמת. ליד דלת הכניסה עומד ארון הענתיקות שמציגאת החפצים העתיקים של המשפחה ביניהם טרנזיסטור ישן וסרביס יוקרתי, הארון ניצב על רקע קיר צבוע בורדו וזו אחת הפינות הבודדות בבית בהן הקיר נצבע באופן שאינו מוכתב על ידי החומרים והצבעים האחרים בבית. צעד נוסף לתוך הדירה יגלה קיר מסך עשוי קורות עץ לבנות עליו תלויות המדרגות באופן שנראה כמעט פלאי.


המטבח
מופרד מהסלון על ידי יחידת נגרות שכוללת את המקרר, התנור ושאר טכנולוגיות. היחידה מצליחה לחצוץ בין החדרים מבלי לחסום את הזרימת בחלל. ארונות המטבח הלבנים, המשטח הכסוף וקיר הזכוכית הכהה שבחלקו מדף נישה מעץ, יוצרים ביחד הרמוניה שמוכתבת אך ורק על ידי החומרים. כמו כן, אל התאורה הטבעית התווספו כמה גופי תאורה תלויים בצבע לבן.


הרמוניה שמוכתבת על ידי החומרים. המטבח.


הסלון

 
את קיר הסלון המיוחד במינו לא מעטרת אף לא תמונה אחת, הסיבה לכך היא הנוף שנשקף מבעד לחלונות הזכוכית ומספק תמונה מרהיבה כזו שאף תמונה תלויה לא תצליח להתחרות בה. ספה לבנה הושענה על קיר זכוכית גדול המחולק למלבנים ויוצר תמונת נוף אורבני המורכבת מעשרות פריימים. הקיר הנוסף פונה למזרח, לכיוון פארק הירקון. דלת הסלון גם היא איננה שגרתית והיא עשויה זכוכית שרוחבה ארבעה מטרים. הויטרינה, שהייתה כרוכה בהזמנה ובהרכבה מיוחדת, מצליחה לחשוף בפני היושבים בסלון תמונה מרהיבה של הריאה התל אביבית הירוקה.


הנוף מדבר בעד עצמו. הסלון.

עולים למעלה
"תהליך בניית המדרגות היה ארוך ומורכב", מספרת אמיצי, "אבל התוצאה מדהימה וזהו האזור האהוב עליי בבית". מדרגות העץ התלויות על זיז ומחוברות לקיר אוורירי המשמש בראש ובראשונה כאלמנט קונסטרוקטיבי שמספק תמיכה לקומת הגג ולמדרגות. גרם המדרגות מצליח לסקרן את הצופה בו ולמעשה מהווה פסל מודרני מיוחד שניצב במרכז הבית.


פסל מודרני מיוחד. המדרגות.


סוויטת ההורים

"השטח המיועד לבנייה היה קטן, 23 מ"ר בלבד לאזור המדרגות, חדר השינה של ההורים וחדר הרחצה שלהם, ולכן היינו צריכים לעשות התאמות מיוחדות" מסבירה אמיצי. חדר הרחצה הוא צר והמיטה בחדר השינה מוקמה מול ארון שמדמה קיר, על מנת למקסם את השימוש בשטח. "כיוון שהנוף הוא הדגש בכל הבית החלטנו שמשני צידי המיטה יהיו קירות שקופים כדי לא לחסום את החוץ וככה ליצור סטריפ שכולו ירוק", היא מוסיפה. בסיור בחדר אכן יש תחושה של קומת קרקע ירוקה וממש לא של חדר בראש מגדל.


החוץ נכנס פנימה. חדר השינה.


חדר הרחצה של ההורים.

יוצאים החוצה
מחדר השינה של ההורים ישנה יציאה לגג שהוא למעשה גינת ירק בה שתולים צמחי תבלין ופרי. בכדי ליצור את הגינה המיוחדת, ששונה מכל שאר הגגות בעלי העציצים היתומים ודודי השמש הישנים, העלו אדמה רבה אל הגג. כמה מדרגות אבן מובילות אותנו אל דק מוגבה בעל מעקות זכוכית כמעט בלתי נראים. שם, ישנה בריכת זרמים קטנה, פינת ישיבה מרגיעה וכמובן נקודת ראות מושלמת לעיר הלבנה. שטחו הכולל של הגג הינו 180 מ"ר.


נוף ירוק באמצע העיר. המרפסת. 


ריאה ירוקה. גינת ירק בגן בניין תל אביבי. 

התוצאה המרשימה של עיצוב הדירה הצליחה להרשים גם את בעלי המקצוע הנחשבים ביותר. גננים שבאים לתחזק את הגינה נדהמים לראות גינת ירק אמיתית שוכנת בגג תל אביבי של מגדל ונגרים תוהים אודות גרם המדרגות המרשים המאחד את הדירה כולה וגורם לאורחים בה לשאוף גבוה. לא פלא שלא תלויות פה כמעט תמונות, המראות הכי יפים מגיעים מבחוץ, עם הרבה אור טבעי. מה שיותר עמוק, יותר כחול-ירוק.


אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות

עוד בנושא

עיצוב דירות

הדירה שהתהפכה: נגיעות של ירוק ופודרה לדירה במודיעין


העמדת הריהוט במרחב האירוח שונתה כליל, פינת האוכל קיבלה סוף סוף מקום מרווח, ושדרוג דירה בת חמישה חדרים בצבעוניות עדינה יצא לדרך

עיצוב דירות

המהפך - מדירת קבלן סטנדרטית ומשמימה לדירת חלומות חמימה ויפיפייה


עיצוב צבעוני וצעיר, בחירת טפט עדכני, הוספת חללי אחסון פרקטיים, ריצוף בפרקט מעץ אלון ושבירת הקיר הנכון - מעצבת הפנים שרון דוד מראה איך הופכים דירה קרה ופשוטה לדירה מפנקת מודרנית ומדהימה.

עיצוב דירות

שווה זהב: עיצוב דירת גן דופלקס בחיפה ב-300 אלף שקל


סטנדרט קבלני פשוט בדירת גן דופלקס הפך בטאץ' עיצובי עדין לממלכה לבנה בת שתי קומות, שהתגברה על שטח מצומצם וחוסר באחסון

עיצוב דירות

עם הפנים לים: דירה מול הים ממקסמת את הנוף בגדול


הנוף בדירה בבת ים לא דילג על אף חלל – מהמטבח והסלון המאוחדים ועד פינת האוכל וחדר השינה, שחולקים קיר זכוכית משותף

תגובות

כתיבת תגובה