כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  דירה במגדלים: לגור בראשון לציון, להרגיש בתל אביב

דירה במגדלים: לגור בראשון לציון, להרגיש בתל אביב

מבית פרטי לדירה בת שני מפלסים במגדל: על משפחה שהחליטה לחיות בסגנון תל אביבי בפריפריה

מאת: שרון אדיר צילום:


מחפשים לימודי עיצוב וסטיילינג? לכל הפרטים לחצו כאן

 

 
הפרויקט: פנטהאוז בן 30 שנה.
המיקום: שכונת גן נחום הוותיקה בראשון לציון.
שטח הבית: הקומה הראשונה: 200 מ"ר פנים, 60 מ"ר חוץ, הקומה השנייה: 30 מ"ר פנים, 80 מ"ר חוץ.
הדיירים: זוג בשנות הארבעים ושלושת ילדיהם.
אדריכל: יקי ארזי.
 
ההתחלה נשמעת כמו סיפור מהסרטים, וכך היא גם במציאות: אבא עורך דין, אימא עצמאית ושלושת ילדיהם גרו בבית פרטי רחב ידיים שעוצב על ידם והורכב לאורך השנים מהמון צבעים וחומרים שונים. החלום של בני הזוג עם השנים היה לשנות גישה עיצובית ולהתאים את עצמם לצו אופנת מגדלי הדיור התל אביביים שמאופיינים בניקיון צורני וחומרי ובבהירות עיצובית ואפילו יוקרתית. בסופו של דבר הגיעה המשפחה למימוש החלום וכך מיקמו את עצמם בקצה מגדל מגורים בראשון לציון. כדי לממש את הפנטזיה הוזמן האדריכל יקי ארזי שהוביל את התכנון מאפס על ידי פירוקם של כמעט כל קירות הבית והרכבתם מחדש לתכנון עדכני ומינימליסטי.
 
נכנסים: כבר בחלל הכניסה אפשר לנחש מהו הקו העיצובי אליו פונה הדירה כשחלל הכניסה מחלק את הדירה לשניים: אזור היום ואזור הלילה. הפריט העיצובי המובהק ביותר שמפריד בין החלקים הוא הריצוף השונה. אזור היום מודגש ברצפת גרניט פורצלן בגווני אפור בהיר, ואזור חדרי השינה מודגש באמצעות רצפת פרקט בגוון חום. סט כסאות לבנים עם ציפוי ניקל ושולחן קטן שחוצץ ביניהם מקבלים את פני מי שנכנס כשהמבואה נשענת על קיר דקורטיבי מגבס ותאורה נסתרת עשויית לוחותMDF  אופקיים שאפשרו דיוק ואסטטיקה. התכנון הדקורטיבי לאורך הדירה מתבסס על פתרונות אכסון, וכך למשל במקרה הזה כולל צידו השני של אותו קיר את חלל המזווה שבו מוקמו מקרר נוסף ותאי אכסון של אזור המטבח. 
 

מקבלים את מי שנכנס. הכסאות בחלל הכניסה. 
 
שירותי האורחים:  ממוקמים בכניסת הבית כאשר הכיור מוקם מחוץ לתא השירותים ועיצובו ממשיך את אותו קו כללי של הבית. התחושה מאוד נעימה בחלל למרות גודלו הקטן, מה שמורגש בעיקר בעקבות בחירת הפריטים הבהירים הלא סטנדרטים. אפילו למראה עם הקצוות המפורזלים נוסף טאצ' אישי והיא נצבעה בלבן כשהפרט שמעדן בין הרצפה הכהה לקירות הבהירים הוא המדף המעורגל מפסיפס בגווני לבן, אפור, קרם, וחום שמקשר בין ניגודי הצבעים.
 
המטבח:  האהבה של אם המשפחה לבישול הביאה להתקנת שולחן אי באורך של כשלושה מטרים במטבח כדי לאפשר סביבת עבודה נוחה וגמישה ולייצר מקום מפגש וישיבה של בני המשפחה. המטבח צופה אל שאר חלקי החלל הציבורי שחולקו לתתי חדרים והודגשו על ידי משחק צבעים בגווני לבן אפור וחום. צבעו הלבן והנקי של המטבח מתמזג עם שאר חלקי הבית ובעקבות השאיפה לקו עיצובי נקי ופרקטי נבחר השיש הלבן וארונות מחומר שלייף אפוקסי שמסתירים מאחוריהם מקומות אחסון רבים וחלל מזווה עמוק.
 

אוהבים לבשל. האי במטבח.
 
פינת האוכל: מהווה בעצם המשך ישיר למטבח ולאזור הכניסה לבית וכאן שולט הצבע החום. שולחן האוכל עשוי עץ בגוון כהה לצד מחיצה מאותו חומר שתפקידה ליצור פרטיות. ברמה הפרקטית הותקנו כאן תאי אחסנה לכלי הגשת האוכל ומצידו השני הפונה לסלון מכיל את מערכות הבידור. הקו המקשר בין הפינה לסלון הוא הוויטרינה הגדולה שהותקנה לאורך כל הקיר כאשר היא מתחילה בפינת האוכל ומסתיימת בסלון ומשם גם יוצאים למרפסת הבית.
 

ממשיכה את המטבח. פינת האוכל. 
 

גם פרטי וגם ציבורי. מבט מפינת האוכל. 
 
חדר העבודה: בתוך מובלעת שמתאימה לתנאי עבודה של אדם אחד בלבד קם חדר העבודה של אם המשפחה שמשקיף על ההתנהלות השוטפת של הבית. בתכנונה הקודם של הדירה מוקמה כאן מרפסת פתוחה שעברה שיפוץ מסיבי ונסגרה על ידי פרופיל בלגי ותריסים ונצייאלים. מיקום נוח זה מאפשר לאם המשפחה לנהל את ענייני הבית מצד אחד ומצד שני, בעזרת מחיצת זכוכית מבודדת קול, לנהל גם את עסקיה בפרטיות מוחלטת.
 

לאדם אחד בלבד. חדר העבודה של האם.
 
הסלון: הוא החלק האחרון בחלל המגורים הראשי, והמינימליסטי מביניהם. קירות החלל מחולקים לשלושה חלקים כשבקיר אחד הוטבע קמין גז שמעוצב בקווים אלכסוניים הנותנים תחושה של משחק צורות ונפחים  שמוסיפים קצת חמימות לצבעו הלבן של הקיר. בקיר נוסף הותקנו רמקולים למערכת הבידור וקיר שלישי עשוי זכוכית מקצה לקצה ודלת יציאה למרפסת הגדולה. לצד הקירות הלבנים הותאמו גופי תאורה תלויים וספוטים למיקסום אווירת החלל ומשחק דינמי בין הגופים. ריהוט הסלון עוצב בסגנון איטלקי מינימליסטי והורכב מספת עור לבנה בצורת האות ריש שלמרות צבעה הלבן משרה הרגשת חמימות המתאימה לסלון ביתי. הפריט שמתחבר בהתאמה לספה הוא שולחן הזכוכית בשילוב רגלי ניקל שתוכנן על ידי מעצב הדירה ומתוך הסלון ישנו מעבר לקומה השנייה המכילה חדר בגודל של כ- 30 מטרים ויציאה למרפסת של 80 מטרים.
 

הרבה אור ומינימליזם. סלון הבית.
 

הרבה אור בעיניים. מבט אל חלל הדירה.
 
חדר הרחצה הכללי: החדר משרת את בנות הבית הצעירות ולטובת המרחב האישי שלהן תוכננו שתי יחידות כיור והמון מקום נוסף לצרכיהן ופרטי הנגרות תוכננו במיוחד וכך גם המראה שעל הקיר. גם כאן הצבע משמש כשחקן מפתח בעיצוב והרצפה האפורה פוגשת את קיר הפסיפס בגווני האבן ומסתיימת בקיר הלבן. חדר רחצה נוסף לבת הבכורה מוקם בצמוד לחדרה ותוכנן על חשבון חדר ארונות שהיה קיים בדירה. 
 
 

אסתטיים ונקיים. חדרי הרחצה. 
 
חדר השינה של ההורים: על יחידת השינה שמורכבת ממיטה ושתי שידות קטנות בצבע חום לא ויתרו ההורים במעבר לדירה החדשה. האתגר העיצובי שהוטל על ארזי הוליד פתרון פרקטי שהוביל ליצירת נישות בקיר  והטמעה של השידות בתוכן. לא רק כאן ניתן פתרון עיצובי ופרקטי לתאי האכסון אלא גם בחלל הכניסה והמעבר של החדר התחום בשני צדדיו באמצעות דלתות על מסילה שפתיחתן חושפות תאי אכסון גדולים.  החלל עצמו עטוף צבעי קרם ומעל המיטה הודבק טפט בגוון קרם עם טקסטורה של פרחים  ומשחקי הצבע בחדר מעבירים תחושת חמימות, נינוחות, ורוגע. חדר הרחצה של ההורים מכיל פרטי נגרות מעץ אלון שהותקנו לטובת יחידות הכיור המנותקות מהרצפה.
 

הרהיטים עברו מהבית הקודם. חדר השינה של ההורים.
 
כך, הובילו מינימליזם וקו עיצובי בהיר ונקי להגשמת חלומם של בני המשפחה. שינוי הגישה העיצובית ורצון עז להסתכל על העיר מלמעלה נתן מענה ראוי לתפיסת המגורים העדכנית שקיימת היום במגדלי היוקרה התל אביביים. בינינו? אפשר לקרוא לזה חוויה מתקנת.  
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות
 

  רוצים לקבל הצעת מחיר מבעל מקצוע? לחצו כאן

עוד בנושא

עיצוב דירות

גוד מורנינג תל אביב: אשת האופנה שחיה בדירה בבית מלון


הקירות הופלו, הים של תל אביב נפרס במלוא העוצמה, ודירת הנופש המחולקת הפכה לדירה בבית מלון של ממש עם אופן ספייס חלומי

עיצוב דירות

אלגנטיות של קטיפה: יוקרה כפרית בלב העיר


אווירה של רוך ושקט עוטפת זוג הורים ושלושת בנותיהם בדירתם המוקפדת שתוכננה ועוצבה על ידי יפעת אברמסון מ"STUDIO A".

עיצוב דירות

מהפרברים אל העיר: מינימליסטית, מרווחת ועכשווית


דירתם של בני זוג כבדי שמיעה תוכננה על ידי מעצבת הפנים גלית בלוריאן בקפידה ובדיוק מינימליסטי להתאמה מושלמת לצרכיהם המיוחדים

עיצוב דירות

אמנות הבטון: לופט אורבני במראה של גלריה לאמנות


תקרת בטון חשוף ורצפת עץ של דירת לופט בקומה ה-12 בגני תקווה העניקו לה לוק מוזיאלי. חללי אירוח בתצורות שונות העניקו גם תחושה של לובי בבית מלון

תגובות

כתיבת תגובה