כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  העיצוב יביא את השינוי: מהפך ב-85 אלף שקלים

העיצוב יביא את השינוי: מהפך ב-85 אלף שקלים

המטבח החליף חזיתות, הסלון הכפיל שולחנות, חדר השינה שודרג בטפטים וחדר העבודה קיבל ארון ענק ופינת איפור: הדירה כולה התחדשה במטרה לחדש גם את חיי הדיירת שבה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: דיירת אחת
המקום: חולון
השטח: כ- 75 מ"ר
תקציב: כ- 85,000 ש"ח
עיצוב פנים: אריאלה ענבר

שינוי חיצוני בחלל המגורים יכול לפעמים להביא עמו שינויים פנימיים אחרים ומשמעותיים בחיים עצמם: על זה בנתה בעלת הבית שלפניכם, שגרה בדירה מזה 15 שנה. במטרה להכניס זוגיות חדשה לחייה ובתקווה לתינוק חדש, היא ביקשה לחדש את הבית המיושן, תוך הוספת מקומות אחסון שיאפשרו לה לשמור על הסדר.  

התכנון לא כלל שבירת קירות אלא התאמות שישפרו את החיים היומיומיים של הדיירת. בדירה היה קיים ריהוט וינטג' שעבר במשפחה, ובעלת הבית ביקשה לשלבו בעיצוב החדש. ריהוט הווינטג' בגוון חום כהה, שעבר חידוש והתאמה ומוקם ברחבי הדירה, כמו גם אהבתה של בעלת הבית לעיצוב כפרי, הם אלה שהכתיבו את הטון העיצובי בדירה כולה.
 

רהיטים לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע

גודלו של החלל הציבורי הוא כ- 25 מטר והוא כולל מטבח, פינת אוכל וסלון. בסלון קיים קירות זויתיים שהקשו על סידור הישיבה. בגלל גודלו הקטן ורצונה של בעלת הבית בכמה שיותר מקומות ישיבה לאירוח, מוקמה הספה הארוכה לאורך הצלע הישרה של הסלון. מולה מוקמה כורסא מפנקת ולצידה הדום נוסף לישיבה. מיקום הסלון בדרך זו מאפשר לשמור על פתיחות של החלל הציבורי והבאת כסאות משולחן פינת האוכל, אם נדרשת ישיבה נוספת בסלון. הטלוויזיה מוקמה על קיר שחופה באבן טרוורטין בגוון מתאים. כדי לטשטש את זוית הסלון, שהודגשה ע"י חלונות גדולים ודלת יציאה למרפסת, הותקן וילון גלי נשפך מתקרה לרצפה, לאורך הזוית כולה.
 


הסלון החדש

המזנון והשולחן הגבוה היו חלק מרהיטי הווינטג' שהיו בבית, ולאחר השינוי בפלטת הגוונים בדירה קיבלו מקום של כבוד בחלל הסלון. שולחן סלוני נוסף היה חלק מהפריטים עליהם בעלת הבית לא הייתה מוכנה לוותר, ומפאת גודלו הקטן של הסלון וגובהו של השולחן, הוחלט לקצר את רגלי השולחן כדי שזה יכנס מתחת לשולחן הגבוה, ליצירת קומבינציית שולחנות אירוח. גלגלים שהורכבו לשולחן הנמוך מאפשרים להזיזו בקלות בזמן האירוח ולהגיש ליושבים על הכורסא ממול.

בעלת הבית ביקשה לפנות מקום לספריה בחלל הציבורי, ויחידה כזו שחלקה העליון ויטרינה זכוכית ובחלק התחתון אחסון סגור מוקמה מאחורי פינת האוכל. שולחן עגול שנפתח בעת הצורך החליף את השולחן המלבני הקטן שהיה, וכעת היא יכולה לארח יותר אנשים.
 


פינת האוכל
 


וויטרינה שהיא גם ספריה

כדי לחלק את התקציב נכון ולחסוך בעלויות הוחלט על החלפת חזיתות המטבח ולא על החלפת המטבח כולו. השיש הוחלף גם הוא אך החיפוי שמעל השיש נשאר. כדי להוסיף מקומות אחסון במטבח נוספו יחידה מעל המקרר, וחצי אי עם שלוש מגירות רחבות ושני מקומות לישיבה יומיומית.
 


המטבח החדש

חדר השינה עבר הסבה בתקציב נמוך והארון לא הוחלף. כדי לשדרגו הוצמד טפט מדבקה אל כל הפאות שלו, וידיות מעוצבות החליפו את הישנות. לסיום המראה הרומנטי הוכן קרניז צבוע על ידי נגר שחובר לראש הארון. מיטת איקאה מברזל מגולוון החליפה את המיטה הישנה, וכריות וטקסטיל משלימים את המראה הרך והרומנטי. על הקירות הודבק טפט בצבע עם מדליונים ודקורציה נתלתה על הקירות. מתחת לטלוויזיה הוכנה שידה עם דלתות זכוכית אובלית בגווני הטפט. הממיר הוכנס לשידה בנוסף לבשמים ואיפור, החשמל סודר וכבלי הטלוויזיה הוכנסו לתוך הקירות.
 


חדר השינה
 


במראה רך ורומנטי


הארון החדש

בחדר העבודה, שהיה עמוס בחפצים, הוחלט למקם פינת עבודה, פינת איפור וארון גדול שיכיל את כל התיקים, הנעליים והתכשיטים הרבים שיש לבעלת הבית. מנורה גדולה עם בסיס זכוכית שעברה אף היא במשפחה נתנה השראה לגוון החדר, שקיר אחד שלו נצבע בירוק. שני כיסאות ישיבה שהיו בבית עברו שיפוץ וריפוד מחדש כדי לחשוף את העץ, שעם השנים הרבות איבד את יופיו. הכסאות משמשים כיום לישיבה בפינת האיפור ובפינת העבודה. ארון רחב הוכן על ידי נגר ובו הפתעה – דופן הארון הימנית נפתחת בלחיצה ומגלה מתלים ומקום לתכשיטים הרבים.
 


פינת העבודה החדשה
 


ארון עם דלת צדדית נפתחת



פינת האיפור

במסגרת השמירה על התקציב הוחלט שלא להפוך את חדר האמבטיה והשירותים אלא רק לשדרג את המראה שלהם. בחדר האמבטיה הותקן ארון כיור בנגרות כפרית, שהוסיף אחסון נוסף שלא היה קיים, ואקססוריז משלימים את המראה הנעים. בשירותי האורחים הודבק טפט מעויינים בגוון אקווה על חלק הקיר החשוף, וקרניז שמפריד בין החיפוי הקיים לטפט נצבע בגוון דומה. מכיוון שחלון השירותים פונה לפינת הכביסה, הוחלט להוריד את כנף החלון המיותרת, שלא נסגרה מעולם, ולשים במקומה משרביה צבועה. המשרביה עוצבה בהשראת הטפט ונחתכה על ידי נגר בהתאם לשרטוט.
 


חדר הרחצה
 


השירותים

אפילו המרפסת הקטנה עברה שדרוג שכולל ריהוט מברזל מגולוון ופריטי דקורציה שמכניסים צבעוניות ונועם.
 


המרפסת החדשה

מכיוון שבעלת הבית לא רצתה לשהות בדירה בזמן עבודות הקבלן, היא יצאה לשבוע ובזמן זה בוצעו התאמות חשמל ותאורה בכל הדירה: שקעים מוקמו מחדש, חוטים משתלשלים הוכנסו לקירות ונוספו נקודות תאורה וחשמל במקומות שבהם היה צורך. כמו כן הדירה כולה נצבעה מחדש וחיפויי קיר הותקנו במקומות שונים.
 


הבית לפני החידוש


רשימת ספקים חלקית:

חיפוי לבני טרוורטין בסלון: "אבן סיב"

ריהוט: ביתילי, שמרת הזורע, איקאה

נגרות ברחבי הבית: נגריית כל עץ בבני ברק

תאורה: אורל תאורה

דקורציה: גלריית ניסן; פרחי תבור כפר ויתקין; איקאה; יוסף בחצר 

נגרות קטנה: רויטל וייס "בעיקר מנגרת"

על שולחן פינת אוכל: עוגה של רביד בזק בעלת sweetravid 


עוד דירות מעוצבות

שקועה בעצמה: עיצוב דירת מיני פנטהאוז בכפר סבא
אביב הגיע מינמליזם בא: עיצוב נקי לדירה בחיפה

מזל טוב, נולדה לך גם דירה: הלבשת בית ב-50 אלף שקלים

50 מ"ר בתל אביב: כשדירת גן זוכה בסטיילינג חדש
נאמנה לעצמה: דירת גן בהרצליה

עוד בנושא

עיצוב דירות

החופש לבחור: התאהבו בדירה להשקעה והפכו אותה לביתם


ריהוט קליל בנראות סקנדינבית, חומרים טבעיים ואלמנטים שמזכירים חופשה בכל פינה יצרו עבור זוג בית שתוכנן בהתחלה בתור דירה להשכרה אך אומץ במהירות לעצמם

עיצוב דירות

מסגרת של זהב: חלל המדרגות הוא קיר הכוח בבית בבאר שבע


חלל מדרגות של בית פרטי נעטף בפרט מסגרות בצבע פליז שמושך אליו את תשומת הלב בחלל הציבורי. הוא חוזק בפס לד בתקרה שמדגיש את הקווים האדריכליים בחלל המודרני המרווח

עיצוב דירות

המינגוויי מציץ בכניסה: בית עשיר בצבע ופאטרנים


נגיעות של אר-דקו וסגנון מיד סנצ'ורי, חומרים משוחזרים ושפע של צבע מאפיינים בית בברוקלין שעבר שיפוץ. אור טבעי חודר דרך החלונות ומאיר שלוש קומות עליזות ומלאות חיים

עיצוב דירות

מחושך לשיק: דירה מונוכרומטית בארבעה צבעים


שחור, אפור, עץ ולבן מעניקים לדירה ברעננה מראה על זמני ואלגנטי. מברווזון מכוער לפנינה פינטרסטית

תגובות

כתיבת תגובה