כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב דירות  //  מעלימים את הבעיות: מכניסים אופי לדירת קבלן

מעלימים את הבעיות: מכניסים אופי לדירת קבלן

ארון חשמל חשוף, מקרר בולט וזוויות לא הגיוניות: איך הפכה דירת קבלן בעייתית בנס ציונה למקום שנעים להיכנס אליו?

מאת: בר אילוטוביץ צילום:


 

בעיצוב של דירה שנקנתה ישר מקבלן יש כמה מגבלות תכנוניות והרבה פעמים אי אפשר לבצע שינויים רבים בתוכנית ואז צריך להתמודד עם דירה שלרוב מגיעה עם חללים בגדלים בעייתיים. זו בדיוק הסיטואציה אליה נקלעו הדיירים בבית בו אנחנו מבקרים. בעלי הבית רצו בית נקי ומינימליסטי עם הפרדת חללים נכונה ובלי כמות מוגזמת של עבודות גבס ואלמנטים דומיננטיים. כדי לענות על דרישה זאת פנו אל מעצבת הפנים לירז חזן ויחד בחרו צבעים רכים ועדינים, ריצוף גרניט פורצלן בגוון שמנת מבריק שמאפשר חיבור לגוונים הלבנים של העיצוב ופתרונות תכנוניים נכונים שעונים על כל המגבלות של החלל.

 

עוד דירות מעוצבות בנס ציונה:

בית בנס ציונה שאסור לפספס

פנטהאוז מעוצב בנס ציונה

 
המגבלה הראשונה בכניסה לדירה הייתה ארון חשמל חשוף שקיבל את פניהם של כל הנכנסים בדלת ואותו הוחלט לסגור בעמוד גבס עם דלת אפוקסי לבנה כדי לצמצם את הנוכחות שלו בחלל. אותו עמוד גם אפשר יצירה של אזור כניסה לבית שהוגדר על ידי מדף דקורטיבי ומראה ומונע הרגשה של כניסה ישירות לתוך הסלון. מצידה השני של הדלת ממוקמת פינת האוכל שהופרדה מהמטבח על ידי תחימה בגבס עם צביעה בחלק הפנימי.
 
לאזור המבואה נוספו מדף דקורטיבי ומראה
 

אזור הכניסה לבית הוגדר והחלקים הצפופים חולקו בקפידה
 
רוצים גם?
פינות אוכל: לכל העסקים ובעלי המקצוע
שולחן סלון: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

אזור פינת האוכל נתחם על ידי מסגרת גבס הצבועה בחלקה הפנימי
 
עיצוב הפנים של הדירה נעשה רק אחרי שכל נקודות החשמל היו מוכנות בה ולכן הייתה בעיה לשנות את המיקומים של גופי התאורה, אבל כדי לענות על הבעיה הוחלט על הנמכת תקרה מינימלית ומנותקת מהקירות שתכלול תאורה היקפית שיוצרת תחושה מרחפת. התקרה המונמכת אפשרה לתכנן מיקום חדש לכל גופי התאורה ללא מגבלות וכך נרכש סט גופי תאורה מעוצבים בקו נקי ומרחף שמשלבים אבני קריסטל וצביעת מט בתנור.
 
הריהוט בחלל הציבורי תוכנן כדי להתאים לגדלים הנתונים וכך הוחלט על ספה פינתית מעור בצבע אפור מוקה עם נגיעות ניקל. שולחן פינת האוכל ושולחן הקפה נבנו כסט שיוצר אחידות בחלל, המשטח העליון עשוי מעץ אלון מבוקע ורגליים בצורת איקס מניקל, מסביב לשולחן האוכל שולבו כיסאות עור לבנים.
 

עבודות העץ תוכננו כולן מאלון מבוקע כדי ליצור המשכיות
 
בגלל שבעלי הבית לא היו מעוניינים בקיר גבס לטלוויזיה, הוחלט למסגר אותה במסגרת בצביעת אפוקסי ולשלב מזנון בעל קומפוזיציה מעניינת כדי להכניס נקודת משיכה לחלל וזה שנבחר משלב פורניר עץ אלון שמתאים למצב. להשלמת מראה החלל הותאמו כאן גם וילון רך ואוורירי ותמונות מודפסות על פרספקט שתלויות בניתוק מהקיר.
 

במקום קיר מרכזי מגבס תוכננה עבודת נגרות מעניינת
 
חלל המטבח כולל זוויות חריגות בתכנון שהצריכו יצירתיות כדי להתגבר על המגבלות השונות ולאפשר משטחי עבודה גדולים ונוחים ובנוסף, גם החלון כאן יצר מגבלה בעומק הקלאפות ששולבו באזור. בגלל שקיר המקרר פונה לכיוון פינת האוכל הוחלט להגדיל את עומק הארונות הגבוהים כדי ליצור חזית אחידה ולמנוע בליטה של המקרר לתוך החלל. לעיצוב המטבח עצמו נבחרו ארונות אינטגרליים לבנים ומשטחי עבודה כהים בגוון אפור חום שממשיכים לדלפק ישיבה צר שמנצל את החלל הנתון. מעל הכיור שולבה קלאפה גדולה מחופה בזכוכית מודפסת בדוגמת עשן אבסטרקטי שמשלב את גווני העיצוב ויוצר המון עניין ודרמה בחלל הניטרלי.
 
כך, למרות המגבלות הרבות שהיו קיימות בחלל, זוויות קיצוניות, שטח מצומצם, פתחים במיקום בעייתי ודרישות עיצוביות לא מתפשרות נוצרה דירה מעוצבת ונוחה לשימוש בלי שום זיכרון לכל אותן הבעיות שליוו אותה בהתחלה.
 

מטבח אינטגרלי לבן עם משטח עבודה כהה וקלפאה עם הדפסת זכוכית 
 

 פלטת צבעים שקטה ונקייה מעצבת את החלל הציבורי
 
 
הנמכת תקרה מנותקת עם תאורה היקפית יוצרת תחושה של קירות מרחפים
 
המטבח הפתוח מאפשר קשר קבוע עם החלל הציבורי
 
object(WP_Post)#18255 (24) { ["ID"]=> int(293124) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:01" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:01" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "234-295" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:01" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:01" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18256 (24) { ["ID"]=> int(293125) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:02" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:02" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "403-853" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:02" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:01:02" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18257 (24) { ["ID"]=> int(343203) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:01" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:01" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(2) "01" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(5) "01-14" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:01" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:01" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(54) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/07/01.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18258 (24) { ["ID"]=> int(343204) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:04" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:04" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(2) "04" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(5) "04-15" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:04" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:04" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(54) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/07/04.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18259 (24) { ["ID"]=> int(343205) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:06" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:06" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(2) "10" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(5) "10-82" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:06" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:06" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(54) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/07/10.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18260 (24) { ["ID"]=> int(343206) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:08" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:08" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(2) "11" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(5) "11-93" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:08" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-07-05 16:30:08" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(293123) ["guid"]=> string(54) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/07/11.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

עיצוב דירות

ממלכה בתוך ממלכה: פנטהאוז להורים, טירה קסומה לילדים


מטבח מרשים בכניסה, מרפסת חיצונית שממשיכה את קו הסלון לתוך הנוף, וחדרי ילדים בהשראת טירות - עיצוב פנטהאוז ברמת גן שהגשים חלומות

עיצוב דירות

איזו מין שלווה: חדרי שינה בעיצוב רגוע


כולם מדברים על סלון ומטבח, אבל בפרויקט הזה הדיירים החליטו להשקיע דווקא בחדרי השינה ולהעניק להם עיצוב רגוע ותכנון מפנק

עיצוב דירות

סוד הפרקטיקה: דירה מרווחת עם תכנון נגרות מדויק


איך משלבים מקומות אחסון בלי להעמיס על העיצוב? אם תשאלו את האדריכליות של הפרויקט הזה, הכול מתחיל בתכנון נגרות

עיצוב דירות

הצליחה להפתיע: דירה בעיצוב חדשני שלא רואים כל יום


הדירה הזאת נהנית מסגנון עיצוב חדשני ומאווירה צעירה, והכי חשוב – היא מותאמת בצורה מושלמת לשני החתולים שמתגוררים בה

תגובות

כתיבת תגובה