כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  אם אין אני לי: המעצבת שיצרה את ביתה בעצמה

אם אין אני לי: המעצבת שיצרה את ביתה בעצמה

למרות שהן אותו בן אדם, הדיאלוג הפנימי בין המעצבת לדיירת היה קשה מתמיד, כאשר הדיירת נאלצה לבצע בחירות שהמעצבת שבה לא אהבה – ולהיפך. מהתוצאה הסופית שלפניכם שתיהן מאוד מרוצות

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום: גדעון לוין


הדיירים: בעלת הדירה
המקום: מרכז תל אביב
השטח: כ-60 מ"ר
עיצוב פנים: עדי עוז – תכנון ועיצוב פנים


בכל תהליך של יצירת בית עולות שאלות רבות שהתשובות עליהן מובילות לתוצאה הכי טובה שאפשר. התהליך עצמו דורש איזונים בין רצונות, צרכים ואילוצים, ודו השיח בין המעצב לדייר מאפשר את יצירת הבית האישי שבעליו חלם עליו. אבל כאשר בעלת הבית היא גם המעצבת, התהליך למרבה הפלא קשה יותר.


כמי שגדלה בתל אביב, הבחירה היתה ברורה – להישאר בסביבה הביתית ולהתפשר בגודל. אמנם דירת 2.5 חדרים ורק 58 מ"ר, אבל עם כיווני אוויר נהדרים ובמיקום מצוין, מול היכל התרבות והבימה. השאיפה לחיות בדירה מרווחת, מאווררת ומוארת באווירה של לופט (גם אם השטח מצומצם) הובילה להחלטה לבטל את המסדרונות ואת חצי החדר. כל הקירות הפנימיים והבוידעם נהרסו. כך התקבל חלל פתוח בו ניתן לעשות כמעט הכל: לבשל, לאכול, לעבוד, לארח, לקרוא, לצפות בטלוויזיה – ורק רחצה ושינה מתבצעות בפרטיות של חללים נפרדים.


בנייה ועבודות עץ
: לכל העסקים ובעלי המקצוע
בדים וטקסטיל: לכל העסקים ובעלי המקצוע

כל הפונקציות שינו מיקום: באזור המטבח הישן מוקם חדר שינה, ואילו באזור חדר השינה לשעבר מוקם המטבח החדש. מכיוון שהמעצבת בעלת רקע פיננסי, חשיבה כלכלית משתלבת אצלה בתכנון, ולכן תוכננה האפשרות ליצור בעתיד חדר נוסף בקלות ובעלות נמוכה, אם רוכשים פוטנציאלים יעדיפו זאת.


החלל הציבורי של הבית החדש  

כדי לא לקבל תוצאה עמוסה ויזואלית, המעצבת מיתנה את האהבה שלה לצבע. היא החליטה ליצור רקע נייטרלי לפריטים השונים, אבל בכל זאת לא ויתרה על הצבע האחד האהוב עליה – הכחול. הצבע בא לידי ביטוי במספר מקומות בדירה: בחדר הרחצה, בחדר השינה ובחלל המרכזי וגם בחומרים שונים: טיח, צבע, פורמייקה וטקסטיל.


במטרה לשמור על קלילות ופתיחות, הקפידה המעצבת שהמעטפת תהיה מודרנית ונייטרלית, אבל תשתלב עם נגיעות נוסטלגיות ופריטים אהובים: אריחים גדולים במראה בטוני עם אגרגטים עדינים – קריצה לסומסום של פעם; קירות באפור אבן ומטבח בעומק אחיד המדמה קיר עבה ובו חלונות; ספריית אלומיניום תעשייתית וחלונות בפרופיל קליל-בלגי באפור אנגלי, מוסיפים את החספוס לחלל. 
מושב החלון הרחב מאפשר מקומות ישיבה נוספים ואחסון של חלק מאוסף ספרי האמנות והעיצוב. המושב נבנה בנגרות ועליו מזרונים שרופדו בגוון זהה לספה אך בדוגמה אחרת. כמו כן נתפרו כריות גדולות במגוון של בדים בגוונים תואמים.


הסלון החדש  


מודרני ונייטרלי אבל גם נוסטלגי


פינת האוכל החדשה  


המטבח החדש


מתוך אוסף ריהוט עתיק שנאסף בקפידה במשך שנים נבחרו מספר פריטים שחלקם שינו תפקיד, כמו למשל שולחן אוכל שהפך לשולחן עבודה. החלטה נוספת היתה להציג מקצת מעבודות האמנות ולחליפם מעת לעת. הריהוט החדש שנקנה גם הוא בקריצה לעבר, כאשר הספה היא בתכנון המעצבת ושולחן גדול עם הגדלה משמש גם לפגישות עבודה וגם לאירוח רב משתתפים.


הכניסה החדשה לבית


חדר השינה, מהיותו חלל נפרד, מעוצב בסגנון רומנטי יותר ומשלב ריהוט קולניאלי ועתיק ומנורות קיר מאוסף המעצבת. החלונות הוחלפו לקליל-בלגי וכדי ליהנות מאור ואוויר, חלל הארונות נשאר פתוח.


חדר השינה החדש
 

חדר הרחצה כולל גם מכונת כביסה ומייבש בתוך ארון ייעודי, ומקלחון מרווח שקיפול כנפי הזכוכית השקופה "מעלים" אותו והחלל נראה ומרגיש מרווח יותר.


חדר הרחצה  


שקוף וסטרילי


הדירה לפני השיפוץ


רשימת ספקים חלקית:

קבלן – תמיר ריעני הלוי

מטבח – סמל

ריצוף חיפוי וכלים סניטריים – חלמיש וסופר קרמיקה

תאורה – מתן אור

ספריה – א. מוגרבי

ספה ומושבים – בדוסה

שולחן גדול וכסאות – קסטיאל AS IS + אייטמס

כריות – הבדים של  דנדו, התפירה של המעצבת

עוד בתים משופצים:

מותק, הילדים התבגרו: שיפוץ דירת גן בהרצליה
מיס סינגפור: דירה מוזנחת בחיפה עוברת שיקום
שקט תמורת שקט: שיפוץ מיני פנטהאוז בגבעתיים כעבור חודש וחצי: דירה ששופצה בזמן מוגבל
החיים מתחילים בגיל שישים: שיפוץ בית ברעננה

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה