כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  הכל בגלל הגינה: דירה משופצת בצפון תל אביב

הכל בגלל הגינה: דירה משופצת בצפון תל אביב

דירה בת 70 בתל אביב קיבלה מראה חדש ועכשווי, בלי להתעלם מחיזוק אלמנטים אותנטיים ישנים ועם הרבה התייחסות לגינה. בואו לסיור בבית

מאת: עירית תאומים, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!


"קניתי את הדירה בגלל הגינה", מודה דורון קופרשטין, רווק צעיר ועורך תוכן באתר האינטרנט ynet, כשהוא מספר על הדירה האחורית שרכש ושיפץ בבניין בן 70 שנה בצפון תל אביב. כדי להפיק את המרב מאותה גינה שונה לחלוטין התכנון המקורי של הדירה: המטבח הועבר לצד האחורי של הבניין, כלומר לחזית הדירה, הצד שנושק לגינה וחדר השינה, שהיה קרוב לגינה, הועבר לקצה השני של הדירה, לאזור שקודם היה בו המטבח.

 

וזה לא הכל. סבינה גורסקי, האדריכלית שאחראית לשינויים בדירה, ביטלה את מרפסת הסלון וקבעה חלון זכוכית ענק שדרכו חודר פנימה מראה העצים הוותיקים שבחצר ומקשט את הדירה כולה. מהמטבח החבוי מאחורי קיר, דרך פינת האוכל שממשיכה את המטבח, עובר מראה העצים את הסלון ומגיע לחדר השינה שמופרד מהסלון בקיר זכוכית שקוף. הדייר כאן לא מוותר על מראה העצים גם בשעות החשכה ולכן הותקנו בחצר הישנה גופי תאורה שמאירים את צמרות העצים ומדגישים את יופיים ומרום גילם גם כשהשמש שוקעת. "כתוספת לעצים הצבתי מאחורי המעקה ולאורך כל החלון אדניות עם צמחייה", אומר קופרשטיין, "כך נוצר מראה יפה כל כך, שגרם לי לוותר על כוונתי להתקין וילונות לאורך החלון. נוצר מצב שהזמן הכי מדהים הוא כשהערב יורד. אני מחשיך את הדירה, מדליק את תאורת הגינה, והאדניות והגינה פשוט נכנסת אל הבית פנימה".

 

סלון
מראה מהסלון אל שאר הדירה

 


מופרדים בזכוכית שקופה. הסלון וחדר השינה

 

מטבח
הירוק נכנס גם לתוך המטבח

לצורך השיפוצים בדירה נהרסו כל המחיצות הפנימיות בה ונוצר חלל אחד שיש בו פונקציות שונות המתאימות לדייר, ובכל זאת נותרה השאיפה שלא לוותר על פרטיות כשצריך אותה. כדי לעמוד במשימה נוצרו מחיצות שלא ממש חוצצות, ובכל זאת מאפשרות יצירת אינטימיות כשנדרש. על מראה הדירה בזמן הרכישה ואיך נראית התוצאה לאחר השיפוץ אמר קופרשטין: "קניתי דירה קטנה, בת 76 מ"ר, שנראתה כמו נקניק ארוך, והצלחתי לקבל את מה שרציתי: חלל אחד שמעניק תחושה של גודל וזרימה". בפועל פני הדברים הם כך: חדר העבודה וחדר האמבט הם שלוחות היוצאות מהסלון ורצפת הבטון הזורמת אליהם מחזקת את תחושת האחידות. עוזרת לכך גם העובדה שבחדר העבודה אין דלת ובחדר האמבטיה אמנם הותקנה דלת, אך כשלא משתמשים בו הדלת פתוחה וחלל האבטיה ממשיך את הסלון.

 


פעם היה כאן נקניק ארוך. זוית בדירה

 אמטביה
ממשיך את הסלון. חדר האמבטיה

 

אמבטיה
עוד פינה בחיבור בין החללים

 

חדר השינה, כאמור, מופרד מהסלון בקיר זכוכית שמוסתר בעת הצורך על ידי וילון, שלא משמש רק כאלמנט פרקטי, אלא גם כאביזר עיצובי המודגש על ידי תאורה היוצאת מהתקרה. אחרי שקופרשטין התאהב בדירה בגלל הגינה שאותה ביקש להכניס פנימה, הוא ביקש מהאדריכלית להתחשב בגילה של הדירה וליצור מקום כמה שיותר טבעי ואותנטי וכך נחשפו קורת בטון ועמוד ישן בזמן השיפוץ והושארו חשופים כפי שהםו ומהווים אלמנט דקורטיבי שמבדיל ויזואלית בין אזור המטבח וחדר האוכל לבין הסלון. החוק שאוסר על שינוי חזיתות מבנים נוצל על ידי האדריכלית להפקת חיבור לימים של פעם, והחלון החזיתי, שהיה במקורו חלון המטבח, נותר במקומו. נקבעה בו זכוכית אטומה, והוא משמש כחלון אוורור לחדר השינה ולהצצה לחזית הפונה לרחוב.

 

חדר שינה
מחיצות חצי שקופות. חדר השינה

 

חדר שינה
אפשרי גם בלי וילונות. חדר השינה

 

החיבור לעבר בולט גם בבחירת המנורות משנות הארבעים שמעל שולחן האוכל ומעל האי שבמטבח ובבחירת דוגמת העץ של האי במטבח, שמזכיר את העיצוב בשנים אלה. גם ה- metro line, אריחי הקרמיקה שבחדר האמבט, מזכירים אריחים ישנים של פעם, כאלה שקיימים עד היום בתחנות המטרו הישנות בפריס. קופרשטין והאדריכלית פיתחו יחד קו של חספוס וראשוניות, העצימו אותו בריצוף הדירה בבטון והוסיפו לו מראה מהעבר בבחירת החומרים של הארון בחדר השינה, שאמנם עשוי פורמייקה לבנה, אך המשטח שמעליו עשוי עץ לבנה והקנטים החשופים מדגישים את מראה השכבות של הלביד.

 

מטבח
חיבור לעבר אפילו במנורות. האי במטבח

"פיליפ סטארק אמר שהפרויקטים הכי טובים נוצרים עם לקוחות טובים וחכמים", אומרת גורסקי. "אין ספק, שבמקרה הזה הצליח דורון להגשים את כל משאלותיי, תודות לכימיה המיוחדת שנוצרה בינינו ותודות לחיפוש המשותף שלנו אחרי פתרונות בלתי שגרתיים". שילוב כזה, יחד עם החיבור בין מראה מחוספס וצעיר לבין התחושה של פעם, עושה את כל ההבדל גם כאן.

object(WP_Post)#18252 (24) { ["ID"]=> int(296070) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "234-789" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(296069) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18253 (24) { ["ID"]=> int(296071) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "403-1405" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:05" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(296069) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

בתים משופצים

הבית בן 30: וילה ישנה שעברה עיצוב מחדש


הדיירת חזרה לווילה הישנה שבה התגוררה בתור ילדה, וביקשה להתאים אותה עבור בני משפחתה. עם הרבה רגישות, המעצבת הצליחה ליצור עיצוב עדכני שלא זונח את מורשת העבר

בתים משופצים

הבית שהפך מחלום למציאות


הדיירים הבינו שהבית שלהם כבר לא משרת אותם כראוי, והחליטו לצאת לתהליך שיפוץ מקיף. עכשיו הם נהנים מסביבת מגורים חדשה שמותאמת בדיוק עבורם

בתים משופצים

להפיק את המיטב מפירוק בית ישן


מעצבת הפנים ניצלה את פירוק הבית הקודם שלה, כדי לתכנן בית חדש שישלב עיצוב וינטג' עם אווירה צעירה

בתים משופצים

מכוך חשוך לבית מואר ופתוח


הנמכות התקרה בוטלו, החלונות הורחבו, והחלל המרכזי חולק מחדש. כך הצליחה המעצבת להפוך בית צפוף וחשוך לבית מואר שעושה טוב על הלב

תגובות

כתיבת תגובה