כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  הקיבוצניקים החדשים: דירה משופצת לזוג צעיר

הקיבוצניקים החדשים: דירה משופצת לזוג צעיר

איך הופכים דירת רכבת ישנה ומוזנחת באמצע הקיבוץ למקום שאפשר לגדל בו ילדים? קצת השראה, הרבה עבודה ומעט כסף. לא מאמינים? בואו לסיור

מאת: בר אילוטוביץ צילום: אלעד גונן-שגב


 
השנה האחרונה לא הייתה קלה: מצב הדיור ויוקר המחייה מעלים שאלות לגבי גודל הנכסים שקיימים בשוק והיכולת לעשות שיפוץ מקיף לבית במחיר הגיוני. זה אמנם המצב אבל הדירה שאנו רואים הפעם עונה על שתי השאלות יחד; איך אפשר ליצור בית מעוצב ומותאם בשטח קטן והכי חשוב: בתקציב נמוך. הדיירים בבית שבו אנחנו מבקרים הפעם פנו לאדריכלית עדי ארונוב וביקשו ממנה ליצור להם בית נעים, שיענה על כל הצרכים שלהם בסגנון מודרני עם נגיעות של חפצים מבית סבא, וכל זה בתקציב מצומצם.

עוד בתים מעוצבים בקיבוץ:
   
הבית עצמו הוא חלק מ"מבנה רכבת" בעל ארבע דירות קטנות בנות חדר אחד כשהדבר הראשון שבני הזוג רצו לעשות הוא להרחיב את הדירה לשני חדרים ולפתוח את הגינה הצמודה. נקודה נוספת שקיבלה התייחסות גדולה כאן הייתה יצירת תחושת פרטיות ביחס לדירות הצמודות וביחס למיקום, פשוט כי הדירה ממוקמת בצומת שבילים מרכזיים בקיבוץ. בגלל שהמבנה הוא מראשוני המבנים ביישוב, התשתית הכללית של הדירה הייתה במצב ירוד מאוד והיה צורך להשקיע בשיפוץ התשתית, שיפוץ האזור הקיים ועוד הרחבה נוספת.
 

ברוכים הבאים
 
הרצון העיקרי של בני הזוג היה ליצור דירה שתרגיש עבורם כמו בית ולא כמו דירת נעורים סטנדרטית בקיבוץ. המטרה הושגה בעזרת חלוקה מחדש של החלל, יצירה של פתחים חדשים ועיצוב שמתבסס על צבעים שקטים ומרגיעים בקו מודרני ופשוט. הגינה גודרה בעזרת צמחייה חיה ובני הזוג בנו בעצמם דק עץ ופרגולה שמשמשים לאירוח והופכים את האזור החיצוני לפינה ששייכת רק להם.
 
גינה

הגינה נתחמה בגדר חיה שתמשיך לגדול ולהתפתח עם הזמן והדק והפרגולה נבנו על ידי בני הזוג כדי לחסוך בעלויות
 
בגלל שזו הדירה הראשונה של בני הזוג הם היו צריכים לקנות את כל הרהיטים ומכשירי החשמל. השילוב עם התקציב המצומצם מלכתחילה דרש מהם לשלב פריטים שנקנו לצד פריטים שאספו וקיבלו במתנה. לאחר סקרי שוק וחיפושים נרחבים נולד כאן עיצוב מודרני עם נגיעות של רטרו שמשתלבים יחד. 
 
באזור הציבורי נשברו מחיצות שהפרידו בין המטבח לסלון וכך נוצר חלל פתוח. בסלון נפתחה ויטרינה גדולה לכיוון הגינה שמאפשרת כניסה של אור טבעי ואוויר ומכניסה את הצמחייה לתוך הבית. 
 
רוצים בית מעוצב כזה?
ויטרינות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מכשירי חשמל: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
סלון

ספת שזלונג אפורה נבנתה בהזמנה כדי להתאים למימדי החלל. עוד בסלון שולחן עץ ומגוון אביזרים שנאספו מחברים ומשפחה
 
מטבח

המטבח נבנה בתקציב מצומצם במיוחד של 5,000 שקלים שכלל את ארונות המטבח, משטח עבודה, כיור וברז
 
מזעזע. המטבח לפני
 

מאוורר בצבע פיסטוק משנות השבעים שנמצא בבוידעם של ההורים 
 
תהליך הבנייה עצמו ארך כחודשיים בשני חלקים; הראשון, בו שופץ החלק הקיים עלה כ- 15 אלף שקלים והחלק השני כלל בנייה של ההרחבה בעלות נוספת של 40 אלף שקלים. הפרקט הבהיר נבחר כמוטיב מרכזי בבית, בעיקר בגלל שהוא מתאים לחללים קטנים, משרה אווירה נינוחה ומשתלב עם כל אלמנט אחר בחלל. לפרקט שולבו קירות בהירים להמשך תחושת המרחב ואלמנטים דומיננטיים יותר, כמו למשל בחדר השינה בו נצבע קיר אחד באפור ונבנה ספסל עץ מתחת לחלון ובסלון אחד ממדפי הגבס ממשיך לקיר הסמוך ועליו ספרים רבים שאותם אספו הזוג במשך השנים. 
 
חדר שינה

אביזרים שיוצרים אווירה חמימה כמו סולם תליית בגדים, מראה רחבה ומנורות קריאה שתלויות מהתקרה. חדר השינה
 
חדר שינה

חדר השינה נמצא בהרחבה החדשה שנבנתה, הקיר הראשי נצבע באפור כהה ליצירת הבלטה ונבנה ספסל עץ מתחת לחלון
 
אמבטיה

חדר הרחצה מבוסס על אותם מוטיבים כמו שאר הדירה, שילוב של אפור ולבן ומשחק עם טקסטורות עדינות
 
הייתם יושבים כאן? המקלחת לפני
 
הזוג הצעיר שם מול עיניו כמטרה עיקרית ליצור לעצמו בית נוח שיבטא את האופי שלהם. הדרך אמנם לא הייתה קלה אבל התוצאה, בזה אין ספק, היא בית שאפילו זקני הקיבוץ עוד לא ראו. 
 

 

object(WP_Post)#18256 (24) { ["ID"]=> int(296124) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:23" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:23" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "234" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(7) "234-807" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:23" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:23" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(296123) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/234.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

object(WP_Post)#18257 (24) { ["ID"]=> int(296125) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:24" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:24" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(3) "403" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(8) "403-1423" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:24" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 04:11:24" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(296123) ["guid"]=> string(55) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/403.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

בתים משופצים

הבית בן 30: וילה ישנה שעברה עיצוב מחדש


הדיירת חזרה לווילה הישנה שבה התגוררה בתור ילדה, וביקשה להתאים אותה עבור בני משפחתה. עם הרבה רגישות, המעצבת הצליחה ליצור עיצוב עדכני שלא זונח את מורשת העבר

בתים משופצים

הבית שהפך מחלום למציאות


הדיירים הבינו שהבית שלהם כבר לא משרת אותם כראוי, והחליטו לצאת לתהליך שיפוץ מקיף. עכשיו הם נהנים מסביבת מגורים חדשה שמותאמת בדיוק עבורם

בתים משופצים

להפיק את המיטב מפירוק בית ישן


מעצבת הפנים ניצלה את פירוק הבית הקודם שלה, כדי לתכנן בית חדש שישלב עיצוב וינטג' עם אווירה צעירה

בתים משופצים

מכוך חשוך לבית מואר ופתוח


הנמכות התקרה בוטלו, החלונות הורחבו, והחלל המרכזי חולק מחדש. כך הצליחה המעצבת להפוך בית צפוף וחשוך לבית מואר שעושה טוב על הלב

תגובות

כתיבת תגובה