כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  לחיי ההתחלות החדשות: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

לחיי ההתחלות החדשות: הצצה לדירה משופצת בגבעתיים

דירה ישנה בלב גבעתיים נזקקה לשיפוץ והחייאה כדי לאפשר לאב ושני בניו להתגורר בה. בואו תראו איך זה נראה לפני ואחרי

מאת: אנה פלוט צילום:


הדיירים: אב ושני בניו
המקום: גבעתיים
שטח: 5 חדרים
עלות השיפוץ: כ-100 אלף ש"ח
עיצוב פנים: גלי צוק ולימור לריאה

 

 

שנים רבות, הדירה בגבעתיים הייתה מושכרת לדיירים מזדמנים, עד ששינויים אישיים בחיי בעל הבית, אילצו אותו לעבור לגור שם. הדבר הצריך גם מתיחת פנים רצינית כדי להפיח בדירה הישנה רוח חדשה.

 

ביקש הרבה לבן – הכניסה לדירה

למשימה גויסו המעצבות גלי צוק ולימור לריאה, כשהחזון של בעל הבית היה של דירה מודרנית, מוארת ולבנה, והעיקר – מקום בו הוא יוכל להרגיש בבית וכך גם ילדיו כשהם מגיעים לבקר ולישון אצלו.

הדירה עברה מתיחת פנים קטנה, שכוללת הוספת קיר בכניסה להסתרת הארונות והמקרר שבמטבח, הכנסת פרקט בכל הבית, הוספת נישת גבס בקיר הטלוויזיה. הקטנת המסדרון לטובת הרחבת חדר השינה של הבן הגדול. עלות השיפוץ, כ- 100 אלף ש"ח, כוללת בניית גבס, הכנסת פרקט, אנשי מקצוע, ריהוט, טקסטיל, אביזרי נוי וגופי תאורה.

 

 

רוצים גם בית מעוצב?
אדריכלים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
מעצבי פנים: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

החלל הציבורי

 

הצבעוניות שנבחרה היא של אפור, לבן וכחול. לסלון נקנתה ספה גדולה, ספת "לאב סיט", ובנוסף נקנתה כורסה קלאסית על פי בקשתו של הדייר שרצה כורסא נוחה שיוכל לשבת בה ולצפות בטלוויזיה. להשלמת המראה, נקנו שולחנות עגולים לבנים השוברים את ה"מרובעות" ומוסיפים עניין. על קיר הסלון מעל הספה המעצבות בחרו למסגר תמונות של מבנים אדריכליים מיוחדים מאירופה. ואת קיר הטלוויזיה, הן צבעו בגוון אפור כהה מאוד כדי להבליט אותו וליצור עניין ונקודת מוקד בסלון.

 

 הסלון לפני

 

 הסלון אחרי – עם קיר אפור כהה דומיננטי

 

שולחנות קפה עגולים ש"שוברים" את הקווים הישרים

פינת האוכל

בחירת החומרים בפינת האוכל היא מנוגדת אך המעניינת – שולחן מעץ אלון במידות לא סטנדרטיות שהוזמן אצל נגר (לדייר היה חשוב שולחן גדול גם כשהוא במצב סגור וגם אפשרות לפתוח אותו עוד יותר לצורכי אירוח). לשולחן העץ נוספו כיסאות מתכת. השילוב של העץ והמתכת יוצר ניגודיות ו"מתח" בין שני החומרים, והעין לא משתעממת לרגע. גוף תאורה רטרו הוזמן בצביעה מיוחדת בצבע מט, והוזמנו פוסטרים מחו"ל שעשויים פח, זאת לפי בקשתו של בדייר – לתת צבע ועניין לחלל, עם קצת הומור ושובבות.

 

הפוסטרים על הקירות הוזמנו מחו"ל

החלל הפרטי

חדרי השינה של הילדים – לבן הקטן נבחרה, לפי בקשתו, צבעוניות של כחול וצהוב (אוהד מכבי) נבחרו רהיטים לבנים שישמשו רקע לצבעוניות, ומצעים בפסים של כחול ולבן שמעניקים דוגמא מעניינת בחלל. פוסטרים בנושא קומיקס נתלו על הקיר. ספרייה פשוטה ומשעממת נצבעה בצהוב והצליחה להאיר את החדר.

 

 חדר השינה של הבן הקטן לפני

אוהד מכבי

עבור חדרו של הבן הגדול, נבחרה צבעוניות של כחול וכתום. את האמנות התלויה על הקיר יצרו המעצבות בעצמן ממסמרים וחוטים, ובעצם העניקו משהו אישי וייחודי לחדר.

 

 חדר השינה של הבן הגדול לפני

 

IMAGINE – יצירה יחידה במינה

חדר השינה של האב – רוב הרהיטים מהדירה הקודמת עברו לחדר השינה החדש שלו, המעצבות השלימו את המראה עם שידות חדשות מצעים ושטיחונים. לאב היה חשוב למקם את התמונות של ילדיו בחדרו, לכן המעצבות יצרו לו קיר מתמונות של ילדיו. כסא נדנדה מהדירה הקודמת עבר צביעה לשחור, צבע שיותר התאים לחדר השינה שלו וכעת יוצר הרמוניה בחלל.

 

 קיר הילדים בחדר השינה של האב

 

חדר עבודה

כאמור, הדייר רצה הרבה לבן ואור טבעי, ולכן רהיטים לבנים נבחרו לשמש כשולחן וכסא עבודה. מנורת וינטג' מעניינת נקנתה לשמש כמנורת שולחן, ראש צבי המוכר והידוע נתלה כאמנות מעל לשולחן העבודה. מזוודה ישנה של הדייר התאימה לחדר העבודה, לכן הוצבה מתחת לחלון והיא מעניקה חמימות ועניין אל מול הריהוט הלבן.

 

 חדר העבודה לפני

 

 

 מזוודה ישנה כפריט עיצובי בחדר הלבן

 

עוד דירות מעוצבות:

יד ביד לאורך כל הדרך: הצצה לדירה מעוצבת בפתח תקווה

בזעיר אנפין: הצצה לדירה קטנטונת בתל אביב

 

כיוון אוויר אחד: הצצה לדירה מאתגרת ברמת אביב

מעלימים את הבעיות: מכניסים אופי לדירת קבלן

הדירה החדשה של אביעד קיסוס: האלבום המלא

עיצוב על הגובה: ביקור בפנטהאוז אמנותי במיוחד

כפית נס קפה ושניים סוכר: הצצה לדירה בקרית אונו

 

עוד בנושא

בתים משופצים

קופסת ההפתעות: בית מודרני חלומי לזוג הייטקיסטים


נוף הבריכה נכנס דרך מפתחים גדולים לפנים הבית הפרטי. אליו מצטרפים חדר מפתיע במטבח, פינת חלומות לאישה ואזורי משחק לילדים

בתים משופצים

מנאז' לחמישה: מתיחת פנים חמה ועוטפת לבית ברמת השרון


בית משפחתי שופץ עם פרטיות של סוויטות מלונאיות לכל אחד מבני המשפחה. הגינה נכנסת במבט לתוך הבית, והמטבח הפך ללב הפועם שמאחד את כולם. עיצוב חם וכפרי

בתים משופצים

בלי להתפרע: עיצוב מושקע בתקציב מוגבל


לא תמיד צריך לשבור חסכונות כדי לשפץ את הבית וליהנות מעיצוב מושקע – והפרויקט הזה מוכיח זאת בהחלט

בתים משופצים

זה לא הגיל: בית ישן בעיצוב דרמטי מרענן


עם חלוקת חלל מחודשת, חומריות דומיננטית וצבעוניות נועזת, הבית הוותיק זכה בקו עיצוב דרמטי ובאווירה של לופט צעיר

תגובות

כתיבת תגובה