כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  לפני ואחרי: דירת 4 חדרים ברחובות עוברת שיפוץ

לפני ואחרי: דירת 4 חדרים ברחובות עוברת שיפוץ

אחרי שנים של מגורים בשכירות, החליטו הדיירים לקנות את הדירה ולעצב אותה מחדש. כך הם התמודדו עם לא מעט אתגרים

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג ושלושה ילדים

המקום: רחובות
השטח: 100 מ"ר
עיצוב פנים: מיטל אלמגור
 
הפעם אנחנו מבקרים בדירה בת 25 שנה שמעולם לא עברה שיפוץ, עד שהחליטו הדיירים ששכרו אותה לרכוש את המקום ולעצב אותה מחדש. היתרון הברור של הדיירים, שכבר הכירו את המקום וידעו מה הצרכים ומה הבעיות, הוביל לא מעט מהשיפוץ שכלל שבירת קירות ותכנון מחדש של רוב החללים. 
 
הרעיון הכללי היה ליצור בית בסגנון מודרני בגווני אפור עם נגיעות שונות של צבע והשיפוץ התחיל כבר בכניסה לבית עם שבירת הקיר שהוביל למטבח, שהיה חדר סגור בפני עצמו, וביטול מרפסת השרות שהייתה צמודה לו על מנת לעצב מטבח גדול ורחב שפתוח במרחב אחד עם הסלון. הסלון ופינת האוכל תוכננו לאורך אותו הקיר, וכדי ליצור הגדרת אזורים ביניהם כוסה הקיר שמאחורי שידת הטלוויזיה בחיפוי לבנים בגווני אפור וחום. על הקיר מאחורי פינת האוכל נתלתה מראה ממנה משתקף גוף התאורה שמעל והספות נבחרו בגון אפור כהה עם נקודות צבע בכתום וצהוב.
 

נוף ירוק נכנס פנימה אל הסלון
 

קיר הלבנים מבדל את האיזורים בחלל הציבורי
 

ככה זה היה נראה לפני. הסלון
 
רוצים גם בית מעוצב?
תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
צבע לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 

קיר המטבח נהרס ליצירת חלל ציבורי רחב אחד 
 
 
מראה תלויה יוצרת תחושה של מרחב
 
בהתאם לצרכים ולשימוש הרב של הדיירים בו עוצב המטבח כך שיהיה מרווח למדי ויכלול כמה שיותר משטחי עבודה. דלפק בוצ'ר עץ אלון שולב כאן להוספת חום עם כסאות בירוק תפוח וגוף תאורה שקוף ונקי מעל. סוגיה שדרשה פתרון יצירתי כאן הייתה דוד המים שנשאר בתחום המטבח לאחר שבוטלה מרפסת השירות והוחלט להסתירו בארון שנראה כמו כל שאר הארונות במטבח.
 

שילוב עץ עם גוונים צבעוניים בהירים במטבח
 

במטבח תעלות לבנות לתאורה חסכונית 
 

חדר סגור וחום. המטבח לפני השיפוץ
 
מאחורי קיר הארונות הגבוהים במטבח ממוקם המסדרון שכולל גם ארונות אחסון לאורך הקירות ומוביל אל החללים הפרטיים של הדירה. חדרי הילדים עוצבו בחמימות נקיה וחופו בפרקט מולבן כשבחדרה של הבת תוכננה נישה בה הושקע הארון כדי לרווח את החדר. חדר הבנים תוכנן עם חלוקה לאזורים של מיטה ושולחן לכל אחד, בצבעוניות רכה ונעימה.
 

פינת עבודה ומיטה לכל אחד מהבנים 
 
 
הארון מושקע בקיר כדי לרווח את החדר
 
בחדר האמבטיה נבחר הארון לשמש ככתם צבע דומיננטי וכל השאר מסביבו בעיצוב נקי למדי, עם שילוב של קרמיקה לבנה ועיטור בשחור. בארון מסתתרים גם מכונת הכביסה והמייבש שהועברו ממרפסת השרות שהייתה במטבח ובאותה נשימה הוחלט גם לפרק באופן חלקי את הבוידעם כדי למנוע מהמסדרון להיות נמוך, צר וארוך. כל אלה יחד יצרו דירה שנראית חדשה לגמרי והניבה השקעה לא בכלל לשוכרים, שכבר הפכו לדיירי קבע של ממש.
 

קרמיקה מעוטרת בטעם של פעם. המקלחת לפני השיפוץ
 
 
כתם צבע שממקד את העין. חדר הרחצה אחרי השיפוץ
 

תוכנית השיפוץ של הדירה
 
עוד שיפוצים מעניינים:
 

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה