כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  מהפך: הרצליה, שנות ה-60, מחליפים את החמסה על הקיר בשולחן וינטאג' אלגנטי

מהפך: הרצליה, שנות ה-60, מחליפים את החמסה על הקיר בשולחן וינטאג' אלגנטי

מומחית לתזונה וניקוי רעלים ביקשה לשפץ מחדש את ביתה עם דגש על מטבח גדול ונוח לאירוח של סדנאות, כמו הכנסת אור טבעי, ריצוף מצויר ויצירת פתחים לגינה

מאת: מערכת אתר בניין ודיור צילום:


הדיירים: זוג +2 ילדים
המיקום: הרצליה
השטח: 85 מ"ר
התקציב: 300,000 שקלים
עיצוב פנים: שלי שם טוב
הום סטיילינג: שרה אפשטיין

זוג עם שני ילדים מתבגרים רכשו בית קרקע ישן משנות ה-60 בהרצליה. בעלת הבית היא מומחית בנושא תזונה וניקוי רעלים ומארחת בביתה סדנאות בישול, ובנוסף בעלת סטודיו לשיפוץ וצביעת רהיטים ומכירת טקסטיל משלים. כמו כן, בני הזוג אוהבים מאוד לארח וחשוב היה להם שהחלל הציבורי יהיה מזמין ונעים לאירוח. בעקבות הדרישות הללו הקו המנחה היה ליצור סביבת עבודה נוחה לבעלת הבית כך שתוכל לבשל, תוך כדי שמשתתפי הסדנא יושבים סביב אזור הבישול ולוקחים חלק פעיל בהכנת האוכל וכך גם כאשר בני הזוג מארחים. בנוסף בעקבות עיסוק בעלת הבית, היה חשוב ליצור אזורי אחסון רבים במטבח לכל מכשירי החשמל וכלי האוכל הרבים. 
 
עיצוב פינות אוכל: לכל העסקים ובעלי המקצוע
עיצוב מטבחים:
 לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
קו מנחה נוסף היה אהבתם של בני הזוג לשיפוץ פרטי וינטאג' ובחירת צבעוניות אקלקטית ברחבי הבית. הוחלט כי קומת הקרקע תחולק לאזור חלל ציבורי וסוויטת הורים מפנקת, והקומה העליונה תשמש לחדרי המתבגרים. כבר בתכנון החלל היה ברור כי אזור המטבח וחדר השינה בצמוד אליו יחוברו לחלל אחד עם הול הכניסה, ובחלקו השני של הבית מוקמו שירותי אורחים ויחידת הורים הכוללת חדר ארונות וחדר אמבטיה מפנק. 
 
בעקבות הרצון ליצור קליניקה נפרדת מהבית, המדרגות הוזזו בצמוד לקיר ולא מאחוריו, וכך המעבר לאזור המדרגות נסגר והועבר לצד המקום בו תוכננה פינת האוכל מיד עם הכניסה לבית. קיר פינת האוכל נצבע בשליכט בצבע חרדל, מה שיוצר קיר מיקוד מאוד דומיננטי מול דלת הכניסה. פינת האוכל שנבחרה היא עגולה, נפתחת לפי הצורך ומתאימה לגודל החלל. הכיסאות שנבחרו לפינת האוכל נקנו בשוק הפשפשים בחיפה ונצבעו בצבעים שונים על ידי בעלת הבית. כמו כן המנורה מעל פינת האוכל נרכשה בשוק, ובהמשך קיר הדלת הוצבה מכתבייה ישנה עם כיסא וספסל שנקנו בשוק, שופצו ורופדו מחדש.
 
 
 
במטבח הורדו כל הקירות שהפרידו בין המטבח לחדר השינה, כולל הקיר שהפריד בין המטבח למרפסת השירות. החלונות שהיו במרפסת השירות נפתחו לוויטרינות גדולות במקום החלונות, מה שהכניס המון אור למטבח, ונוצרו שני פתחי יציאה לגינה. המטבח עצמו עוצב בצורת ר', ותוכנן ארון מזווה עד לגובה החלון המשמש כיחידתB.I  המשמש לאחסון כלים ומכשירי חשמל. המקרר נמצא בגב המדרגות המובילות לקומה השנייה, והאי משמש כיחידת בישול ואירוח סדנאות באווירה אינטימית ונוחה. הצבעוניות במטבח ממשיכה את הצבעוניות האקלקטית שבבית, והצבע הנבחר הוא תכלת עמוק. הרצפה מצוירת ומאוד דומיננטית, אך לא לוקחת את המקום המכובד של גוון המטבח, והם משתלבים יחד בהרמוניה.
 
 
 
 
הסלון הינו המשך של אזור המטבח, והוא תוכנן במקום בו היה חדר השינה. הרעיון היה ליצור פינת רביצה נוחה שתשמש את בני הבית והאורחים. נרכשה כורסא/כיסא בשוק שרופדה בבד צבעוני אשר מכניס נקודה צבעונית נוספת בחלל. כל החלל מאזור הסלון ועד לחדר השינה חופה בפרקט תלת שכבתי בגוון אלון מבוקע.
 
 
 
כיסא, כריות וכורסא סלון JOY BY SARA
 
 
בכניסה לחדר השינה הוקדשה פינה עם טפט אביבי ושולחן איפור ישן ששופץ ומשמש כפינת איפור ואוסף התכשיטים. הריצוף הנבחר עבור כל חדרי הרחצה בבית הוא ריצוף מצויר בצבעוניות מעניינת. ארון האמבטיה נרכש בשוק, שופץ, נצבע והותאם לשמש כארון חדר רחצה. גם כאן נבחר צבע ירקרק בהיר שמשדרג את המראה הכללי. שירותי האורחים רוצפו באריחים מצוירים בצבעוניות שונה מהמטבח, וגוף התאורה נרכש בשוק. 
 
 
 
 
הדירה לפני השיפוץ:
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
 
ריהוט וינטאג ותאורה נרכש בשוק הפשפשים חיפה
ריצופים וחיפויים נגב עודפים
שיפוץ חידוש ריהוט וטקסטיל joy by sara
 

עוד בנושא

בתים משופצים

נעצו תמונה והתחילו לשפץ: עיצוב בית שהתחיל מתמונה בפינטרסט


לבני הזוג שקנו את הבית היה חלום ברור מאוד לגבי עיצוב ביתם החדש במרכז הארץ. אחרי הרחבה ודיוק צרכים הושלם הבית בסגנון קלאסי מודרני

בתים משופצים

טריקולור: עיצוב חף מטרנדים לבית פרטי בתל אביב


תכנון בית פרטי בן שלוש קומות לאשת אופנה ומנהל שיווק שהוא גם מוזיקאי הביא לשינוי קיצוני כדי להתאים אותו למשפחה שאוהבת לבשל ולארח. הגינה חוברה לבית, קומת הגג הוקדשה לתחביבים, והעיצוב נקי וחמים

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

תגובות

כתיבת תגובה