כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

בתים משופצים  //  מלכת בן יהודה: דירה היסטורית במרכז תל אביב

מלכת בן יהודה: דירה היסטורית במרכז תל אביב

בבניין תל אביבי ישן ומועד לשימור שופצו שתי דירות סמוכות בסגנונות שונים. בואו לסיור בדירה אחת מבין השתיים: קלאסית, רצינית והכי בסטייל שאפשר

מאת: טלי בן-אבי, מגזין בניין ודיור צילום: שי אפשטיין


המקום: מרכז תל אביב, רחוב בן יהודה

השטח: 72 מ"ר

עיצוב פנים: סטודיו פרי
 
 
הסיפור מתחיל בחצי קומה בבניין לשימור ברחוב בן יהודה בתל אביב. הלקוחות, שחיפשו נכס במחיר סביר, הגיעו למקום ושם התברר להם שהמחיר הזול יחסית נובע משתי דרישות שאי אפשר להתעלם מהן. ראשית, צו הריסה שהוציאה עיריית תל אביב לארבע הדירות הקטנטנות שהיו במקום ודרישה להחזיר את התכנית המקורית של שתי הדירות שהיו שם בעבר. שנית, אף על פי שמדובר בעיצוב פנים בלבד, נאלצו הלקוחות החדשים להתחייב לחוקי שימור קפדניים. הנכס נרכש, והשינוי הנדרש הוטל על המעצבות, שתי אחיות שלמדו עיצוב וסטיילינג, לירון סיימה לימודי עיצוב בפירנצה איטליה, מורן למדה סטיילינג במכללת 'בניין ודיור', ויחד פתחו את 'סטודיו פרי'.
 
 
במהלך ההריסה המסיבית התגלו כמה דברים שהשפיעו על המראה הסופי של הדירות. ההנמכות שהוסרו גילו תקרה גבוהה ומרשימה עם פתחי דלתות בגובה לא רגיל, חלונות עץ מקוריים, קיר מעוגל בסלון של אחת מהדירות ולבנים מקוריים שהושארו חשופים והודגשו באמצעות תאורה נסתרת. במיוחד בולט בדירות אלו השימוש בצבעים נועזים שנועדו באופן חריג דווקא לתקרות והחיבור בין הנועזות לתחושה רומנטית מן העבר התבטא בתוספות של רוזטות בתקרה ופרופילים "של פעם" על גבי הקירות.
 
את הסיור שלנו אנחנו מתחילים בדירה הקדמית, זו שפונה אל הרחוב, ונבחרה להיות קלאסית ורצינית יותר, כזו שמכבדת את ההיסטוריה ואת מורשת המשפחה ובכתבה הבאה נעבור אל זו שמעבר לקיר. הבחירה הושפעה בעיקר בשל הקיר העגול בסלון שהתאים לסגנון קלאסי של תל אביב הישנה. כך, חלונות העץ היפים והמקוריים שמשולבים בקיר העגול הודגשו באמצעות וילונות שנופלים לצדם, ובמקום הוצבה ספת צ'סטרפילד מעור חום, ושתי כורסאות ווינטג' שחודשו.
 
 
 
 
 
את הריצוף המקורי לא היה ניתן לשקם, לפיכך, נבחרו אריחי בטון מצוירים עם דוגמת מסגרת התוחמת את הסלון ששולבו במקומות נוספים בדירה. על אף הרצינות שיוחסה לדירה זו, הוחלט להבליט את הדלתות הגבוהות על ידי צביעתן באדום ו נגיעות הסטיילינג שמופיעות בכל הדירה משדרות את אותה התחושה, בין אם באוסף צלחות על הקיר, שידות וינטג' בחדר השינה ושרפרפים שנקנו בזול ושופצו על ידי המעצבות. 
 
 
סקרנים לראות את הדירה שבצד השני של הקיר? הצטרפו אלינו מחר לסיור

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 
סקרנים לראות את הדירה שבצד השני של הקיר? הצטרפו אלינו מחר לסיור
 
 
כתבות נוספות:
  

עוד בנושא

בתים משופצים

50 גוונים של גינה: אחוזה לזוג בקיסריה


עושר של עצים וצמחייה, בריכה משופצת ופינות ישיבה ממלאים גינה של בית פרטי בקיסריה ששופץ עבור זוג אמריקאים בקונספט 50 גוונים של אפור

בתים משופצים

הכורסה שהתחילה הכול: שיפוץ כפרי בגוונים רכים לבית פרטי


את הפסטליות של הסלון וחדרי הבית כולו שוברות בשחור פינת אוכל וספריית ברזל דקורטיבית המפרידה בין החלל הציבורי ובין המדרגות המוליכות לקומה העליונה. בית משפחתי של זוג הייטקיסטים בנס ציונה

בתים משופצים

של נחושת ושל אור: בית פרטי במושב שלא ויתר על המרחב


בית מודרני חם בשדה ורבורג, שבו מגדלים ילדים קטנים, שומר על פתיחות מרבית, אחסון שנטמע בחללי הבית בלי להרגיש וצבעוניות טבעית שמתכתבת עם הנוף

בתים משופצים

דרמה בשחור ועץ: שיפוץ עדכני בנגיעות של כפר


בית פרטי בהרצליה בנוי כ-Town-House עם ארבעה מפלסים. הוא עוצב עם ריהוט מעץ מלא לצד חומרים עדכניים בשחור, אפור, עץ וברזל שיצרו יחד חמימות ונועם מודרניים

תגובות

כתיבת תגובה