כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

עיצוב מקומות בילוי ופנאי  //  אינטימית, ימית ועכשווית: מסעדת פירות הים שעושה את זה אחרת

אינטימית, ימית ועכשווית: מסעדת פירות הים שעושה את זה אחרת

בר הדגים ופירות הים "גוצ'ה" משיק סניף חדש בפינת הרחובות נחמני ואחד העם בתל אביב, ומביא איתו בשורה עיצובית ניו יורקית במיוחד. על מה ולמה? הלכנו לבדוק

מאת: טל בבלי צילום:


 

המקום: גוצ'ה נחמני, תל אביב
השטח: 150 מ"ר
האוכל: דגים ופירות ים
העיצוב: דן טרוים ומיכל רוזנצוויג – סטודיו דן טרוים
 

בפינת הרחובות אחד העם ונחמני, ממש איפה שהיה פעם קפה נחמני, נפתח הסניף השלישי של "גוצ'ה", מסעדת הדגים ופירות הים התל אביבית הידועה. כמו בשתי המסעדות האחרות של הקבוצה, גם כאן מדובר במקום המציע תפריט קליל ומהנה של דגים ופירות ים במחירים נגישים יותר, אולם הפעם מדובר במסעדה בעלת אווירה אורבנית במיוחד, עם ניחוח של ביסטרו ניו יורקי חדשני. איך זה קורה? הלכנו לבדוק בעצמנו.   

 

כבר מהכניסה לבר אפשר להרגיש שהעיצוב, עליו חתום סטודיו דן טרוים, נועד ליצור אווירה של בר דגים אורבני-קלאסי, שעוטפת את הסועדים עוד לפני הביס הראשון. כשהחלל כאן רווי באלמנטים תעשייתיים – החל מהתקרות הגבוהות, דרך קירות הבריקים הלבנים המחופים בעץ, ועד תעלות המזגנים החשופות. אפילו גוף התאורה המיוחד שתלוי במרכז המסעדה, העשוי מפליז וממנורות ליבון פשוטות, מקנה תאורה מעושנת ואפלולית במקצת למקום כיאה לסגנון.

 

 

כדי לאזן את האווירה התעשייתית-אורבנית שנוצרה כאן, התווספו אלמנטים קלאסיים המאפיינים ברי פירות ים ברחבי העולם. אלמנטים אלה שזורים בכל פינה במסעדה ומוסיפים לחלל נגיעות קלאסיות חמימות, שמחייבות כל מסעדת דגים ופירות ים שמכבדת את עצמה. כפי שמספר אדריכל דן טרוים: "תכננו ועיצבנו את החלל עם כוונה להיות כמה שיותר קרובים למקור הקלאסי-הפשוט והזול, עם שילוב של שיק עכשווי מעט מתוחכם. כך יצרנו מקום נטול התנצלויות, מעניין וקרוב למקור".

 

במרכז המסעדה ניצב בר ישיבה ארוך, העשוי שיש קררה בהיר בשילוב עץ, שעליו משובצות בפליז מילים בצרפתית ובאנגלית מעולם פירות הים. אמנם מדובר בבחירה המתבקשת לאלמנט עיצובי במסעדת דגים, אבל את העבודה זה עושה מצוין גם כאן. ואם אתם פחות בעניין של ישיבה על בר, תוכלו לשבת באחד משולחנות הסועדים, העשויים מפלטות דיקט ופורמייקה בגוונים חמים שמוסיפים אף הם חום בחלל.

 

 

מוקד מעניין במיוחד בחלל הוא המראה בצורת חצי עיגול המדמה מצפן, שמחפה את קיר הבר. בשילוב עם בקבוקי האלכוהול שמסודרים על מדפי הזכוכית, הם יוצרים ביחד מראה קלאסי, אך עכשווי ומתוחכם, שלוכד את העין ומוסיף עניין בחלל. את הקו הזה ממשיכים פריטים מעולם פירות הים, כמו מילים טיפוגרפיות מוארות, קסרולים גדולים של מולים הפזורים על המדפים וציור משתנה של אלמנט מהים. כל אלה יוצרים מסעדה בעלת אווירה עכשווית אך אינטימית וחמימה, שתרצו לבקר בה שוב ושוב. 

 

צילום: שרית גופן

 

 

 


נפתח לכם התאבון? הנה עוד כמה מסעדות מעוצבות:

5 הגלידריות המעוצבות ביותר בתל אביב

מקרון או קרואסון: 5 הפטיסרי המעוצבים ביותר בתל אביב

5 המסעדות האיטלקיות המעוצבות ביותר בתל אביב

מתוק לו מתוק לו: עיצוב מגניב במיוחד למסעדת קינוחים

עוד בנושא

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

תופסים שקט – ביקור במלון הבוטיק VILLA SPACE


מלון הבוטיק VILLA SPACE במושב אמונים מציע חוויית אירוח אחרת ומזמין את האורחים ליהנות מלינה מפנקת, אוכל איכותי וניתוק חיוני מלחצי היומיום

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

בין המשקולות: חדר כושר באווירה אורבנית


עיצוב חדר כושר הוא אתגר לא פשוט, שמצריך חלוקת חלל מדויקת, עמידה בתקנים והרבה מחשבה על חוויות המשתמש. חדר הכושר הזה הצליח לעמוד בכל המשימות והוא אפילו עושה חשק להתאמן

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

המלון שמפגיש בין עבר להווה


בתקופה העות'מנית המבנה הזה שימש כבית המכס. היום ניצב שם מלון סופיה, שמצליח לשלב בין יסודות עתיקים לקו עיצוב עכשווי

עיצוב מקומות בילוי ופנאי

כפר הנופש שהביא את מקסיקו לאילת


החופש הגדול שוב איתנו, וזה בדיוק הזמן לקבל הצצה לכפר הנופש החדש U SPLASH RESORT של פתאל, שמצליח להיות גם מלון, גם פארק מים, וגם נווה מדבר באווירה מקסיקנית

תגובות

ריקי...אל יכולה ללכת לאכול דג מלוח בבני ברק

מקסים !!!!

להיות יהודים ולהרגיש גוים!!! כואב

מהמם!!!

כתיבת תגובה