כניסה לאיזור האישי
בניין ודיור - מגזין לעיצוב הבית ועיצוב פנים

לטיפול  //  מגרש צר וארוך

מגרש צר וארוך

על מגרש צר וארוך ברמת השרון בנו האדריכלים טל וגידי בר אוריין בית – שתי קופסאות בסיסיות שהן בית משפחה להורים ושלושה ילדים שטח הבית: כ-250 מ”ר עיצוב: בר אוריין -אדריכלים, טל וגידי בר-אוריין אדריכל אחראי – טל נבות

מאת: צילום:


אחד התרגילים הראשונים בבית ספר לעיצוב הוא העיסוק בקופסה, או במרובע. בסיס זה, המשמש לעתים אבן-דרך בגיבוש הסגנון האישי של האדריכל או המעצב, עשוי לחזור מאוחר יותר, הרבה אחרי תקופת הלימודים, בגרסאות שונות ומפתיעות.זו אינה הפעם הראשונה שאנחנו חולקים אתכם בית שבסיסו שתי קופסאות, אלא שהמיקום, המגרש, תנאי השטח והאדריכל כמובן מביאים איתם את הבית המסוים שלהם. על מגרש צר וארוך ברמת השרון בנו האדריכלים בית – שתי קופסאות בסיסיות, נמוכה וגבוהה, משמשות בית משפחה להורים ושלושה ילדים. בקופסה הגבוהה, אזור ציבורי בקומה הראשונה, חלל כפול לחדר מגורים ומטבח שמעליו ממוקם חדר ההורים; כולם פונים לחצר האחורית, שכן צלע זו של הקופסה עשויה כולה זכוכית בשילוב קונסטרוקציית ברזל היוצרת את החזית האחורית. הפרדה ברורה וחד משמעית בין אזורי הילדים וההורים הכתיבה את מיקומם בקופסה הנמוכה. מעל קומת הילדים ממוקמת מרפסת הורים פתוחה וגרם מדרגות מחבר את כל המפלסים.הכניסה לבית מצויה בקיר המשותף לשתי הקופסאות וקו מבט מוליך את העין ממנה דרך חדר המגורים והקיר השקוף עד לעצי הגינה שבחצר האחורית. כך נוצרת תחושת מרחב עוד לפני הכניסה לבית. לדעת האדריכלים תחושת נוחות בחללים גדולים בבית פרטי נוצרת בין השאר בזכות האפשרות לראות את ההתחלה והסוף של כל חלל. למגרש הצר והארוך הוצע פתרון אלגנטי ופרקטי כאחד: הכניסה ממוקמת בעצם במרכז הבית, והפנייה לאגף הילדים נעשית במהלך לאחור, למסדרון המקביל לשביל הכניסה הדומיננטי, המשמש הכנה ויזואלית ואסתטית למתרחש בפנים.חלל המגורים הכפול צר וארוך ולכן חולק לאזורים מוגדרים – אזור המבואה, אזור ישיבה ואזור קריאה. הקיר התוחם את חלל המגורים משמש גם כתם צבע דומיננטי: קיר אדום, מסך טלוויזיה דק – וזהו. החלל הכתיב בסופו של דבר גם את הריהוט, שרובו לא נקנה במיוחד בשביל הבית אלא רופד והונח בחלל באופן שאינו משתלט ובעצם משרת אותו. הריצוף הוא אבן ג’ת ישראלית בצבע אפור בטון וייחודו בגודלו – פלטות גדולות מהרגיל, 2.16X1.30, בהנחה מיוחדת כדי לשמור על שלמות האבן. שביל הכניסה לבית רוצף אף הוא באותה אבן, אך עם התזת חול.דלת הכניסה הדומיננטית, כמו גם המדרגות המובילות לקומת ההורים, מודגשות גם בעזרת עץ האגוז האמריקאי הכהה. מטבח רחב ידיים לבן ופונקציונלי, גם הוא עם חזית שקטה ואחידה, מצטרף לתחושה השלווה והיציבות שמעניק הבית.אגף חדרי הילדים מסודר כמו סוויטות בבית מלון, או לחלופין, פנימייה יוקרתית לילדים עם חינוך לעצמאות: שורה של שלושה חדרים זהים מיועדים לשלושת הבנים. ההבדל היחיד הוא בצבע הקירות, שאותו בחר כל ילד. כך נוצר חדר תכלת, חדר צהוב וחדר לבן. לכל חדר מקלחת ושירותים משלו ולכולם דלת יציאה למרפסת דק ארוכה שהם חולקים למשחקים משותפים הרחק מעין המבוגרים. פריטי הנגרות לאורך ציר אגף הילדים מאחדים את הקירות והדלתות ומעצימים את תחושת בית המלון. משחק מעניין בין שתי הקופסאות יוצר את הכניסה הן לבית והן לאגף הילדים. הקופסה הנמוכה אטומה כלפי הרחוב והציר המשותף לה ולקופסה הגבוהה הוא ציר כפול, הן הפרטי של הילדים והן הציבורי. קיר המסדרון המנותק מהקופסה הנמוכה מאפשר אוורור ותאורה נסתרים של מקלחות הילדים ומשמש גם כאלמנט המסתורי של הבית, שככלל, נראה “בית שלא מתאמץ”, לדברי האדריכלים. ההקפדה על מינימליזם בסיסי, יחד עם קומפוזיציה מוקפדת ליצירת תחושת מרחב, משותפת הן לפנים והן לחוץ.  מסגרת טיח, חזית זכוכית וקונסטרוקציית ברזל שנראית קלילה במיוחד, דק עץ מרחף העוטף את הדשא הממשיך מתחתיו.החיבור נעשה על ידי הגדרת החוץ – אזור הכניסה לבית, ארוך וצר, נפתח בבת אחת לחלל הגדול, מרפסת הילדים תוחמת את האגף מבחוץ והחצר האחורית שהדק המרחף בדרך אליה משמש בעצם מתווך בין הפנים לחוץ. e     לכתבות נוספות: לבן רענן-גיליון 96

object(WP_Post)#18234 (24) { ["ID"]=> int(299897) ["post_author"]=> string(1) "2" ["post_date"]=> string(19) "2019-06-19 07:10:21" ["post_date_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:10:21" ["post_content"]=> string(0) "" ["post_title"]=> string(12) "092124a1_big" ["post_excerpt"]=> string(0) "" ["post_status"]=> string(7) "inherit" ["comment_status"]=> string(4) "open" ["ping_status"]=> string(6) "closed" ["post_password"]=> string(0) "" ["post_name"]=> string(12) "092124a1_big" ["to_ping"]=> string(0) "" ["pinged"]=> string(0) "" ["post_modified"]=> string(19) "2019-06-19 07:10:21" ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2019-06-19 07:10:21" ["post_content_filtered"]=> string(0) "" ["post_parent"]=> int(299896) ["guid"]=> string(64) "http://www.bvd.co.il/wp-content/uploads/2019/06/092124a1_big.jpg" ["menu_order"]=> int(0) ["post_type"]=> string(10) "attachment" ["post_mime_type"]=> string(10) "image/jpeg" ["comment_count"]=> string(1) "0" ["filter"]=> string(3) "raw" }

עוד בנושא

לטיפול

One Off - מיוחד לאתר


בפעם הראשונה מוצגת במרכז פומפידו בצרפת תערוכת יחיד של המעצב, רב אמן והאדריכל רון ארד. עבודות שלא מוצגות במגזין

לטיפול

ביאנלה בונציה - מיוחד לאתר


בביאנלה השנה אדריכלים מכל העולם הציגו דרכים להתמודדות בבעיות החברה המודרנית. עבודות שלא הוצגו במגזין

לטיפול

צמיחה אמנותית - מיוחד לאתר


במרחבים פתוחים לא הרחק מהים, צומחים… פסלים. חוויה לא שגרתית של אמנות משולבת בנוף טבעי. מיוחד לאתר האינטרנט – פסלים שלא הופיעו בכתבה

לטיפול

פרביטל מציגה: קולקציית הלופט האורבני (Urban Loft


קולקצית הלופט האורבני של פרביטל מציגה שילובים של חומרים טבעיים עם חדשנות עיצובית

תגובות

כתיבת תגובה