פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

מקרון או קרואסון: 5 הפטיסרי המעוצבים ביותר בתל אביב

לא משנה באיזה מאפה תבחרו, הכי חשוב שזה יהיה באווירה הנכונה. אספנו עבורכם את המקומות שבהם תוכלו לעשות את הבחירות החשובות באמת, הכי בסטייל

מאת: טל בבלי

18/10/2015

רבים הם בתי המאפה והקונדיטוריות בתל אביב שמתחקים אחר בולנז'רי ופטיסרי אירופאיים, אך מעטים הם אלה שבאמת מצליחים לייבא את האווירה שלהם. לקראת החורף המתקרב, יצאנו לבדוק איפה נוכל להתחמם ולהתגונן מפני הגשם עם כוס משקה מהביל ומאפה מנחם, ועל הדרך, גם להנות מהעיצוב. את הרשימה הזאת אתם חייבים לשמור.

 

בוטיק שוויצרי: ג'ראלד


מי שביקר בפטיסרי אירופאי טיפוסי, מכיר את אווירת הבוטיק ששוררת בו, מין אווירת מוזיאון יוקרתית שכל כניסה אליה היא חוויה מרגשת הדורשת ריכוז, כאילו היה מדובר ברכישת יהלומים. כזה הוא הג'ראלד (Gerald), פטיסרי שוויצרי שנפתח בפברואר 2015 במגדל השופטים בתל אביב על ידי שני אחים, יונתן וג'ניפר בופ, שעלו לארץ משוויץ בתחילת שנות ה-90. "רצינו לפתוח מקום שונה, שיזכיר לנו את החמימות והילדות בשוויץ", הם מספרים , ואכן, הג'ראלד, שנקרא על שם אביהם, משדר משהו אחר, אלגנטי ויוקרתי, שגורם לך לחוש טקסיות וחגיגיות ברגע שאתה נכנס למקום. על משימת העיצוב כאן הופקד המעצב ירון טל, שלאחר שנה של עבודה, הצליח לעשות עבודה מושלמת, החל מהרצפות הכחולות-דהויות שיובאו מאיטליה, דלפק העץ בגימור הפליז, משטח השיש הבהיר וויטרינת הזכוכית המלבנית, שבתוכה ומעליה מונחים מגוון מאפים וקינוחים שמשלימים את העיצוב. ביקור אחד ותתמכרו.

 

ג'ראלד, אבן גבירול 36, תל אביב יפו

 


צילום: יונתן בופ

 


צילום: יונתן בופ

 

ניחוח אמריקאי: NOLA American Bakery


אחד המקומות המיוחדים בתל אביב שוכן ממש בלב העיר, בפינת הרחובות דיזינגוף וארלוזרוב. מדובר בבית הקפה-פטיסרי NOLA (ראשי תיבות של New Orleans Louisiana), שנפתח ביולי 2012 ומאז נחשב לאחד המקומות המיוחדים לבלות בהם בוקר תל אביבי עם ניחוח אמריקאי מובהק. מעבר למנות ולדברי המאפה המיוחדים שמוצעים כאן, ההשפעה האמריקאית לא פסחה גם על העיצוב, עליו אחראיות בעלת המקום, טליה רסנר, בשיתוף עם המעצבת אלונה אליאסי. רסנר, שגדלה בניו אורלינס, ניסתה להעביר את האווירה ואת הטעמים של ילדותה לארץ וכך, מלבד המטבח הלואיזיאני שייבאה, היא בחרה לשלב גם פריטי וינטג' משווקי פשפשים בארצות הברית, עבודות עץ שיוצרו במיוחד בהשראת תמונות ישנות, ונגיעות תעשייתיות בחלל. גם בריצוף הושקעה מחשבה, וההשראה לו הייתה דיינרים אמריקאיים מראשית המאה ה-20. אגב, אם תהיתם איפה התחיל הטרנד של שתייה מצנצנות "מייסון", המקום הזה הוא הכתובת.  

 

נולה, דיזנגוף 197, תל אביב יפו

 


צילום: יוני שור

 


צילום: יוני שור

 

שינקין פינת ניו יורק: Baker's


אם טיילתם לאחרונה בגינת שינקין, בטח שמתם לב למקום החדש של השכונה, Baker's, אח תל אביבי למאפייה האיכותית משכונת רמת חן. למרות ההשפעה הצרפתית-אירופאית הניכרת במאפים כאן, נראה שבעלי המקום, הקונדיטור אלכס לביד ואיש העסקים ליאור גליקמן, קיבלו את ההשראה לעיצוב דווקא מניו יורק. בהתאם לכך, הקו העיצובי שנבחר למקום, ובוצע על ידי סטודיו 180, הוא אורבני וחדשני עם נגיעות תעשייתיות, החל מהבטון החשוף שבדלפק, פרקט העץ, ושילוב הצבעים שחור, לבן וצהוב. כל אלה יוצרים חלל נעים ומזמין, במיוחד כשהמטבח ותנורי האפייה שקופים ומזמינים את באי המקום לצפות בתהליך האפייה.

 

בייקרס, נפחא 3, תל אביב יפו

 


צילום: מושי גיטליס

 


צילום: מושי גיטליס

 

מורשת צרפתית: FAUCHON


כשחושבים על כל הבאזז שהיה סביב הגעתו לארץ, קשה להתעלם מאחד המוסדות הקולינריים היוקרתיים של צרפת, שנחת בארץ רק לפני חודשים אחדים, "פושון". הסניף החדש והראשון בארץ, נפתח ממש בכניסה לשרונה מרקט, ומפעיל פטיסרי, מעדנייה וחלל הסעדה פנימי וחיצוני. העיצוב נשאר נאמן למקור הפריזאי, כשהגוונים השולטים פה הם ורוד פוקסיה, שחור ולבן. כל הקו העיצובי והגרפי של המקום דובר שפה אחת: שפת המקרונים, האקלריים והשיק הצרפתי. כפי שאדריכל הרשת בארץ, אנריקו סגרה, מספר: "האסתטיקה המוקפדת של פושון במוצרי הקונדיטוריה, השוקולדים, האריזות, הצבעים והקומפוזיציות הייחודיים מציבים רף גבוה מאוד. אלה אפשרו לי, כאדריכל האחראי על הקמת הרשת בישראל, ליצור חלל המהווה סוג של מארז מתנה מהודר ואקסקלוסיבי למוצרים המוקפדים והאיכותיים של הרשת. הצבעוניות והקונטרסטים מעצימים את החוויה, ויוצרים אווירה בלתי צפויה בנוף העיצוב של מסעדות וחנויות". מבט חטוף למקום ומיד תבינו למה הוא מתכוון.

 

פושון, שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב יפו

 

צילום: בועז לביא

 

צילום: בועז לביא

 

אירופה הקלאסית: בייקרי


השם של רשת הפטיסרי הידועה "Bakery", מבית היזמים מתי ורותי ברודו, הוא אחד השמות הידועים בעיר, כששלושת סניפיה מציעים קו קלאסי של לחמים, מאפים, עוגות, קינוחים, סנדוויצ'ים וקפה. למרות השטח הקטן של רוב הסניפים, מדובר בעיצוב קלאסי המצליח להעביר את האווירה האלגנטית האירופאית שמנסים להשרות כאן. הוא עושה זאת דרך שימוש בחומרים טבעיים כגון עץ עתיק, שיש וברזל - והכל בצבעים מונוכרומטיים המדגישים את המוצרים ואת הצבעים שלהם. 

 

בייקרי, ויצמן 67, תל אביב יפו
 
 
בייקרי כיכר המדינה. צילום: עידית בן עוליאל
 
בייקרי כיכר המדינה. צילום: עידית בן עוליאל