פרקטים בבית: כמה זה עולה לכם?

עץ או למינציה? התקנה עצמית או עם מומחה? איך בוחרים? והכי חשוב - מה העלויות? הכל במדריך שלפניכם

את האיכויות של העץ כולנו מכירים וללא ספק מדובר באחד החומרים הנפוצים ביותר בעיצוב, גם בזכות הפונקציונאליות שלו וגם בזכות המראה החם והביתי שהוא יוצר. כך גם הפך הפרקט לאחד מהחיפויים הנפוצים ביותר בארץ, כאשר רבים בוחרים בו גם עבור חדרי השינה וגם עבור החללים הציבוריים בבית, בזכות מגוון הטקסטורות והצבעים בהם ניתן להשיג אותו. כדי לקבל את כל המידע על רכישת והתקנת הפרקט וכדי להבין מהו התקציב הדרוש לנושא בשיפוץ הבית, בדקנו את כל מה שכדאי לדעת:

רק כדי להבין: פרקט עץ ופרקט למינציה

תחום הפרקטים מתחלק לשני סוגים עיקריים – פרקט עץ ופרקט למינציה, ולכל אחד מהם יתרונות וחסרונות, כך מסבירים נציגי חברת אביתר פרקטים, המתמחה בשיווק והתקנת פרקטים. פרקט העץ נמכר לפי סוג העץ, כאשר הסוג הנפוץ ביותר בבתים בישראל הוא פרקט עץ האלון, שנחשב לעמיד מאוד ומקנה לבית תחושה טבעית ומקומית.
פרקט הלמינציה נפוץ גם הוא בשוק הישראלי, זאת בעיקר בזכות עמידותו הגבוהה לשריטות והעובדה שהוא אינו סופג וקל מאוד לתחזק ולנקות אותו. פרקט הלמינציה יכול להגיע באינספור גוונים – לבנים, אפורים, חומים ושחורים, לפי טעמכם האישי והסגנון העיצובי של הבית.
ספרייה בבית פרטי
(עיצוב: סיסי זיו, צילום: אלעד שריג)

לפני שקונים

עובי הפרקט: את הפרקטים ניתן להשיג במספר עוביים שונים שמשפיעים על מידת העמידות שלהם. במקרה של פרקט למינציה העובי המומלץ הוא 8-12 מ"מ ובפרקט עץ העובי הנפוץ הוא 14 מ"מ (תלת שכבתי).
פאזות: בפרקט למינציה ניתן לבחור בין פרקט ללא פאזה, בו התוצאה היא משטח אחיד והמשכי, לבין פרקט עם פאזה, שיוצרת מרווח קטן בין הפאנלים כך שהתוצאה טבעית יותר. לבחירה עם או בלי פאזה יש השלכות מבחינה עיצובית ופרקטית שיש לקחת בחשבון, כמו הצטברות של לכלוך ואבק בין הפאנלים.
איכות: לפני הרכישה חשוב לבדוק את טיב המוצר – העובי, רמת השחיקה שלו (רמת השחיקה הנפוצה לבתי מגורים היא ac4) ובעיקר את טיב החומרים ואיכות הייצור, כדי להבטיח את עמידות המוצר לאורך זמן.
מיטה זוגית
(עיצוב: איתמר רונן, צילום: שי אפשטיין)

איך בוחרים סוג פרקט

בבתים עם ילדים ובעלי חיים מומלץ לבחור בפרקט למינציה, שעמיד לשריטות וניתן לניקוי בקלות וכן ניתן לפרקו ולתקנו באופן נקודתי במידת הצורך.
קחו  בחשבון שפרקט הלמינציה אינו עמיד במים ולכן לא מומלץ לבחור בו בחללים בהם יש סבירות גבוהה שייחשף למים או ללחות גבוהה.
לקבלת מראה טבעי, שהוא בסופו של דבר אחת הסיבות העיקריות לבחירה בפרקט, מומלץ לבחור בפרקט עץ שהגימור שלו כמובן נותן את התוצאה הטבעית ביותר. האופציה הזולה יותר היא לבחור בפרקט למינציה עם פאזה, שמאפשר תוצאה יוקרתית יותר שמזכירה מאוד את מראה פרקט העץ.
סלון מעוצב
(עיצוב: Dori-interior design, צילום: עדי כהן צדק)

ומה עם המחירון? 

פרקט למינציה בעובי 8 מ"מ – יעלה לכם בין 40-180 ש"ח למ"ר.
פרקט למינציה בעובי 12 מ"מ – 60-200 ש"ח למ"ר.
פרקט למינציה עם פאזה – 45-130 ש"ח למ"ר.
פרקט עץ אלון בעובי 14 מ"מ – יעלה לכם 160-250 ש"ח למ"ר.
פרקט עץ כהה (אגוז, דובדבן, וונגה וכו') בעובי 14 מ"מ – יעלה לכם החל מ-250 ש"ח למ"ר.
פרקט פולימרי – פרקט עשוי פלסטיק שמתאים לחללים רטובים (חדרי רחצה ומטבחים) – יעלה לכם החל מ-85 ש"ח למ"ר.
פאנל תואם לגוון הפרקט או בגוון לבן – יעלה לכם החל מ-10 ש"ח למטר

ומה עם התקנת הפרקט?

התקנת פרקט למינציה כוללת פריסה של ספוג בידוד אקוסטי על הרצפה ומעליו הנחה של הפרקט בשיטת קליק – הפאנלים מתחברים זה לזה ליצירת משטח אחיד. לאחר מכן יש להדביק את הפאנלים עם דבק סיליקון ולבסוף להתקין סף אלומיניום בקצה השטח המחופה.
את פרקט העץ ניתן להתקין באותה השיטה בה מותקן פרקט הלמינציה, או לחילופין להתקינו ישירות על גבי רצפה קיימת בעזרת דבק דו קומפוננטי, אך יש לקחת בחשבון שהתקנה בשיטה זו היא יקרה יותר.

מחירון התקנה

התקנת פרקט למינציה – החל מ-35 ש"ח למ"'ר.
התקנת פרקט עץ – החל מ-45 ש"ח למ"ר.
התקנת פרקט עץ בהדבקה – החל מ-80 ש"ח למ"ר.
טיפ: בבתים עם הסקה מרכזית יש להתקין גומי מיוחד, שמייקר את ההתקנה בכ-30 ש"ח למ"ר.
פרקט לחדר ילדים
(עיצוב: ענת סודרי ואביב חרמוני, צילום: עוזי פורת)
234
403
תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

המלצות נוספות
בודק...