פורום אדריכלות בניהול יוליאנה ריסקוף
פורום עיצוב פנים בניהול מעצבת הפנים טלי כהן ליעד
פורום מטבחים בהנהלת בלורן
פורום חלונות בהנהלת חברת קליל
פורום מיזוג אוויר בניהול בר מערכות

אינטימית, ימית ועכשווית: מסעדת פירות הים שעושה את זה אחרת

בר הדגים ופירות הים "גוצ'ה" משיק סניף חדש בפינת הרחובות נחמני ואחד העם בתל אביב, ומביא איתו בשורה עיצובית ניו יורקית במיוחד. על מה ולמה? הלכנו לבדוק

מאת: טל בבלי

30/12/2015
צילום: סיוון שוב עמי

 

המקום: גוצ'ה נחמני, תל אביב
השטח: 150 מ"ר
האוכל: דגים ופירות ים
העיצוב: דן טרוים ומיכל רוזנצוויג - סטודיו דן טרוים
 

בפינת הרחובות אחד העם ונחמני, ממש איפה שהיה פעם קפה נחמני, נפתח הסניף השלישי של "גוצ'ה", מסעדת הדגים ופירות הים התל אביבית הידועה. כמו בשתי המסעדות האחרות של הקבוצה, גם כאן מדובר במקום המציע תפריט קליל ומהנה של דגים ופירות ים במחירים נגישים יותר, אולם הפעם מדובר במסעדה בעלת אווירה אורבנית במיוחד, עם ניחוח של ביסטרו ניו יורקי חדשני. איך זה קורה? הלכנו לבדוק בעצמנו.   

 

כבר מהכניסה לבר אפשר להרגיש שהעיצוב, עליו חתום סטודיו דן טרוים, נועד ליצור אווירה של בר דגים אורבני-קלאסי, שעוטפת את הסועדים עוד לפני הביס הראשון. כשהחלל כאן רווי באלמנטים תעשייתיים - החל מהתקרות הגבוהות, דרך קירות הבריקים הלבנים המחופים בעץ, ועד תעלות המזגנים החשופות. אפילו גוף התאורה המיוחד שתלוי במרכז המסעדה, העשוי מפליז וממנורות ליבון פשוטות, מקנה תאורה מעושנת ואפלולית במקצת למקום כיאה לסגנון.

 

 

כדי לאזן את האווירה התעשייתית-אורבנית שנוצרה כאן, התווספו אלמנטים קלאסיים המאפיינים ברי פירות ים ברחבי העולם. אלמנטים אלה שזורים בכל פינה במסעדה ומוסיפים לחלל נגיעות קלאסיות חמימות, שמחייבות כל מסעדת דגים ופירות ים שמכבדת את עצמה. כפי שמספר אדריכל דן טרוים: "תכננו ועיצבנו את החלל עם כוונה להיות כמה שיותר קרובים למקור הקלאסי-הפשוט והזול, עם שילוב של שיק עכשווי מעט מתוחכם. כך יצרנו מקום נטול התנצלויות, מעניין וקרוב למקור".

 

במרכז המסעדה ניצב בר ישיבה ארוך, העשוי שיש קררה בהיר בשילוב עץ, שעליו משובצות בפליז מילים בצרפתית ובאנגלית מעולם פירות הים. אמנם מדובר בבחירה המתבקשת לאלמנט עיצובי במסעדת דגים, אבל את העבודה זה עושה מצוין גם כאן. ואם אתם פחות בעניין של ישיבה על בר, תוכלו לשבת באחד משולחנות הסועדים, העשויים מפלטות דיקט ופורמייקה בגוונים חמים שמוסיפים אף הם חום בחלל.

 

 

מוקד מעניין במיוחד בחלל הוא המראה בצורת חצי עיגול המדמה מצפן, שמחפה את קיר הבר. בשילוב עם בקבוקי האלכוהול שמסודרים על מדפי הזכוכית, הם יוצרים ביחד מראה קלאסי, אך עכשווי ומתוחכם, שלוכד את העין ומוסיף עניין בחלל. את הקו הזה ממשיכים פריטים מעולם פירות הים, כמו מילים טיפוגרפיות מוארות, קסרולים גדולים של מולים הפזורים על המדפים וציור משתנה של אלמנט מהים. כל אלה יוצרים מסעדה בעלת אווירה עכשווית אך אינטימית וחמימה, שתרצו לבקר בה שוב ושוב. 

 

צילום: שרית גופן

 

 

 


נפתח לכם התאבון? הנה עוד כמה מסעדות מעוצבות:

5 הגלידריות המעוצבות ביותר בתל אביב

מקרון או קרואסון: 5 הפטיסרי המעוצבים ביותר בתל אביב

5 המסעדות האיטלקיות המעוצבות ביותר בתל אביב

מתוק לו מתוק לו: עיצוב מגניב במיוחד למסעדת קינוחים


  • 4.
    ריקי...אל יכולה ללכת לאכול דג מלוח בבני ברק(ללא טקסט)
    איזה נודניקית | (04/18/2016)    
  • 3.
    מקסים !!!!(ללא טקסט)
    חגי | (04/18/2016)    
  • 2.
    להיות יהודים ולהרגיש גוים!!! כואב(ללא טקסט)
    ריקי | (12/31/2015)    
  • 1.
    מהמם!!!(ללא טקסט)
    בוץ | (12/31/2015)