עיצוב פנים

במטבח עם גיא וליקסון: האדריכל שאופה מגיל 13

גיא וליקסון מצטרף אלינו למשימת אפייה מאתגרת, חושף סודות מהילדות ומסביר למה עוגה בחושה מזכירה דווקא בית. פרויקט מיוחד בשיתוף מטבחי רגבה וחברת גומא


 

 

 

צילום: אביעד נלביצקי | עריכה: ערן אבירם

כלי מטבח באדיבות Arcosteel Kitchen | מעבד מזון ומיקסר באדיבות שריג אלקטריק

 

 

 

עוגת מרציפן ופירות יבשים


מצרכים:

חבילת מרציפן

160 גרם אבקת סוכר

1 כפית מחית וניל

6 ביצים

50 גרם חמאה

1 כף חלב

80 גרם קמח

40 גרם קורנפלור

4 גרם אבקת אפיה

משמשים מיובשים

חמוציות

גרעיני חמניה

גרעיני דלעת

 

  


אופן ההכנה:

1. למעבד המזון מכניסים את המרציפן ואבקת הסוכר ומערבבים היטב עד ליצירת מסה אחידה.

2. מוסיפים את מחית הוניל והביצים וממשיכים לעבד.

3. מעבירים את המסה לקערת הערבוב של המיקסר ומקציפים אותה במשך 12 דקות.

4. מוסיפים חמאה וחלב ומערבבים קלות.

5. מוסיפים את המרכיבים היבשים: קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים עד למרקם אחיד.

6. קוצצים את המשמשים המיובשים ומוסיפים לקערה יחד עם החמוציות, גרעיני הדלעת וגרעיני החמניה ומערבבים היטב הכל יחד.

7. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 40 דקות.

 

בתיאבון!

 

  

 

בפרקים הנוספים: