עיצוב פנים

מארחים בגדול: הבית שלוקח את הגינה צעד אחד קדימה

פטיו חיצוני המיועד לאירוח המוני, גישה מהסלון ומהמטבח ושביל מיוחד לאורחים הפכו את הגינה למוקד ההתרחשות בבית פרטי במושב בני ציון


הדיירים: משפחה בת 6 נפשות
המקום: מושב בני ציון
השטח: 300 מ"ר
אדריכלות ועיצוב פנים: סוזאנה קאסוטו

 
בכל בית יש אזור שהוא הלב הפועם של דייריו, מקום ההתכנסות הקבוע של בני הבית, גם אם לא הוגדר מראש ככזה. זה יכול להיות בסלון, במטבח, בפינת האוכל ואפילו במרתף, פשוט משום ששם מתרחשת עיקר הפעילות של הדיירים. בבית הזה, בן שלוש הקומות, שתוכנן בין שדות פתוחים וטבע מסביבו, הוגדרה דווקא הגינה כאזור האירוח שיהווה את ליבו של הבית. 
 
הבית ממוקם על מגרש בן 650 מ"ר ובו שלושה מפלסים: קומת כניסה, קומת מגורים וקומת מרתף. בקשתם של בעליו הייתה לתכנן אזור אירוח מרכזי, ולשם כך תוכנן פטיו חיצוני בו מוקמה פינת אירוח המכילה שולחן גדול המאפשר ישיבה של עד 24 איש. הגישה לפטיו נעשית דרך המטבח והסלון, ומחוץ לבית - דרך שביל גישה צדדי על מנת לשמור על פרטיות האורחים מצד אחד ובני הבית מצד שני. הפטיו עצמו מקורה על ידי פרגולה עם חיפוי אבן, והגינה משתלבת עם הטבע, כשחזית אחת פונה לחורשת עצים ומאחור שדות היישוב. בכניסה לבית מבואה פתוחה לסלון, שכדי להפריד בינה לבין חלל האירוח מוקמה שידה נמוכה, המאפשרת קשר עין בין שני האזורים.
 
הגינה ופינת האירוח משתקפות מהסלון ומהמטבח. צילום: שי אפשטיין
 
מבט מתוך הגינה אל תוך הבית. צילום: טל ניסים
 
קשר עין נשמר גם בין הסלון למטבח, למרות ההפרדה הקיימת בין שני החללים. המטבח מרווח ומזמין את הסועדים לשבת סביב שולחן מרובע. בגבו האחורי של מזווה המטבח הגבוה תוכננה פינת טלוויזיה, וכך חלקה מוסתר והמרחק בינה לבין המטבח קצר מאוד, דבר המאפשר לצופים לשבת באזור ציבורי ועדיין להרגיש פרטיות.
 
פינת הטלוויזיה ממוקמת מאחורי המטבח אך מוסתרת מאחורי המזווה. צילום: שי אפשטיין
 
חלל המדרגות, המוביל לקומת המגורים, מקושט לכל אורכו בפריזמות אור קטנות בגודל 20X20. בקומת המגורים, שגודלה 100 מ"ר, ארבעה חדרי שינה וסוויטת הורים, ממנה ניתן לצאת למרפסת המשקיפה לגינה ולשדות הפתוחים בחזית הבית. בקומת המרתף נבנה סטודיו עם אזור קולנוע ביתי, ומחוצה לו נצבעה החצר האנגלית באדום, צבע המשתלב עם הצבעים העליזים של סט הריהוט הפנימי.
 
פריזמות אור קטנות בחלל המדרגות. צילום: שי אפשטיין
 
אותן פריזמות אור כשהן מבחוץ. צילום: שי אפשטיין
 
סטודיו עם אזור קולנוע ביתי וחצר אנגלית באדום. צילום: שי אפשטיין
 
לעיצוב הבית נבחר סגנון מודרני עם צבע לבן לקירות ופרופילים עדינים ודקים בצבע שמנת. מערכת מורכבת של תאורה מתוצרת איטליה בסלון ובמטבח מאפשרת משחק של אלומות אור וצבעים שונים.
 
 
הצטרפו אלינו לסיור בבית החדש:
 
מבואת הכניסה. בינה לבין הסלון חוצצת שידה נמוכה. צילום: שי אפשטיין
 
סלון הבית. צילום: טל ניסים
 
מבט מהסלון אל המטבח. צילום: שי אפשטיין
 
פינת האירוח בגינה. צילום: טל ניסים
 
צילום: טל ניסים
 
שביל פרטי לאורחים. צילום: טל ניסים
 
חדר השינה בקומה השנייה. צילום: שי אפשטיין
 
חדר הילדה. צילום: שי אפשטיין
 
 
 
תוכנית קומת כניסה
 
 
תוכנית קומת מגורים
 
 
 

רשימת ספקים חלקית:
 
ריהוט: טולמנס, הביטאט
תאורת סלון ומטבח: VIABIZZUNO, איטליה
חלונות בלגים אלומיניום: ויטראג 2000
שיש אבן מלוטשת: אבני טל 
כלים סניטריים: מודי 
שטיחים: אלי ססון  
 
 

 
עוד בתים חדשים:
 
מרחב מחיה: וילה מעוצבת במושב

החיים בשלושה מפלסים: עיצוב בית בתל ברוך

נעים בעיניים: בית מעוצב בבנימינה

כפרי וטוב לו: בית מעוצב במושב חצב