עיצוב פנים

לבן בעיניים: וילה של פינוקים בקיסריה

הצצה לבית שהכל בו פתוח וגלוי ועדיין מצליח לספק תחושה מרשימה, גם כלפי פנים וגם כלפי חוץ. וכן, אתם מזהים נכון - ראיתם אותו בסדרה TLV


אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!


"בבית הזה אין אניגמות. הכול ברור וחשוף. הוא לא מתחכם ולא צריך לנחש בו שום דבר", מסכם האדריכל יורי פוצינסקי את בית היוקרה, אחד מרבים, שתכנן בקיסריה ובאמת מספיק רק מבט ראשוני וחטוף בשער המרשים עשוי אבן שמדגיש את הכניסה לבית הגדול ואת החלונות שמגיעים מהרצפה עד התקרה כדי להבין עד כמה הכל ברור כאן. 


כשניגש למשימה התחשב האדריכל בנתון חשוב אחד; לזוג הדיירים יש ארבעה ילדים, שאמנם פרחו כבר מהקן, אבל מקפידים לבלות עם הוריהם את סופי השבוע. לכן, היה חשוב לפוצינסקי מצד אחד להעניק לכל אחד מבני המשפחה פרטיות שבאה לידי ביטוי בסוויטות מרווחת, אבל מצד שני גם לתכנן שטחים ציבוריים שמתאימים למשפחה המורחבת שמתכנסת לעתים קרובות.

 

עיצוב הבית
     שער קלאסי מרשים. חזית הבית.


בבית מוקמו חדרי אירוח בקומה העליונה ובקומת הכניסה ולצדם שני סלונים, שני מטבחים ויחידת הורים מרווחת. הצורך בשני סלונים הגיע מתוך המחשבה ששטח גדול מדי וגבוה מדי מיד עם הכניסה לבית עלול ליצור תחושה של אולם אירועים, לגרום לדיירים ללכת לאיבוד בביתם ולגזול מהם את האינטימיות הנדרשת בבית שחיים בו. יצירת שני הסלונים אפשרה ליצור תחושה ביתית ואינטימית ולאפשר לדיירי הבית ולילדים שבאים בכל שבוע ליהנות כל אחד לפי רצונו. 

 

סלון
  מבט מהסלון הגדול לעבר הכניסה.

 

סלון
   מראה כללי של האזור הציבורי בבית.

 

הסיבה לתכנון שני המטבחים קשורה בהפרדה בין פרטי לציבורי. המטבח הייצוגי, זה שקרוב יותר לאחד מהסלונים הוא באמת ייצוגי וכמעט ללא שימוש כשלעומתו ניצב מטבח קטן ונסתר שעובד שעות נוספות והוא גם, אגב, הפרט היחיד החבוי והנסתר בבית והוא סודם הבלעדי של בני המשפחה. מעבר לו הכול כאן גלוי ופתוח.

 

מטבח
   גלוי ונקי. המטבח היצוגי.

פינת אוכל
   חמימות ששוברת את האחידות הלבנה. שולחן האוכל.


הסוויטות שבקומה העליונה, השונות זו מזו, כוללות חדר שינה, חדר רחצה ומרפסת ומחוברות ביניהן בגשר שמשקיף לקומת הכניסה ובמרכזן פינת הסבה. לשינויים הדקים בין הסוויטות נוספו נגיעות שונות של סגנון בחמשת חדרי הרחצה בבית, שעוצבו בצבעי שחור ולבן. על אף הצבעוניות הזהה, כל חדר רחצה מצליח לשמור על ייחודיות כשאחד עוצב במראה קלאסי עם קרניזים, האחר מודרני, אחד מחופה באריחים קטנים והשני באריחים גדולים. "הרעיון שעמד מאחורי העיצוב השונה היה ליצור עניין חזותי במקום לחזור כמו שטנץ על אותו הדגם, שעשוי לשעמם את הדיירים", מדגישה מעצבת הפנים מיטל הוברמן קרצו.

 

חדרי שינה: לכל בעלי המקצוע

 

חדר שינה
   כאן ישנים הילדים. אחת מתוך ארבעת הסוויטות.


אין ספק שהבית נשלט על ידי הצבע הלבן וכדי להעניק לו חמימות צבעונית נבחר ריצוף באבן שיש בגוון קרם ובחיפוי אריחים גדולים במיוחד שמותאמים לפרופורציות של הבית. צבעוניות נוספת באה לידי ביטוי בפרטים הקטנים כמו למשל כריות נוי ופרחים שבעלת הבית מקפידה לרכוש מדי שבוע. קומת המרתף היא קומת הבידור של הבית וכוללת קולנוע ביתי וחדר סאונה. לדברי המעצבת, העיצוב בקומה זו נעשה בצבעים שונים משאר חלקי הבית, פשוט כדי ליצור הפרדה מרומזת, חמימות, נועם ותחושת שלווה.

 

חדר משפחה
צופה על הבית כולו. חדר המשפחה בקומה העליונה.


ואם כל זה לא מספיק, אז את מידותיו הגדולות של הבית רצה המתכנן להדגיש על ידי תוספת של תחושת מרחב ופתיחות. כמה אלמנטים עזרו לעשות את העבודה החל מההצבע הבהיר והדומיננטי שתורם לתחושת פתיחות, דרך התקרה שמטפסת לגובה של שבעה מטרים וחצי ועד למעקה השקוף במדרגות שמובילות לקומה העליונה ומיעוט קירות ומחיצות שמאפשרים לחללים להיראות אווריריים יותר ולא כאילו הם סוגרים על הדיירים. בשתיים מתוך שלוש סוויטות השינה העליונות מוקמו חלונות שפונים באופן מפתיע דווקא לתוך הבית. אותם חלונות פנימיים מפחיתים את עוצמת הקירות האטומים וגם מאפשרים לשוהים בחדרים לראות את המתרחש בשאר חלקי הבית מבלי להרגיש מנותקים ומבודדים. יותר מכך, בשעות החשכה, כשהאור דולק בסוויטות האלו, הופכים החלונות שפונים פנימה לסוג של תמונה מוארת ומפתיעה.

 

חלונות: לכל בעלי המקצוע

 


                                                                                     המעקה הייחודי.


אי אפשר להתעלם מהאזור האהוב במיוחד על הדיירים - החצר האחורית כאן הם יכולים לפנק את אורחיהם ויש בה פינת ברביקיו שבנויה באותם המאפיינים האדריכליים של הבית ובריכת שחייה  שעוצבה בצורת כליה, כך שהצורה המעוגלת והמתעקלת של הבריכה מאזנת את צורתו הגיאומטרית של הבית. "התחושה הכללית שהבית נותן לנו באופן יומיומי היא רעננות שנשמרת ולא מאבדת מתוקפה ולו לרגע אחד", מסכמים הדיירים, וכמו כל הבית - גם זה היה לנו ברור.

 


   כליה שכל אחד היה רוצה. הבריכה. 

 

אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות