עיצוב פנים

גם אוכל וגם היסטוריה: משפצים ושומרים על העבר

מבנה מיוחד משנות העשרים ומסעדת בשרים הם שילוב שיאתגר כל מעצב. איך משפצים מסעדה ושומרים על ההסטוריה?


 אוהבים עיצוב פנים? הרשמו לניוזלטר שלנו וקבלו עדכונים למייל!

 

תארו לכם תרחיש מעניין ומאתגר מבחינה עיצובית: מבנה היסטורי מרשים משנות ה- 20 של המאה הקודמת שצריך להכיל מסעדת בשרים חדשה ומודרנית. נשמע כמו פנטזיה? לא ברחובות. המבנה בו שוכנת מסעדת "מו ומו" שימש במרוצת השנים כבית מגורים, כבנק וכבית משפט ומתפקד כבר עשרים שנה כמסעדה, שבעליה ביקשו לבצע בה שיפוץ עדין, כזה שלא ישנה את רוח המקום ויכבד את התחושה ההיסטורית בו אבל יהפוך אותו לנוח, בטוח ומתאים יותר לצרכים המודרניים. לצורך ביצוע העבודה נשכרו שירותיה של האדריכלית סיגל בן נון שלקחה על עצמה את מלאכת השימור והשיפור.
 
עוד מסעדה מעניינת: כשיצירתיות נפגשת עם תעוזה
 
הקו העיצובי של המסעדה שם את החומרים הטבעיים במרכז וכך, פנים המסעדה מורכב מתקרות בטון, קירות לבנים חשופות, חלונות שממוסגרים בפרופיל בלגי ורצפות לבנים מצוירות. המבנה וסיפורו ההיסטורי מהווים את השחקן הראשי גם בתכנון וגם בעיצוב מתוך רצון לשדר אותנטיות ומקצועיות. במסגרת השיפוץ הורחב המטבח, תוכננו שירותים תקניים והאטליז המהווה את לב המסעדה שולב בה באופן נכון יותר. ואם כל זה לא מספיק, אז רצפת המסעדה שטרום השיפוץ הייתה מחולקת למספר מפלסים יושרה למפלס אחד. 
 
 
הכניסה המרשימה למסעדה עוברת דרך מבואת קשתות מעוגלות שאחת מהן מוסגרה בזכוכית וסופחה לשטח המסעדה. ריצוף השחמט וקירות הלבנים החשופות הם המקוריים של המבנה ומעשירים את האפקט הדרמתי. אחת הקשתות סופחה לחלל המסעדה עצמה כדי לאפשר חיבור נכון בין החללים, מהלך שעורר בהתחלה התנגדויות רבות אבל הביצוע העדין מראה שיופיו של המבנה לא נפגע.
 
 
 
הבר המעוגל מצופה נחושת ומחופה בלבנים שרופות אדומות שיוצרות ניגוד מעניין בשילוב עם רצפת השחמט המקורית ומעליו תלויים אהילים מחרוזי זכוכית שמושחלים על חוט ברזל. 
 
 
 
המסעדה כוללת גם איטליז ובו נשמרה אווירה כמו בחנויות של פעם, בעיקר האמצעות שטיח מרצפות צבעוניות שנחשפו בשיפוץ ושולבו באריחי קרם ומדפי עץ פשוטים שמציגים את המוצרים ופריטי הדקורציה ומוסיפים אותנטיות למראה הקלאסי.
 
 
 
במרפסת מוקמו חלונות רחבים שממוסגרים בפרופיל ברזל ומאירים את החלל ותקרות בטון ותאורה תעשייתית מעשירים את המראה העיצובי. בפנים המסעדה עצמה היה צורך להתמודד עם בעיה אקוסטית שנגרמה בשל חשיפת התקרה והגובה של החלל. לשם כך נבנו מדפים מברזל טבעי ועליהם הונחו ארגזי עץ של יין ומשטחים של שעם גס שסופגים את גלי הקול ומוסיפים עניין. 
 
 
 
פרויקט מיוחד כזה מחייב הקפדה על תכנון והתאמה של מבנה ישן לפונקציות ודרישות מודרניות. כך, בעדינות ובמקצועיות ועם תכנון אדריכלי מוקפד הותאם המבנה לתפקוד מודרני מבלי לפגוע ביופיו ובמורשת ההיסטורית שלו. אנחנו כבר מזמינים שולחן.