עיצוב פנים

מעוצב זה הכי נקי: מה יש בו בבטון שממשיך לתת את הטון?

המטרה הייתה לשמור על ניקיון עיצובי ולהימנע מעומס של פרטים, והיישום שומר על תחושת המרחב עם קירות זכוכית וריהוט מינמליסטי



הדיירים:
זוג הורים + שני ילדים 
המקום: רעננה
השטח: 126 מ"ר + 14 מ"ר מרפסת
עיצוב פנים: עדי ברלר

 


הדיירים ביקשו דירה בסגנון מודרני, שישרור בה ניקיון עיצובי ותחושת מרחב. אחת הדרישות הייתה שלכל דבר יהיה את מקומו המוגדר בדירה, וכך גם תוכנן ונבחר הריהוט. מכיוון שהדירה נרכשה בשלב שחלק גדול מהעבודות בה כבר בוצעו, על אף שהדיירים נאלצו לחכות עד קבלת מפתח לביצוע השינויים, הם לא וויתרו על אף פרט על מנת לקבל את הדירה עליה חלמו ודמיינו.
 
רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 
 
עוד בתים מעוצבים:
 
ותודה לתמ"א: עיצוב חדש לדירה בת 37 שנה
נשארים בשכונה: המעצבת ששדרגה את דירתה
מהפרובינציה ללב הכרך: עיצוב דירה במגדלי שרונה
 
הדירה תוכננה ועוצבה בסגנון מודרני, ולשם כך נבחרה פלטת צבעים מונוכרומטית של גווני לבן, אפור ושחור עם נגיעות של צהוב. המטרה הייתה לשמור על ניקיון עיצובי ולהימנע מעומס של פרטים. נבחר ריהוט מינימליסטי שישתלב בחלל ולא יכביד עליו, דוגמת שולחן פינת האוכל העגול שעשוי מזכוכית ופרספקס, ושולחנות הסלון מזכוכית שחורה. 
 

ריהוט ופינת אוכל: פיטרו הכט
 
הדיירים מאד אהבו את המראה של קיר מפלטות בטון, והוחלט ליישמו על קיר הטלוויזיה בסלון. כדי לשמור על מראה נקי של הקיר הוחלט לא לתלות עליו מזנון, ומכשירי המדיה מוקמו בארון עליון במטבח, והרמקולים הושקעו בתקרת הגבס. 
 
 
 
במטבח, שמהווה את מרכז הבית, מוקם אי מאבן בזלטינה שחורה בצורת ח', שמתכתב עם גופי תאורה שקועים בפרופילי גבס מושחרים בסידור לא שגרתי פרי תכנוני. למעשה נוצר אלמנט גיאומטרי מעניין בתקרה, על רקע המטבח הלבן, מתוך תפיסה שגם התקרה יכולה להוות מוקד עניין. 
 

תאורה: תומס תאורה
 

מטבח: מטבחי סמל
 
 
 
 

משטחים: פרביטל
 
על מנת להגדיל את החלל הציבורי ולשמור על תחושת המרחב בו, בוטלו שירותי האורחים והחלל הפך לחלק מפינת האוכל. בנוסף, נפתח פתח בין פינת האוכל למסדרון דרכו ניתן להשקיף לעבר חדר המשפחה, שבשלב התכנון הוחלט לשבור את הקיר הרגיל שסגר אותו, ולהחליפו בקיר העשוי זכוכית שקופה. מחד, זה אפשר לראות את חדר המשפחה ויצר תחושה שהוא חלק מהמרחב הציבורי. מאידך, קיומו של קיר הזכוכית מאפשר לבודד אקוסטית את הנעשה בתוך החדר מהמרחב הציבורי.
 

וילונות: אורנה ומינה
 
 
גם ביחידת ההורים, הקירות של חדר הארונות הוסרו והוחלפו בקירות העשויים זכוכית במטרה לייצר הרגשה של חדר גדול יותר. המקלחות תוכננו מחדש, כך שניתן היה למקם בהן מקלחונים גדולים ומרווחים, וחדר הכביסה צורף למקלחת הכללית כדי להגדיל את שטחה. על מנת לייצר תחושת חום, נבחרו וילונות לבנים שנשפכים מהתקרה עד הרצפה בסלון, ובחדר המשפחה, וממש עוטפים את חדר ההורים ומייצרים בו תחושה של חדר במלון. בנוסף נעשה שימוש באלמנטים מעץ, כגון קיר סרגלי עץ אגוז שמהווה רקע לפינת האוכל, פרקט עץ אלון מושחר בחדר ההורים, וארון עץ אלון במקלחת ההורים. 
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
 
מיזוג: משה ארד
עבודות גבס: תומר דביר קבלן שיפוצים