עיצוב פנים

כניסה חדשה: הבית הכפול של נווה צדק

באמצע השכונה התל אביבית הוותיקה עומד לו בית חדש שחלקו הפנימי הוקם על חורבות של מבנה ישן, כשהקיר החיצוני שלו שוחזר לפי כל חוקי השימור הנוקשים. הצצה לעולם חדש-ישן


 


מיקום: תל אביב, שכונת נווה צדק

שטח: 350 מ"ר

אדריכלות: צבי גרש  

 
"חשבתי לא מעט איך אני יכול ליצור מעבר הדרגתי מהרחוב, שנמצא בשכונה העתיקה, ואל תוך הבית ששולט בו אופי אורבני עכשווי," מספר האדריכל צבי גרש, על הפרויקט המיוחד שלו בנווה צדק. "החומרים שנבחרו לבניית הבית החדש שהוקם על חורבות המבנה הקודם שהיה כאן, הם בטון, אלומיניום זכוכית ועץ, חומרים שבעיבודם המודרני לא מתחברים לחזית, בעליל. כך למעשה הגעתי לפתרון: נשאיר את הקיר מנותק מהבית". וזו אכן התוצאה, בבית שמבנהו צר וגבוה משתרע למעשה בין שני רחובות, כך שמכל רחוב אפשר להיכנס אליו.

 

הקיר החיצוני שפונה לרחוב חודש ושופץ בהתאם לכללי השימור שהוטלו עליו, אך נותק ברובו מהבית שנבנה מאחוריו. בקיר, שמשתלב עם יתר המבנים ברחוב, קבועים חלונות מקומרים, תריסי עץ מתקפלים ודלת ישנה שחודשה, דרכה נכנסים למבואה חיצונית הפתוחה אל השמים.

 

 

 

 


 

 

תאורה לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע

סלונים: לכל העסקים ובעלי המקצוע

 

בפטיו הפתוח, שנצבע בגוני תכלת ים-תיכוני, פוזרו עציצים עם צמחים מהסוג שבזמנו אפשר היה לראות כאן בכל אחד מבתי השכונה. הכניסה הראשית תוכננה בצד הפטיו, ומהצד השני נכנסים דרך שביל קטן העובר לצד בריכת שחייה היישר לפינת הישיבה בסלון. 

 

עקב צורת המגרש, לבית ישנם רק שני כיווני אוויר, לכן הקפיד האדריכל על פתחים גדולים לקליטת הבריזה המגיעה מכיוון מערב. לפיכך, גם הקיר שבו קבועה דלת הכניסה לבית, אחרי שחוצים את המבואה, עשוי כולו דלתות גבוהות שמסתובבות על ציר בתוך מסגרות אלומיניום העולות עד לתקרה.

 

סגנון החיים האורבני של דיירי הבית הודגש בבחירה מדוקדקת של רהיטים ופרטים מתקופות שונות, החל מפרטי רטרו של שנות השישים וכלה באלמנטים מודרניים עכשוויים. על רקע פרקט העץ ותוספות מתכתיות בגוונים כהים בולטת צבעוניות מאופקת שמגיעה מכריכות הספרים, גופי התאורה והכורסה הצהובה. עציצים גדולים שהוצבו לצדי הבריכה והוצמדו אל קיר הזכוכית, מוסיפים מצבעם הירוק להשלמת המראה.

 

 

 

 

אלמנט עיצוב דומיננטי בחלל הקומה התחתונה הנו גרם המדרגות העשוי ברזל שחור עם רשת מתכתית באותו גוון. בעיצוב המדרגות מודגש הניגוד שבין מסת החומר-הברזל לבין מראה הגרם הנראה כצף באוויר. כרקע למדרגות, חופה קיר אחד לכל לגובהו בלבנים ישנות מפירוק, ועל הקיר הצדדי נתלה צילום של גבר העומד על ראשו.

 

בקומה העליונה, מחדר השינה המרכזי יש יציאה למרפסת התחומה בקיר גבוה אשר בו מוקמו תריסי עץ מתקפלים הנפתחים אל הנוף. קיר המרפסת הסגורה ממשיך לגובה את הקיר אשר שומר בכניסה לבית.

 

 

 

 

 

 

 

רשימת ספקים חלקית:

דלת כניסה, אלומיניום, חלונות: פרפקט

חדרי רחצה: חזי בנק

וילונות: רנבי

 

 

 עוד בתים מעוצבים:

ארוכה הדרך הביתה: עיצוב בית בו כל פרט חשוב
משחקים בקוביות: עיצוב מודרני לבית בקיבוץ
כשהכפר והעיר נפגשים: הצצה לבית בקיבוץ יגור

כשארבע דירות הופכות לאחת: שיפוץ בית משפחתי בקיבוץ
וינטג' בקיבוץ: בית משפחתי בסגנון של פעם