עיצוב פנים

ביקור בית: החיים הטובים בעמק יזרעאל

שילוב של בעלי בית שרק רוצים מקום שיהיה נעים לגור בו עם אדריכל בעל יד חופשית מייצר חלום כפרי בעמק. סיור מודרך


 

להפוך אהבה למקצוע מבוקש – המסלול להכשרת מעצבי פנים


 

 

כשבעלי בית מאפשרים תכנון חופשי ופשוט רוצים מקום שיהיה נעים ונוח לגור בו הכל משתנה. כך גם במקרה הזה, בו קיבל האדריכל יעקב פרץ יד חופשית לעבודה וכך הצליח להגיע לתוצר שכולל הרבה דברים טובים. כדי להבין את המבנה הארכיטקטוני המורכב בו אנחנו מבקרים הפעם אפשר לחשוב לרגע על קופסאות או מכולות בגדלים שונים שחוברו יחד על ידי גשר מרחף גבוה שיוצר ציר מרכזי, מפלסיות, שקיפות, סירקולציה ותנועה שמתמזגים ויוצרים חלל אחד מרכזי ורחב ידיים. כשכל זה נמצא בבית אחד ומעוצב במינימליזם ובשימוש מאוזן בין קר לחם לנו נשאר רק להתאהב. איך זה נראה?
 
עוד בית שחייבים להכיר: 5 מפלסים במכה אחת
 
עיצוב בתים
כל כך הרבה בבית אחד
 
נכנסים: הכניסה היא דרך גשר עץ מרחף שמגיע אל מבואת הכניסה שבעצם משמשת כציר מרכזי וישיר אל פנים הבית וחוצה אותו לשני מפלסים על ידי אלמנט גובה. מימין נמצא האזור הציבורי וממנו ניתן לראות את המטבח, פינת האוכל והסלון המשפחתי. את כל אורך החלל מלוות וויטרינות רחבות שמכניסות את המראה של הגינה הביתה וגם הרבה אור טבעי ונעים והמפלסיות המתחברת יוצרת הפרדה ברורה בין החלל הציבורי לפרטי ומאפשרת גם התנהלות נוחה מאד לבני הבית.
 

מפלסיות מעניינת. הכניסה לבית
 

מראה כללי של החלל הציבורי
 
המטבח: המטבח נמצא בקצה הימני של החלל וכולל דלפק מאסיבי שיוצא כמו לשונית ארוכה ממרכז המטבח ומשמש את הדיירים לאכילה ובישול. כל המטבח הלבן נתחם גם הוא בויטרינות השקופות שמכניסות את הנוף הכפרי אל פנים הבית. 
 
מטבח
לשונית ארוכה. המטבח.
 
מטבח
עוד זוית. המטבח
 
פינת האוכל: פינת האוכל כוללת שולחן מאסיבי שעשוי עץ בגוון טבעי וכך גם רהיטים רבים בבית שעוצבו ויוצרו באופן פרטי ועוצבו כחלק מהתפיסה המינימליסטית שמחפשת בכל זאת ליצור דיאלוג בין החומרים הניגודיים. ניתן לראות זאת ברצפה שמחופה כולה באבן שחורה ויוצרת ניגוד לעץ שמצד אחד מחמם ומצד שני מדגיש את  הקרירות של הבטון ומתוך כך גם מאזן את הקו המודרני. 
 
עץ: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
פינת אוכל
שולחן מסיבי. פינת האוכל
 
פינת אוכל
תמונה אחת גדולה
 
הסלון: מערכות הישיבה פונות אל נישת הגבס שבסלון ומכילה את הפלזמה. פריט עיצוב ייחודי שבהחלט מדבר באותה השפה העיצובית של שאר הבית היא כורסת ישיבה ארוכה שגם יוצרת מעין תיחום ומגדירה את גודל הסלון. בצלע השמאלית של הסלון ניצבת דלת ויטרינה שמשמשת מקור אור טבעי שמאיר גם על הפינה המרכזית וגם על המעבר וכדי להדגיש את  האווריריות של החלל הציבורי הוגבהה הקומה כולה בלא מפחות מארבעה מטרים.
 
סלון
תחום ומוגדר. הסלון.
 
סלון
הרבה אור פנימה. הסלון
 
חדר הרחצה: גם חדר הרחצה ממשיך את הקו המינימליסטי וכולל מקלחון גדול עם משטח מחופה באבן קיסר. הרצפה והקירות מחופים באריחי פורצלן בגוון כהה ומדגישים את ניגוד החומרים שיוצרת ארונית העץ שבעצם עושה עבודה כפולה; גם מחממת את החלל וגם משרה תחושה שמדגישה את ההבדלים באופיים של החומרים.  
 
מקלחת
ניגודיות מעניינת. חדר הרחצה
 
חדר השינה: סוויטת ההורים מוקמה בקצה הבית ועוצבה כולה כדי לאפשר פרטיות מקסימאלית לבני הזוג. גם כאן אפשר להרגיש את הקווים המינימליסטים שמלווים את הקונספט העיצובי ומתרכזים בשימוש בגוונים ניגודיים, אבל ההברקה העיצובית פה נובעת מהמבנה הייחודי שבעצם יוצא ממסגרת הבית ויוצר מרפסת מרחפת שפונה ישירות אל הבריכה הפרטית. במרכז החדר מונחת מיטה זוגית רחבת ידיים בדוגמת קפיטונאז' ומולה ניצבת שידת הטלוויזיה העשויה עץ מלא ואם כל זה לא מספיק, אז הרבה תשומת לב הוקדשה גם לנושא התאורה שברב החללים שובצה כסמויה או קירית כדי להשלים את המראה האחיד והנקי.
 
תאורה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
חדר שינה
פרטיות מקסימלית. חדר השינה
 
מדרגות
עולים אל הקומה השנייה
 
חדר הילדים: חדר הילדים מכיל ארון גדול ומקומות אחסון רבים שיוצרים התנהלות נוחה ותורמים למראה הנקי. הקירות החשופים משרים תחושה של מרחב ומאפשרים שילוב נינוח ומאוזן של אלמנטים צבעוניים דוגמת שטיח ורוד ועגול המונח במרכז החדר, מחייה את האווירה ובכל זאת שומר על מראה אסטטי.
 
 
 חדר ילדים
הרבה אחסון. חדר הילדים
 
כשחושבים על זה לעומק, אז די ברור שלא קורה הרבה שבחיבור בין אדריכל לדיירים נוצר אמון טוטאלי שמאפשר לתכנון האדריכלי יד חופשית. כאן זה קרה והחיבור האישי שנוצר עם הבעלים הביא את האדריכל לרמת הזדהות הדדית עם צורכי הדיירים, ובעיקר לתכנון עם מעוף שגם מנצל את המרחב בצורה מרבית וגם יוצר חלל דינמי וגמיש ובעיקר מקורי. הדיירים מבחינתם מעידים שבהחלט הסתגלו לבית החדש והמעוצב שלהם, ואנחנו אומרים - איך לא?
 
עוד דירה בצפון: מדירת שיכון ללופט חיפאי
 
פינת אוכל
 
אהבתם את הבית? ספרו לנו בתגובות