עיצוב פנים

מסעדת טופולופומפו: 12 מיליון שקלים של עיצוב

המסעדה החדשה של השף אבי קונפורטי מנסה להעניק פרשנות חדשה לתרבות המזרח. בואו לסיור


 

נסו אתם לחשוב על פרשנות עיצובית למסעדה ששמה "טופולופומפו" והקונספט בה הוא מטבח אש אסייתי. נתקעתם? הנה רעיון: מעצבי הפנים אלון ברנוביץ ואירינה קרוננברג מציגים במסעדה החדשה של השף אבי קונפורטי נגיעה שונה ומעניינת בעולם עיצוב המסעדות האסייתיות בישראל. על פני לא פחות מ- 700 מ"ר חולשת המסעדה ובה מפלסים שונים בגבהים משתנים ואלמנטים שמנסים להעביר את אנרגיית המדורה השבטית ותחושה אוריינטלית מודרנית.

 

כך, מעבר לבחירה בגוני צהוב ושחור להעצמת תחושת האש והלהבה הוחלט להמשיך ולהדגיש כאן את החוויה העתיקה של אש, צללים וזכרון של מדורה. מבחינת הקונספט, נשלטת "טופולופומפו" על ידי רוח של דרקון, שמקבל ביטוי בדמות ווילון ארוג וחוטי ברזל בגוון אש, ומעופף בחלל ומסמן את גבולות הישיבה ומחלק את המסעדה לתתי חללים. אותו דרקון מייצר כל הזמן גם תנועה בחלל  ואזורי הישיבה מתחתיו כוללים מגוון אפשרויות - החל מפינות פרטיות ואינטימיות ועד שולחן עץ ארוך לאכילה "שבטית". השילובים בין בטון שחור, אבן בזלת ועץ הבמבוק משלימים את החוויה הכללית שמנסה עיצוב הפנים להעניק לסועדים כאן. ומה עם המנות? את זה כבר נשאר לאחרים לשפוט.

 

בואו לסיור בתמונות:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוד מסעדות בעיצוב מיוחד:

Aria: ביקור בתמונות

טאיזו: ביקור בתמונות 

פאסטל: ביקור בתמונות