עיצוב פנים

מחתימים דרכון: ישן וחדש בבית אוסטרלי מעוצב

אחד השילובים הכי מעניינים באדריכלות הוא החיבור בין ישן לחדש. הנה דוגמא לבית שעושה את העבודה מצוין


 

 
אין ספק שהאבולוציה של בני האדם משתקפת בבתים שלהם ועם התקדמות הטכנולוגיה מתקדמת גם הבנייה בהתאם, אבל למרות הקידמה נשארת החשיבות הגדולה של שימור אלמנטים היסטוריים. כאן בדיוק נכנס עוד תפקיד של האדריכל בשנות האלפיים, והנה דוגמא מצוינת לכך: האדריכל סיימון קאוצ'מן נדרש לתכנן הרחבה ושיפוץ של קוטג' בסגנון ויקטוריאני בשכונת אלסטרנוויק שבמלבורן, שכונה שמיועדת ברובה לשימור. 
 
עוד בתים מעוצבים מעבר לים:
החיים באוסטריה: בית קטן בטבע
בית משוגע במומביי
 
 

מבט מבחוץ על הבית
 
 
בקוטג' הישן היו שני חדרי שינה בלבד והמשפחה שהתגוררה בבית ביקשה מהאדריכל לתכנן מקום מרווח מואר ומודרני שיתאים לסגנון החיים העכשווי שלהם. כדי לאפשר זאת מבלי לפגוע בערך הויזואלי של המבנה הויקטוריני הוסיף קאוצ'מן מבנה אחורי שעוצב כנגזרת של השתקפות קו הגג של המבנה הקדמי. החלק האחורי, בעל שתי הקומות, כולך שני חדרי שינה בקומה העליונה וסלון ומטבח בתחתונה, עם דגש על ריבוי מקומות אחסון בכל רחבי הבית.
 
את החלק החדש של הבית בנו מחומרים אורגניים והחיבור בין שני המבנים נוצר על ידי חלון זכוכית, מצב שגורם לחלק המודרני כאילו לצוף מעל הקוטג' הויקטוריאני ובעצם לשמש לו סוג של מסגרת. גם הקונטרסט שבצבעים ובחומרים של שני חלקי הבית מאפשר לקיים דו שיח "מכובד ומכבד" בין הישן לחדש תוך כדי העצמת הישן. 
 

שימוש בחיבורים אורגניים
 

גם ויקטוריאני וגם מודרני בבת אחת
 

החוץ נכנס פנימה  
 

הבית לפני השיפוץ
 
 
רוצים גם בית מעוצב:
חלונות לבית: לכל העסקים ובעלי המקצוע
חדרי שינה: לכל העסקים ובעלי המקצוע
 
בתוך הבית עצמו, הבניה המודרנית של החלק האחורי ושיפוץ החלק הקדמי אפשרו זרימה חופשית ונוחה בין שני הצדדים ופתיחת הבית לחצר האחורית מהסלון יוצרת חיבור החוץ לפנים. המטבח החדש והמאובזר שתוכנן עוצב בסגנון מינימליסטי שמתחבר לסלון מרווח מאוד. 
 
מתלבטים איך לסדר את הסלון שלכם? בואו להתייעץ עם המומחים שלנו עכשיו
 
 
סלון
 
 
 
 
 
המדרגות לקומה השנייה מוקמו צמוד לקיר חיצוני שנפתח לחלון רחב ומאפשר כניסה של הרבה אור פנימה אבל גם לא פוגע בפרטיות של מי שנמצא בו. באמבטיה ובמסדרון נפתחו פתחים דווקא לכיוון הגג כדי להכניס אור טבעי ולהאיר את החלק החשוך של הבית כשהזויות והמיקום של הפתחים בתקרה תוכננו בהתאם לגובה וכיווני זריחת השמש לשם כניסת אור מקסימאלית. 
 
לאורך כל המבנה מתקיימים חיבור והרמוניה בין אלמנטים מודרניים לאלמנטים עתיקים בעלי ערך ויזואלי וסוגרים יחד מעגל אחד שלם של חיבורים מרתקים.
 
 
 
 
עוד בתים מעוצבים מעבר לים:
החיים באוסטריה: בית קטן בטבע
בית משוגע במומביי