עיצוב פנים

כשהחוץ האורבני והסואן הופך למוטיב מרכזי בעיצוב

פריט נגרות ברמת אומנות, שינויים מהפכניים בחלוקת החלל ונוף אורבני עוצר נשימה שזכה להרבה כבוד. כך עוצבה דירה במגדל יוקרתי בפרויקט אסותא סמוך למתחם באזל בתל אביב


נוף אורבני מרהיב משתקף מקירות המסך אשר עוטפים את הדירה

 

הדיירים:  זוג

המקום:  תל אביב

השטח: 120 מ"ר

עיצוב פנים ותכנון: סטודיו מיכל האן

 

כתבות נוספות שבטח תאהבו:

הרהיט שגנב את ההצגה: מצד אחד ספרייה, מצד שני שידת מגורים

קופסה כחולה: שיפוץ עכשווי לדירת 3 חדרים תקופתית שהאדריכל עיצב לעצמו

תכנון גורמה לדירת קבלן

 

בני זוג בשנות ה-70 לחייהם ביקשו להתקרב לתרבות התוססת של העיר תל אביב והחליטו לעזוב את הצפון הרחוק, לאחר שנים רבות של מגורים באזור. על מנת לקבוע את משכנם החדש בלבה הפועם של העיר ובמרכז העניינים, בחרו בני הזוג במגדל אסותא, פרויקט יוקרתי הממוקם סמוך למתחם בזל השוקק באזור הצפון הישן של תל אביב.

 

הדירה עוצבה בסגנון אורבני וצבעוני המשתלב עם סביבתה הגיאוגרפית

 

פלטת הצבעים השולטת בבית נעה על גווני כחול ואפור המשתלבים בהרמוניה עם גווני הים והשמיים הנשקפים מבחוץ

 


הדירה המרווחת מתפרשת על פני 120 מ"ר ועוצבה בסגנון אורבני ובתכנון בלתי שגרתי אשר יוצר מראה מסקרן וייחודי. לטובת תכנון ועיצוב הפנים בדירה, הופקדה על הפרויקט מיכל האן אשר מתמחה בתכנון דירות במגדלים. בזכות היכרותה המעמיקה של המעצבת עם שפת המגדלים, עוד בטרם החלה הבנייה בפועל, הגיעה להבנה יחד עם בני הזוג, כי יש לשנות מיקומים של פונקציות שונות בדירה בהתאם לצרכיהם. כך הותאמה מחדש חלוקת הפנים ומיקומם של החללים השונים הועתק. אחד השינויים המשמעותיים ביותר בחלוקת החלל החדשה היה העברת המטבח מהאגף המערבי של הדירה, בצמוד לחדר המגורים ופינת האוכל. התכנון החדש יצר מראה מרווח ופתוח המשקיף אל עבר הקומה, ומאחד את החלל הציבורי כולו יחד.

 

מטבח: בופי, תאורה: לוצ'ה

 

מיקום המטבח המקורי שונה והוא עבר מהאגף המערבי אל עבר אזור האירוח


פלטת הצבעים השולטת אשר נבחרה לעיצוב כל אזורי הבית נעה על גווני כחול ואפור, אשר משתלבים בהרמוניה עם גווני הים והשמיים הנשקפים מתוך קירות המסך הענקיים אשר עוטפים את הדירה. הדירה הממוקמת בקומה גבוהה במיוחד, נהנית מנוף אורבני הצופה אל הים התיכון. הנוף המרהיב מהווה אלמנט עיצובי מרכזי והוא משתקף מאזורים שונים בבית, החל מאזור האירוח ופינת האוכל ועד למרפסת רחבת ידיים.

 

חלוקת הפנים החדשה בדירה יצרה מראה מרווח ופתוח האחד את החלל הציבורי כולו יחד

 

בחלקה הצפוני של הדירה תוכננה יחידת הורים מרווחת, הכוללת חדר רחצה פרטי. בהמשך ממוקמים שירותי האורחים וחדר עבודה. בדירה תוכננו פרטי נגרות בהתאמה אישית, על ידי המעצבת ובן זוגה הדר האן. יחידות הנגרות השונות עוצבו בשפה ייחודית ושונה המהווה מוטיב עיצובי אשר עובר כחוט השני בכל חלקי הבית- החל מחיפוי הקיר בסלון, אל הארונות ודלתות אזורי השירות, ועד ארונות האמבטיה בחדרי הרחצה ושידות הלילה.

 

בחלקה הצפוני של הדירה תוכננה יחידת הורים הכוללת חדר רחצה, שירותי האורחים וחדר עבודה

 

מבט אל עבר המסדרון

 

סוויטת ההורים כוללת יחידות נגרות בתכנון המעצבת ובן זוגה

 


פרטי הנגרות השונים תוכננו כמוטיב עיצובי אשר עובר כחוט השני בכל חלקי הבית

 

נוף מרהיב משתקף גם מחדר השינה

 

נגרות: הדר האן

 

  

עבור חדר הרחצה נבחרו גוונים בהירים ושקטים אשר יוצרים תחושת ספא ביתית

 

רשימת ספקים חלקית:
וילונות: אורית טראוב
נגרות הדר האן