עיצוב פנים

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים: עיצוב בית באזור בית שמש

מעבר מסגנון מודרני לכפרי מסורתי, תכנון חלונות במטבח ומסגור הנוף כמו תמונה, שילוב גופי תאורה חדשים והפיכת המרתף לחדר עבודה: בית שדרש לוליינות תכנונית מורכבת



הדיירים:
זוג
המיקום: איזור בית שמש
השטח: 240 מ"ר
אדריכלות: דן ברש
עיצוב פנים והום סטיילינג: דן ברש


הבית שלפניכם נוצר עקב מפגש משולש וטוב בין מתכנן שלא מוותר על אף פרט תכנון, לבין דיירים שיודעים מה הם רוצים עד רמת הפרט הקטן ביותר, ובין בית מאתגר במיוחד שדורש לוליינות תכנונית מורכבת כדי להפגיש בין המציאות לבין החלומות, ובתקציב שאפשר לעמוד בו.
 

עוד בתים מעוצבים:

לרענן ולהתרענן: המעצבת שריפרשה את ביתה הפרטי
מרפסות בכל מקום: שיפוץ בית על צלע הר
עולם חדש נפלא: עיצוב בית בדגש על פרטיות אינטימית


מדובר בבית שהיה מעוצב לפני השיפוץ בקווים מודרניים, בעוד שהדיירים רצו סגנון שונה לחלוטין - כפרי/מסורתי. לשם כך נעשה שילוב מושכל בין ריהוט שהיה קיים אשר הותאם לסגנון הרצוי, לבין סגנון הריהוט הקיים - כגון ארונות הרחצה והמטבח - שנדרש היה לשנות. במקומות המתאימים נעשה שילוב של וילונות כדי לרכך את מראה האלומיניום, ולתת מראה שתואם יותר את הסגנון הרצוי.
 
 
המטבח למעשה היה כמו פרויקט בתוך פרויקט בתכנון הבית, כי היו דרישות רבות מאד מהחלל הזה. הדיירים רצו פינת ישיבה במטבח ליד החלון, הבעיה היא שמעליו הייתה הנמכת בטון יצוקה (בוידעם) שהפכה את הישיבה ללא נעימה. כמו כן, החלון מאזור זה פנה ישר לשכנים ללא כל פרטיות. לכן בוצעה הריסה מלאה של ההנמכה ותוכננה חזית חלונות חדשה לגמרי לכיוון הזה. אזור הישיבה נסגר בקיר, מה שנתן את האינטימיות הרצויה מהשכנים, וכל ההיקף הפך לחלונות גדולים שמכניסים הרבה אור ונוף. 
 
 
 
כמו כן רצו הדיירים לראות את היער אליו הבית משקיף בזמן הבישול. לכן תוכנן ציר מבט מוקפד וסימטרי, עם פתח ייעודי מהמטבח דרך פינת האוכל, הישר לוויטרינה שצופה אל היער. כך הופך היער ל"תמונה" מתוכננת היטב, בתוך חלל המטבח. 
 
הבית נמצא באזור קר בחורף עם תקרה גבוהה, מה שדרש פתרון מושכל לכל נושא המיזוג לקירור והחימום בחורף. לצד המזגן תוכנן גם קמין עצים, אשר שולב בקיר היחידי בסלון שלא היו בו חלונות. כך שהוא גם מהווה אלמנט עיצובי מרשים בחלל, ואינו פוגע בחזיתות. הוחלט להפוך את המפלס התחתון (מתחת לקומת הכניסה ומתחת למדרגות) מחלל אחסון לא שימושי למשרד עבודה מעוצב שישמש את בעלי הבית. כדי לקבל תחושת מרחב נפתחה ויטרינה גדולה מהמשרד לכיוון הגינה וכל סנטימטר במרתף נוצל, כולל שטח אחסון וספריה גדולה שנבנו מתחת למדרגות, וגם ספריה דקורטיבית + תמונה ותאורה מול שולחן העבודה, שבלחיצת כפתור יורד עליהן מסך המאפשר להקרין בקלות מצגות. 
 
 
 
התאורה בבית הייתה חסרה ולא מתאימה, ולכן ראשית שולבו גופי תאורה "טכניים/שקועים" הנטמעים בקיר או בתקרה כדי לתת את המענה לתאורה הנדרשת, זאת מבלי להשתלט על הסגנון. בהמשך נבחרו בקפידה הגופים הדקורטיביים, שגם מוסיפים כמובן אור, וזאת תוך השתלבות בסטיילינג הרצוי של הבית. 
 
 
 
חדר הרחצה הרגיש צפוף וחנוק, במיוחד לאור האריחים הישנים שחיפו אותו מרצפה לתקרה, והחלון הקטן שהותיר את החדר חשוך ולא מאוורור. הוחלט להגדיל את החלון, לשלב אמבט free standing, ולחפות את החדר באריחים עד שליש הגובה ומעל בטיח דקורטיבי. כך התקבל חדר מרהיב, מאוורר, מזמין ומעוצב לפרטי פרטים. 
 
 
 
 www.dan-design.co.il