עיצוב פנים

מהפרובינציה ללב הכרך: עיצוב דירה במגדלי שרונה

בני הזוג עברו מבית פרטי בשרון, בו גידלו את בנותיהן הבוגרות, לדירת קבלן ריקה במרכז תל אביב. לאחר משחקי צבעים וקירות נוצרה לה "סוויטה במלון בוטיק" שתהיה רלוונטית גם שנים קדימה



הדיירים:
בני זוג 
השטח: 150 מ"ר עם מרפסת בת 15 מ"ר
המקום: מגדל במתחם שרונה, תל אביב
עיצוב פנים: הלל אדריכלות


בני הזוג, בעלי משרות בכירות במשק, החליטו שהגיע הרגע לשינוי דרמטי בחייהם. הם עזבו את ביתם האהוב ברעננה, הבית עם הגינה בו גידלו את בנותיהם, ורכשו דירת חמישה חדרים בשרונה. הרצון היה ליהנות מהיום-יום ומהעושר האינסופי שיש לעיר להציע בכל ההיבטים. תרמה להחלטה העובדה שהבנות כבר הפכו לתל-אביביות, ויש גם נכדים ליהנות מהם.
 
רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 
 
עוד בתים מעוצבים:

ספא בתוך הבית: שיפוץ דירה שעברה חלוקה מחדש 
מוארת, חדה ונקייה: עיצוב דירת מיני פנטהאוז בתל אביב
מורידה את ממוצע הגילאים: שיפוץ צעיר ומודרני לדירה ותיקה
 
הדירה שנרכשה לא קטנה, אבל הכל יחסי בחיים. ביחס לבית שעזבו נדרשו בני הזוג לצמצם כבודתם והם עשו זאת בשמחה ובקלילות. עוד בשלב הרכישה ביקשו בני הזוג מהקבלן לוותר על החדר החמישי לטובת הגדלת החלל המרכזי. כך נותרו בדירה, מעבר לחלל המרכזי, ממ"ד, חדר שינה נוסף ויחידת הורים.
 
הנתונים המרשימים של הדירה הם חלק אינטגרלי ממנה: גם כדירת קבלן סטנדרטית היא מרשימה במרחב שלה, בחלונות העצומים ובמבטים המרהיבים החוצה למתחם שרונה הנפרש למרגלותיה, לעיר המשתרעת ממערב ולכחול המהפנט של הים. יחד עם זאת ברמת חווית המגורים למשתמש, החללים הפנימיים היו סטנדרטיים ומשעממים. הדיירים הודיעו כבר בתחילת הדרך שצבעים לא מפחידים אותם, לכן הוכנסו צבעים באיזון ובמידה מתוך הסתכלות קדימה. הדירה המבוקשת הייתה דירה קלאסית עם טוויסט, כזו שתהיה רלוונטית ויפהפייה גם בעוד שנים קדימה.
 
 

תאורה: תומס תאורה
 
 
הדירה הסטנדרטית הפכה בתוך שלושה חודשי עבודה למרחב מגורים שתענוג לבלות בו. הפרקט הבהיר משתלב נפלא עם החלונות הקיימים והגוון האפור בהיר שנבחר לקירות הדירה. הפרופורציות הנעימות נוצרו כתוצאה מחלוקה נכונה של הריהוט והתאורה בחלל. בקצה הסלון נוצר קיר דומיננטי בכחול כהה. הקיר, משלב ספריות ברזל ומזנון בטון, מקרין על החלל כולו קלילות ויופי.
 
 
 
יחידת ההורים הייתה המאתגרת ביותר מבחינת תכנונית. כדי ליצור בה שינוי משמעותי נבחר לשבור את קירות חדר הרחצה ולהקים חדר רחצה חדש בתוך חדר השינה. במשחק של זכוכיות אטומות ושקופות, מראות וצבעים נוצרה יחידת הורים מרשימה בניקיונה העיצובי, נוחה ומפנקת.
 
 
 
 
 
שני החדרים הנוספים זכו לטיפול בעיצוב ותכנון עד אחרון הפרטים. הממ"ד מזמין ואינטימי ומשמש את בעלת הבית כקליניקה טיפולית. החדר הסמוך משמש כחדר משחקים ונכדים, טפט הלבבות הצבעוניים ממלא את החדר באנרגיות טובות.
 
 
 
כמו כן נוצר חדר רחצה כללי בשחור לבן ותכלת עז, קירות כחולים, ספת קטיפה בטורקיז, כסאות בצהוב-חרדלי ונגיעות של זהב בגופי התאורה העדינים. זו חגיגה הרמונית של צבעים שמשלימה את המראה ומעצימה את החוויה. 
 
 
 
 
 
 
רשימת ספקים חלקית:
 
ריהוט: ריהוטים (יוסי ברקוביץ ראשל"צ), טורקיז האוז, לאופרד
שטיחים: גוזפון
פינת אוכל: ריהוטים, פיק אפ
פרקט: עץ ועצה
תאורה: תומאס
זכוכית: שאוור עבודות זכוכית
וילונות: אורית טראוב
נגרות: מאמון מנסור הנגר
טפטים: מאיירס
קבלן: כפיר יעקובסון – קולור ארט
ספריה: סימפלי ווד
חיפוי: סטודיו קרמיקה
מראות: זווית
אקססוריז לבית: חבושה
תמונות: פחות מאלף

ריצוף וחיפוי: לכל העסקים ובעלי המקצוע 
ריהוט מעוצב: לכל העסקים ובעלי המקצוע