עיצוב פנים

בשתי פעימות: עיצוב דירת קבלן בקרית אונו בשני שלבים

בשכונה שבה בנייני קבלן רבים ורובם בנויים בשטנץ קבוע, הרצון היה לייצר משהו שונה, עם DNA פרטי של הדיירת, מה שהוביל לשני שלבים מעמיקים של תכנון וביצוע, ואז רכישה והתאמה



וילונות - תפור וילונות


הדיירים:
צעירה בשנות ה-30
המיקום: קריית אונו
השטח: 103 מ"ר
התקציב: 400-450 אלף שח
עיצוב פנים: ליאור לסנר-  lior lessner personal design

 
המטרה הייתה הפיכת דירת 5 חדרים סטנדרטית לבית מעוצב לפרטי פרטים, כולל שינוי מבני ותשתיות ועד להלבשה סופית של הבית. הפרויקט בוצע שני שלבים: בשלב הראשון, טרם הקנייה, הוכן סט של תוכניות הכולל תכנון, העמדה, וקונספט שלם לתכנון הדירה. הדרישות המרכזיות והעיקריות  היו עיצוב דירה מא'-ת' כדי שלא יחסר בה פרט ולו הכי קטן, ועם זאת תהיה נוחה ומפנקת למחייה. כמו כן לדיירת המון בגדים, כלי מטבח, נעליים ועוד, והיה לה חשוב שכל אחד מאלו ימצא מקום מוגדר בדירה החדשה. בנוסף ביקשה לייצר משרד מפנק וגדול.
 
רוצים גם לחשב כמה יעלה לכם לעצב או לשפץ את הבית? כנסו למחשבון השיפוצים ותקבלו את כל התשובות 
 
עוד דירות מעוצבות:
סודות של מעצבת: להוסיף מטרים בזכות העיצוב
מה הולך בעיר ימים? עיצוב דירת בוטיק מול הים של נתניה
עולים קומה: שדרוג דירה יוקרתית בגני תקווה
 
כייון שהתקציב היה מוגבל, בוצע תכנון מפורט הכלל את כל הפרמטרים שיש לקחת בחשבון, החל מתשתיות, עבודות קבלן, חלוקה מחדש, חומרי גמר, ריהוט , טקסטיל ואקססוריז. בעקבות השינויים המבניים והצרכים האישיים של הדיירת היה צורך לייצר את רוב תשתיות הדירה מחדש. השלב הראשוני, שכלל ניתוח כל פרט מרמת השבירה ועד לווילון עוד בטרם קניית הדירה, אפשרו לייצר פרוייקט גמור ושלם.
 

שטיח סלון - ג'וזפון, כורסאות סלון- פרימיטיב
 
הכניסה לדירה היא לחלל המרכזי, בחלק שבין המטבח לסלון. הסלון, שהוגדל על ידי ביטול החדר החמישי וסיפוח חלק ממנו לטובת הסלון, פונה לנוף ירוק היוצר ניתוק של בדירה מהאורבניות. לכן העמדת הסלון ובהמשך גם המרפסת תוכננו כך שהמבט ל"ירוק" והקשר עמו נשמרו. בצדה השני לכניסה הוצב המטבח, שבזכות ביטול שרותי האורחים הוגדל למטבח רחב שניתן להגיש בו ארוחות מפנקות. מכיוון ששירותי האורחים בוטלו, האמבטיה הכללית קיבלה יחס כאל שרותי אורחים והיא מאוד מזמינה ופרקטית גם לאירוח. 
 

מטבח - רגבה
 
 
 

תאורה - קימחי
 
 
מהחלל המרכזי עוברים במסדרון לחדרים, כאשר המסדרון שמצידו האחד אמבטיית האורחים "קיבל" בצדו השני לכל האורח ארון קיר גדול החובק נישה דקורטיבית. שטח הארון נלקח גם כן מהחדר שבוטל. בסוף המסדרון מגיעים אל חדר השינה המרכזי: החלק האחרון של החדר שבוטל הפך לחדר ארונות גדול, וחדר הארונות הקטנצ'יק שהיה קיים סופח למקלחונת של חדר השינה, כך שנוצרה מקלחת מפנקת ורחבה. 
 
 
 
 
החדר הסמוך לחדר השינה הוגדר כמשרד והממד כחדר אורחים. 
 
 
 

 


ריצופים וחיפויים - מודי


בשלב השני של התהליך החל מסע חיפושים אחר ריהוט שייצור את אפקט הפינוק, ואחר תאורה מאוד מדויקת שיוצרת סיטואציות שונות ואווירה שונה. לדוגמא באותו סלון על ידי הדלקת גופים שונים, פעם האווירה היא נינוחה של סוף יום , מעט חשוכה אבל מספיקה להתמצאות בחלל, ופעם חזקה ונעימה לאירוח חברים רבים לארוחה ועוד. דגש לא פחות חשוב הושם על בחירת הטקסטיל שיהווה סגירה לחלל ויעטוף אותו ברכות.
 

נגרות - אלון הרצוג
 
חלק מרכזי ומאתגר בשלב זה היה עיצוב וייצור הנגרויות בהזמנה אישית - לדיירת ציוד רב ולכן תחילה נשלחה לספור מטרים של נעליים, כוסות ומצעים. בהתאם תוכננה נגרות בהתאמה אישית אשר יצרה הכלאה בין הפונקציונאליות לעיצוב ולייחודיות. תוכננו ארונות רבים, ספריות, שידות, מטבח, וארונות אמבטיה. כל פריט שעוצב שילב רעיון עם פונקציה, כך לדוגמא שידת מגירות בחדר השינה קיבלה מגירה עליונה שקופה עם חלוקות לצורך סידור התכשיטים, כמו בחנות כשהכל פרוס לפניה. דוגמא נוספת הוא חדר הארונות, בו היא אוהבת להתלבש, שעוצב במידות שיתאימו להצבת הדום מרכזי והארונות הסובבים אותו. הדלת לחדר זה עוצבה על ידי כדלת הזזה דו כנפית על מנת לאפשר הצצה ונוכחות של חדר הארונות בחדר השינה בלי שיהיה פתוח לחלוטין.